ایران پرس: رئیس‌ جمهوری روسیه روز سه شنبه در دیدار با کارکنان پایگاه فضایی وستوچنی (1) در خاور دور روسیه، در خصوص تحقق اهداف حمله به اوکراین که آن‌ها را کاملاً روشن و عالی خواند، گفت: اینطور خواهد بود. شکی نیست.

ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهوری روسیه تاکید کرد: هدف اصلی از عملیات نظامی این کشور در اوکراین کمک به مردم دونباس است که استقلال آن را به رسمیت شناختیم. مقامات کی‌یف تحت فشار غرب از پیروی از توافقات مینسک با هدف حل صلح‌ آمیز مشکلات مربوط به دونباس خودداری کردند. به گفته پوتین، شاخه‌های نئونازی در کی‌یف در حال گسترش بود و درگیری با مسکو به حتم رخ می داد، تنها مسئله زمان این درگیری بود.

در واقع رئیس جمهوری روسیه معتقد است که جنگ اوکراین امری اجتناب ناپذیر بوده است. دلیل این امر از دیدگاه او، خودداری دولت کی‌یف از اجرای توافقات مینسک درراستای تحقق آتش بس در شرق اوکراین و اجرای وعده های آن در قبال این منطقه و نیز گسترش جنبش های فاشیستی و نئونازی در اوکراین و نیز حملات ارتش و شبه نظامیان اوکراین به دونباس بوده است. ضمن اینکه پوتین بر این امر تاکید می کند که رخداد جنگ بین روسیه و اوکراین با توجه به اوضاع و شرایط و روند رویدادها امری اجتناب ناپذیر بوده و خواه و ناخواه رخ می داد. این مساله با توجه به درخواست‌ های مکرر اوکراین برای پیوستن به ناتو و دریافت کمک‌ های عظیم نظامی این کشور از ناتو و آمریکا و پافشاری نات و برای گسترش به سوی شرق و در پی تحرکات اخیر ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه ظاهرا اجتناب ناپذیر می نمود. در این راستا ولادیمیر پوتین ابتدا در 21 فوریه با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که روسیه، استقلال جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک را به رسمیت شناخته و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ های خودخوانده امضا کرد. در مرحله بعد پوتین در 24 فوریه در واکنش به درخواست کمک نظامی سران دونتسک و لوهانسک، دستور عملیات ویژه نظامی در منطقه دونباس را صادر کرد.

این اظهارات ولادیمیر پوتین با حمایت الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس که متحد روسیه محسوب می شود مواجه شده است. لوکاشنکو در یک نشست خبری گفت: اگر حمله روسیه مدت کوتاهی به تاخیر می افتاد، اوکراین ضربه شدیدی به خاک روسیه می زد.

اکنون 49 روز از جنگ اوکراین می‌ گذرد و تاکنون 25 کشور اقدام به ارسال تسلیحات مختلف نظامی برای کی‌ یف کرده‌ اند. روس‌ ها تاکید دارند که قصد اشغال اوکراین را ندارند. با آغاز جنگ در اوکراین کشورهای غربی محموله‌ های سلاح گسترده‌ ای را در اختیار اوکراین قرار داده‌ اند اما بزرگ‌ترین کشور تامین کننده تسلیحات نظامی اوکراین، آمریکا است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قصد دارد علاوه بر کمک های نظامی که قبلا اعلام شده، بسته نظامی جدیدی به ارزش 750 میلیون دلار به اوکراین اختصاص دهد. مسکو بارها گفته است که ارسال تسلیحات غربی تنها باعث طولانی شدن درگیری می شود و حتی هشدار داده است که نیروهای روسیه به طور بالقوه می توانند چنین تسلیحاتی را هدف قرار دهند. هم چنین جو بایدن جنگ روانی و تبلیغاتی علیه پوتین به راه انداخته و با انواع صفات منفی از او یاد می کند. از جمله بایدن گفته است که حمله پوتین به اوکراین نسل کشی است.

هم چنین به رغم ادعای ناتو مبنی بر عدم دخالت در جنگ اوکراین، اما در عمل این کشور به نیابت از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در حال جنگ با روسیه است. ناتو تجهیزات نظامی و پشتیبانی های لجستیکی و اطلاعاتی و منابع مالی را تامین کرده و سهم اوکراین نیز تامین نیروی انسانی این جنگ است. ناتو به سرکردگی آمریکا بر این گمان است که فرسایشی شدن جنگ در اوکراین و صدمات انسانی و تجهیزاتی ارتش روسیه و نیز نظام تحریم های کنونی علیه روسیه نهایتا موجب سقوط اقتصاد این کشور و کاهش مشروعیت ولادیمیر پوتین خواهد شد.

1- Vostochny

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر

115