ایران پرس- رییس جمهوری فرانسه روز سه شنبه 5 مارس 2019 مبارزات انتخاباتی حزب حاکم «جمهوری به پیش» را در کارزار انتخابات پارلمان اروپا آغاز می کند.

هفته نامه فرانسوی لوپوئن در مطلبی به انتخابات پارلمان اروپا (مه 2019) و رویکرد فرانسه پرداخت و نوشت: «امانوئل مکرون» وارد مبارزات انتخاباتی می شود. رییس جمهوری فرانسه همچنان طرح هایی را در سطح اروپا در اولویت قرار داده است. حالا که به انتخابات پارلمان اروپ در اواخر مه 2019، نزدیک می شویم، مکرون گام هایی جدی تر بر می دارد تا رویاهای اروپایی که (از زمان ورود به الیزه، مه 2017) در سر دارد به مرحله تحقق نزدیک کند.

مکرون، طرح و بیانیه انتخاباتی خود را 5 مارس ارائه می کند و این طرح همزمان در روزنامه های 28 کشور اتحادیه اروپا منتشر خواهد شد.

البته این خبر در حالی منتشر می شود که مقامات حزب حاکم فرانسه «جمهوری به پیش» LREM اعلام کرده بودند که تا اواخر فوریه 2019 فهرست نامزدهای این حزب را در انتخابات پارلمان اروپا ارائه خواهند کرد، ولی هنوز این فهرست آماده نشده است.

یکی از نزدیکان امانوئل مکرون می گوید، این بیانیه صرفا برای فرانسوی ها نیست و خطاب به همه اروپایی ها تنظیم شده است. به رغم منتشر نشدن فهرست حزب جمهوری به پیش، انتشار این بیانیه به معنای آغاز رسمی مبارزات انتخاباتی این حزب برای انتخابات پارلمان اروپا است؛ انتخاباتی که شاید به ظهور پارلمانی با هویتی جدید منجر شود.

خطر جناح های ملی گرا برای ادامه حیات اتحادیه اروپا

برخی معتقدند چنین بیانیه ای آن هم در روزنامه های 27 کشور اروپایی منتشر نخواهد شد. آنها به سخنرانی بسیار قاطع امانوئل مکرون درباره اروپا اشاره کرده اند؛ اظهاراتی که طی یک سال گذشته سابقه نداشته است؛ اظهاراتی به ویژه درباره موج پوپولیسم و ملی گرایی است که در اروپا به راه افتاده و «ماتئو سالوینی» معاون نخست وزیر ایتالیا سهم زیادی در ادامه فعالیت آن دارد.

اروپایی ها خود نیز می دانند که این موج پوپولیسم، چالشی جدی است و آنها لحظاتی حیاتی را در تاریخ اروپا تجربه می کنند؛ اتحادیه اروپا در خطر است و جناح های ملی گرا در تلاش برای تجزیه آن هستند. شاید مکرون قصد دارد زنگ هشدار را برای دولتمردان به صدا در آورد؛  بدین معنا که اروپا در حال حاضر، بیش از هر زمانی، به اتحاد نیاز دارد.

دیگر دغدغه حامیانِ اروپای متحد، موضوع جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا است؛ موضوعی که چندین دور مذاکره درباره آن، میان دولت بریتانیا و سران اتحادیه اروپا هنوز به توافق شفاف و واضحی منجر نشده است. در این میان فرانسه قصد دارد با ماهیت ملی گرایانه و انزواگرایانه برگزیت مخالفت و از اروپا به عنوان نهادی حامی و محافظ یاد کند.

به رغم تلاش های حزب حاکم فرانسه به ویژه رییس جمهوری برای تحمیل دیدگاه های ترقی خواهانه خود بر اروپا و کنار گذاشتن پوپولیست ها از یک سو و جذب حامی درمیان دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، شماری از کشورهای عضو این اتحادیه چندان از رویکرد فرانسه استقبال نکرده اند.

مترجم: سارا کشاورز رضایی

116

بیشتر بخوانید:

ادامه چالش برگزیت؛ مخالفت آلمان و فرانسه با گزینه تعویق

گزارش: تهدید جنبش ضدسرمایه داری از سوی مکرون