ایران پرس- در کمتر از یک ماه تا برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی بریتانیا، شرایط سیاسی و اقتصادی در این کشور بحرانی است؛ به طوری که  کارفرمایان بریتانیایی در آستانه برگزاری کنگره سالانه خود، از احزاب شرکت کننده در انتخابات پارلمانی 12 دسامبر خواستند پس از نزدیک به سه سال بحران برگزیت، از هدر رفتن سال جدیدی از طریق فلج سیاسی اجتناب کنند.

پارلمان بریتانیا منحل شده است و احزاب سیاسی در این کشور برای به دست آوردن کرسی های پارلمانی بیشتر تلاش می کنند.

انتخابات زودهنگام قرار است به پیشنهاد "بوریس جانسون" نخست وزیر بریتانیا برگزار شود.

انتخابات عمومی در بریتانیا، مهم ترین رویداد سیاسی این کشور محسوب می شود؛ زیرا نظام سیاسی در این کشور، پارلمانی است و به همین علت، هر حزبی که اکثریت کرسی های مجلس را به دست آورد، رهبرش نخست وزیر این کشور می شود و دولت را تشکیل می دهد.

بوریس جانسون، نخست وزیر کنونی که از حامیان اصلی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا است، همچنان برخروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در هر صورتی و در اسرع وقت تاکید دارد.

وی که برای خارج کردن این کشور از اتحادیه اروپا در ۳۱ اکتبر با رأی منفی پارلمان ناکام ماند مجبور شد در نامه ای از بروکسل تمدید مهلت اجرای برگزیت را درخواست کند.

جانسون امیدوار است با برگزاری انتخابات زودهنگام در بریتانیا و تغییر ترکیب کابینه، بتواند رأی مورد نیاز برای تصویب توافق تازه خود با بروکسل را در خصوص نحوه خروج از اتحادیه اروپا، کسب کند.

اکنون رقابت های انتخاباتی در بریتانیا در جریان است، در انتخابات پیش‌رو موضع گیری احزاب درباره آینده برگزیت نقش اصلی را در آرایش جدید پارلمان دارد.

در واقع احزاب در کنار وعده‌های انتخاباتی پیرامون وضعیت اقتصاد، سیستم خدمات درمانی، مسکن، آموزش و غیره، نظرات خود را درباره نحوه اجرای برگزیت ارائه می کنند.

ابهام در سرنوشت برگزیت

اگرچه نظرسنجی های جدید نشان می دهند حزب محافظه کار بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا از بالاترین حمایت از سال 2017 برخوردار است و میزان محبوبیت آن بین 10 تا 17 درصد از حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین بالاتر است، اما اطمینانی به پیروزی این حزب وجود ندارد به طوری که ناظران، انتخابات پیش رو را یکی از پیچیده ترین انتخابات تاریخ  بریتانیا بعد از سال ۱۹۲۳ می دانند.

ابهام در سرنوشت برگزیت مدتها است اقتصاد بریتانیا را تحت تاثیر قرار داده است. درصورتی که جانسون برگزیت بدون توافق را اجرایی نماید، خسارت عظیمی متوجه اقتصاد بریتانیا خواهد شد.

موسسه ملی اقتصاد و جامعه بریتانیا اعلام کرد: خروج این کشور از اتحادیه اروپا بر اساس توافق جدید دولت "بوریس جانسون" نخست وزیر، 70 میلیارد پوند به اقتصاد این کشور خسارت خواهد زد.

شرکت های بریتانیایی در معرض ورشکستگی

از سوی دیگر سردرگمی کنونی نیز شرایط اقتصادی را در بریتانیا با بحران روبه رو کرده است.

بسیاری از شرکت های بریتانیایی در معرض ورشکستگی قرار دارند و بسیاری به دلیل آینده مبهم دست از فعالیت کشیده اند. آمارهای منتشر شده نشان می دهد تعداد شرکت‌ های بریتانیایی که با مشکلات جدی مالی رو به‌ رو شدند، با 40 درصد افزایش از زمان برگزاری همه‌ پرسی خروج این کشور از اتحادیه اروپا به 489 هزار شرکت رسیده است.

بنا بر اعلام شرکت بگبیس تراینور Begbies Traynor بزرگترین شرکت ارائه دهنده خدمات شغلی در بریتانیا، شرکت های فعال در زمینه خرده فروشی، املاک، مستغلات و ساخت و ساز متحمل بیشترین میزان خسارت شده اند.

"کارولین فیربرن" دبیر کل کنفدراسیون صنایع بریتانیا گفت: "پس از انتخابات، اولویت اصلی نخست وزیر آینده، باید همکاری با شرکت ها باشد تا به مشکلات کشور پاسخ داده شود.

ما نمی توانیم به سادگی اجازه دهیم سال جدید هدر رفته دیگری با فلج اقتصادی، بی ارادگی و بی توجهی داشته باشیم آن هم در حالی که تولید و سرمایه گذاری تحت تاثیر قرار می گیرد."

در این شرایط به نظر می رسد انتخابات آینده نه تنها سرنوشت سیاسی بریتانیا را رقم خواهد زد؛ بلکه برای آینده اقتصاد و امنیت این کشور نیز تعیین کننده خواهد بود.  

نویسنده: آتوسا دینیاریان

133/118

بیشتر بخوانید:

برگزیت و تحولات سیاسی در بریتانیا؛ انحلال پارلمان و استعفای نخست وزیر/ تحلیل

بوریس جانسون استعفا کرد / 21 آذر؛ زمان برگزاری انتخابات زودهنگام بریتانیا