ایران پرس- عرصه سیاسی بریتانیا پس از موافقت پارلمان این کشور با برگزاری انتخابات زود هنگام در 12 دسامبر 2019 اکنون به صحنه رقابت شدید دو حزب محافظه کار و کارگر برای جلب آرای رای دهندگان بدل شده است و در این راستا این دو حزب تلاش می کنند تا ضمن تشریح مواضع خود، جایگاه بهتری نزد شهروندان بریتانیایی پیدا کنند.  

نخستین مناظره انتخاباتی بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا و رهبر حزب محافظه‌کار و جرمی کوربین رهبر حزب کارگر در این کشور شامگاه سه‌شنبه 19 نوامبر برگزار شد.

در این مناظره که شبکه تلویزیونی "ITV" میزبان آن بود رهبران حزب محافظه‌کار و حزب کارگر بر سر مسائل مختلف از جمله برگزیت، مسائل اقتصادی، نظام بهداشت و سلامت بریتانیا ( ان اچ اس)  NHS و غیره مجادله کردند.

با این حال یکی از مهمترین مسائل که البته دغدغه میلیون ها بریتانیایی نیز محسوب می شود، آینده نظام بهداشت و سلامت این کشور است.

یکی از موضوعات مورد بحث میان جانسون و کوربین این بود که کدام‌یک در صورت پیروزی در انتخابات برنامه‌های بهتری برای اداره نظام بهداشت و سلامت بریتانیا دارند.

کوربین رهبر حزب کارگر، جانسون را که مورد حمایت دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا قرار دارد متهم کرد که قصد دارد "نظام بهداشت بریتانیا  را به شرکت‌های بزرگ آمریکایی بفروشد."

به گفته وی، بین دولت جانسون و مقام‌های تجاری آمریکایی مذاکراتی در این خصوص انجام شده است.

کوربین گفت: چیزی که از طرح دولت می‌دانیم- از آنچه که جانسون انجام داده- جلسات مخفیانه‌ای است که با آمریکا برگزار کرده و در این جلسات پیشنهاد شده بازار نظام سلامت ما به روی شرکت‌های آمریکایی باز شود.

در مقابل جانسون این اتهام را رد کرد و آن را "کاملاً نادرست" توصیف کرد. او گفت نظام بهداشت بریتانیا هیچ‌گاه به معرض فروش گذاشته نخواهد شد.

اتهام جدید کوربین علیه جانسون با توجه به حمایت همه جانبه ترامپ از نخست وزیر محافظه کار بریتانیا و ارائه وعده های بسیار برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور پس از اجرای برگزیت صورت گرفته است.

امید آمریکایی ها به سیطره بر اقتصاد و تجارت و بخش عمومی بریتانیا

آمریکایی ها امیدوار هستندکه پس از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا ، بازار این کشور بر روی آنها باز شود واز جمله در بخش بهداشت و سلامت بریتانیا که از نظر اقتصادی و مالی، عرصه بسیار مهمی است داخل شده و سود سرشاری از این بابت نصیب آنها شود.

کوربین به خوبی از روابط بسیار نزدیک جانسون و ترامپ و رویکرد حزب محافظه کار در باره نزدیکی هر چه بیشتر به واشنگتن پس از برگزیت از جمله انعقاد پیمان تجارت آزاد با آمریکا آگاه است. 

ترامپ، بوریس جانسون را یک "فرد شگفت انگیز" خوانده و مدعی شده که: کوربین بریتانیا را به مسیری بسیار بد خواهد کشاند.

چشم انداز روابط بریتانیا با امریکا در دوره پسا برگزیت اکنون به پرسشی بزرگ در روابط  لندن و واشنگتن تبدیل شده است.

به رغم تمایل محافظه کاران به گسترش روابط با امریکا، اما حزب کارگر موضع مثبتی در این زمینه ندارد.

جرمی کوربین در اولین سخنرانی انتخاباتی در اوایل نوامبر 2019 خود تأکید کرد: ما خدمات عمومی بریتانیا را به دونالد ترامپ یا هیچ سرمایه گذار آمریکایی دیگر نخواهیم فروخت.

اشاره کوربین به امید آمریکایی ها برای سیطره بر اقتصاد و تجارت و بخش عمومی بریتانیا پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا است.

از نگاه رهبر حزب کارگر این مساله به مثابه مداخله در امور داخلی بریتانیا و نشانه رویکرد سلطه گرانه واشنگتن است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در یک سال اخیر رویکرد مداخله جویانه خود در امور داخلی بریتانیا را شدت بخشیده و علاوه بر حمایت مستقیم از نخست وزیری بوریس جانسون به امر و نهی درباره چگونگی و شرایط برگزیت پرداخته است.

مساله ای که انتقاد شدید کوربین از وی را برانگیخته است. به گفته وی، ترامپ تلاش می‌کند در انتخابات بریتانیا دخالت کند تا جانسون بار دیگر نخست وزیر شود.

رئیس جمهوری آمریکا بر این تصور است که با تصدی مجدد جانسون به عنوان نخست وزیر بریتانیا، وی به طو کامل در خدمت اوامر ترامپ خواهد بود و خواهد توانست منویات  خود از جمله در باره سیطره شرکت های امریکایی بر بخش بهداشت و سلامت بریتانیا را اجرایی کند.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

133/118

بیشتر بخوانید:

نخستین مناظره انتخاباتی بوریس جانسون و جرمی کوربین

پیشتازی حزب محافظه کار در نظرسنجی‌ انتخاباتی بریتانیا

حمایت رئیس شورای اروپا از رقبای جانسون در انتخابات بریتانیا