ایران پرس- سرویس های اطلاعاتی اسرائیل به صورت سازمان‌یافته فلسطینی ها را شکنجه می کنند.

روزنامه فرانسوی "لوگران سوار" در مقاله ای به قلم "یارا هواری" به شکنجه سازمان‌یافته اسرای فلسطینی در زندان های اسرائیل پرداخت.

در این مقاله آمده است؛

مورد "سامر عربید" موید شکنجه برنامه ریزی شده زندانیان فلسطینی در زندان های اسرائیل است.

نظامیان ارتش اسرائیل، "عربید" را، 25 سپتامبر در خانه اش در رام الله دستگیر کردند. آن ها وی را کتک زده و  برای بازجویی به زندان "المسکوبیة"  در بیت المقدس منتقل کردند.

به گفته وکیل "عربید"، موکلش دو روز بعد در حالی که شکنجه شده بود و جانش برای چندین هفته در خطر قرار داشت، به بیمارستان منتقل شد.

یک نهاد قضایی به سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل "شاباک" اجازه داده است با هدف جمع آوری اطلاعات برای ارائه به دادگاه از «روش های استثنایی» استفاده کند.

همین مسئله واکنش سازمان عفو بین الملل را به دنبال داشت. این سازمان بدرفتاری با عربید را «شکنجه منع شده در قانون» توصیف و از آن انتقاد کرد.

نیروهای اشغالگر اسرائیلی در اوت 2019 و کمی پیش از دستگیری "عربید"، عملیاتی را علیه جوانان فلسطینی به راه انداخته و 40 دانشجوی دانشگاه "بیرزیت" را دستگیر کردند. دستگیری ها پس از بازداشت "عربید" افزایش یافت، اما چون عده زیادی از دانشجویان از حق داشتن وکیل منع می شدند، هراس از شکنجه آن ها افزایش پیدا کرد.

اقدام به شکنجه چیز تازه ای نیست. از زمان تشکیل رژیم جعلی اسرائیل در سال 1948 سازمان امنیت اسرائیل به طورسازمان یافته ای فلسطینی ها را به روش های مختلف شکنجه می کند.

شمار زیادی از کشورها ممنوعیت شکنجه را در قوانین ملی شان درج کرده اند. اما رژیم اسرائیل راه دیگری در پیش گرفته است: اسرائیلی ها قانون منع شکنجه را تصویب نکرده و دادگاه ها مجوز توسل به شکنجه «در صورت لزوم» صادر می کنند. دادگاه به سازمان امنیت اسرائیل اجازه داده است بتواند به طور عادی و به طور گسترده به شکنجه اسرای فلسطینی مبادرت کند.  

این مقاله سعی کرده شکنجه در زندان های اسرائیل در زمان دستگیری و در دوران حبس را تشریح کند. بررسی های انجام گرفته توسط سازمان های فلسطینی نشان می دهد که شکنجه در زندان های اسرئیل، اقدامی سازمان‌یافته است.

شکنجه و قانون

مسئله شکنجه در بحث های اخلاقی جایگاه ویژه ای دارد. بسیاری از افراد بر این باورند که شکنجه نشانه بیماری و فساد در جامعه است. در حقیقت برای شکنجه، باید انسان نبود. به محض این که اقدامات غیرانسانی آغاز می شود، هر محدودیتی از میان می رود. از طرف دیگر تلاش های دستگاه های امنیتی برای توجیه شکنجه و برای مثال توجیهی مثل «شکنجه با هدف دستیابی به اطلاعات حیاتی» همچنان مردود است.

جالب آنکه از نظر کارشناسان و مسئولان سازمان سیا، اطلاعاتی که از طریق شکنجه به دست می آیند، عمدتا نادرست هستند. چرا که فرد تحت شکنجه برای رهایی از رنج هر حرفی را به زبان می آورد.

شکنجه از چنان ممنوعیتی برخوردار است که می توان از آن به عنوان بخشی لاینفک از قوانین بین المللی یاد کرد.

جنگ های آمریکا پس از حملات 11 سپتامبر 2001  به شکنجه دامن زد و اکثر شکنجه شدگان از زندانیان عرب مسلمان بودند.

فردی که در عراق توسط آمریکایی ها بازجویی شده بود، در خاطرات خود خاطرنشان کرده است که نیروهای ارتش اسرائیل روش های بازجویی و شکنجه را به نظامیان آمریکایی آموزش داده اند.

استفاده از روشی به نام «صندلی فلسطینی» یکی از روش های آموزش داده شده توسط ماموران اسرائیلی بوده است. در این روش زندانی در حالی که دست ها و پاهایش به یکدیگر بسته شده اند، به صورت کاملا خمیده روی یک صندلی بسیار کوتاه قرار داده می شود. قرار گرفتن در این وضعیت بی رحمانه بسیار دردناک است. این روش علیه فلسطینی ها انجام می گیرد و با همین نام در عراق به نظامیان آمریکایی آموزش داده شده و آمریکایی ها با همین نام از این روش علیه زندانیان استفاده کرده اند.

117

مترجم: علیرضا فراهانی