اتحادیه اروپا، گوگل را به پرداخت جریمه بی سابقه ۴.۳۴ میلیارد یورویی محکوم کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از یورونیوز، شرکت گوگل متهم شده که قوانین رقابتی اتحادیه اروپا را نادیده گرفته است.

مارگارت وستاگر کمیسر اروپا در امور رقابت های بازرگانی اعلام کرد که گوگل از برتری مطلق خود به‌عنوان موتور جستجوگر اول جهان برای فروش محصولاتش استفاده کرده است.

بخش فروش اینترنتی گوگل، موسوم به «گوگل شاپینگ» متهم است که محصولات خود را در صفحه اول جستجوها قرار می‌داده و به این ترتیب، شرکت گوگل از برتری خود نسبت به رقبا، سوءاستفاده کرده است.

طبق قوانین اروپایی میزان جریمه گوگل می تواند تا ده درصد عملکرد مالی کل شرکت باشد. تاکنون هیچ شرکتی چنین جریمه ای از سوی اتحادیه اروپا دریافت نکرده است.

مدیران شرکت گوگل هنوز هیچ واکنشی به این جریمه نشان نداده اند.

جریمه گوگل می تواند تنش در روابط اتحادیه اروپا و ایالات متحده را افزایش دهد.

قرار است ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا 25 ژوئیه با هدف حل و فصل مناقشات تجاری میان اتحادیه اروپا و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر کند.

هر چند اقدام اتحادیه اروپا علیه گوگل به اتهام نقض قوانین تجاری بویژه ایجاد انحصار در قالب قانون ضد تراست صورت گرفته است، اما آشکارا این اقدام بروکسل در برهه کنونی به مثابه واکنشی به سیاستهای حمایت گرایانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا محسوب می شود، بویژه اینکه اتحادیه اروپا، گوگل را تهدید کرده که در صورت ادامه رویه کنونی خود، جریمه های بیشتری در انتظار آن خواهد بود.

در واقع اتحادیه اروپا و کشورهای مهم آن بویژه آلمان به شدت نگران سیاست های تجاری جدید آمریکا هستند.

از دیدگاه مقامات اروپایی، آمریکا می خواهد آشکارا از تجارت آزاد و توافقات تجاری معتبر فاصله بگیرد.

ترامپ بارها تاکید کرده که یکی از اولویت های اصلی وی، بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا است و در این چارچوب وی هوادار افزایش تعرفه ها و عوارض وارداتی به منظور جلوگیری از واردات به آمریکا است وی هم چنین خواهان مذاکره مجدد بر سر پیمان های تجاری با کشورهای دیگراست.

با این حال این رویکرد ترامپ نگرانی شدید کشورهای اروپایی را برانگیخته است.

با افزایش تعرفه ها و عوارض مالیاتی توسط دولت جدید آمریکا، قیمت تمام شده محصولات و کالاهایی که این کشورها به آمریکا صادر می کنند به نحو قابل توجهی افزایش خواهد یافت و بدین ترتیب قدرت رقابتی آنها در بازار آمریکا و در رقابت با محصولات این کشور بشدت کاهش پیدا خواهد کرد.

همین مساله باعث شده تا اتحادیه اروپا که تعاملات تجاری گسترده ای با آمریکا دارد، خواهان بازنگری در سیاست تجاری دولت جدید آمریکا شود و حتی برخی کشورهای عضو آن مانند آلمان تهدید کرده اند که در صورت عملی شدن وعده های ترامپ در این باره به سازمان تجارت جهانی شکایت خواهد کرد.

اما اتحادیه اروپا در برهه کنونی، خواهان مقابله با هرگونه اقدامات شرکتهایی آمریکایی مانند گوگل در راستای سیاست های ترامپ بویژه در زمینه حمایت از کسب و کارهای آمریکایی و انحصار گرایی است.

در عین حال بروکسل ضمن اتخاذ سیاست سلبی یعنی مقابله با سیاست های تجاری آمریکا، سیاست ایجابی یعنی استقبال از آغاز مجدد مذاکرات تجارت آزاد دو سوی آتلانتیک را نیز در پیش گرفته است. 

134/110

بیشتر بخوانید:

جریمه میلیاردی اتحادیه اروپا برای گوگل

شکایت فرانسه از گوگل و اپل

شکایت اتحادیه اروپا از گوگل