نتیجه تحقیقات چندین رسانه و موسسه غربی ابعاد تازه‌ای از خشونت اروپا علیه پناهندگان در مرزهای خارجی را نشان می‌دهد.

پدیده مهاجرت، کوچ اجباری پناهجویانی است که بصورت قانونی و یا غیرقانونی برای فرار از مشکلات عدیده در کشورهای خود اغلب عازم اروپا می‌شوند.

ترکیه و یونان نیز نقاط اصلی عبور و مرور مهاجران با هدف عبور از اروپا ، فرار از جنگ برای شروع زندگی جدید بود‌ه‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، به نقل از اس ار اف سوئیس، تحقیقات دو ساله آژانس تحقیقاتی هلندی لایت هوس (Lighthouse) به همراه آ ار دی، اشپیگل، روزنامه فرانسوی لوموند و روزنامه بریتانیایی گاردین به این نتیجه رسیده که یونان برخی پناهندگان را مجبوربه ارجاع خشونت آمیز سایر پناهندگان به ترکیه می کند.

این در حالی است که پناهجویی که در خاک اروپا حضور دارد حق دارد، یک روند پناهندگی را آغاز کند.

بازگرداندن پناهجویان به عقب غیرقانونی است و حالا این گونه اقدامات غیر قانونی ابعاد جدیدتری پیدا کرده است.

مدتی است که داستان ها و گزارش هایی در مورد این به عقب بازگرداندن های غیر قانونی منتشر می شود.

افراد آسیب دیده به گونه های مختلف توضیح داده‌اند که چگونه با زور از مرز یونان و ترکیه عقب رانده شده و شکنجه گران آنها به زبان خودشان یعنی فارسی یا عربی صحبت می کردند.

بر این اساس هر شب حدود 150 نفر این گونه به ترکیه برگردانده می شوند.

یک پناهجوی سوری در این باره به اشپیگل گفت که در دهمین تلاش خود برای عبور از مرز یونان، پلیس او را دستگیر کرد و به او حق انتخاب داد که یا به اتهام قاچاق انسان به زندان برود یا در عقب راندن پناهجویان از پلیس یونان حمایت کند و در ازای آن دریافت اجازه اقامت در اروپا به مدت 30 روز را دریافت کند.

این مرد جوان افزود که غرق شدن پناهجویان را در رودخانه مرزی اوروس دیده است و زمانی که به او حمله شد، خودش از پارو برای ضرب و شتم یک پناهجوی افغان استفاده کرد.

"بیل فرلیک"، مدیر بخش پناهندگان و مهاجرت در دیده بان حقوق بشر امیدوار است که بروکسل به این اقدامات غیرقانونی توجه کند.

به گفته وی بروکسل حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا در یونان را با بودجه هنگفت تامین می کند.

با این حال او امید زیادی به تغییر ندارد.

پیشتر آنتونیوگوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد با انتقاد از کوچ اجباری مردم جهان از کشورهای خود اعلام کرد: این بحران پناهندگی نیست و پناهندگان علت این مسئله نیستند. این یک بحران سیاسی است و تنها با همبستگی و اراده سیاسی حل خواهد شد.

اظهارات گوترش درحالی مطرح می‌شود که از 40 سال پیش تا کنون، میلیون‌ها افغان به دلیل ناامنی، بیکاری و جنگ داخلی در این کشور راه مهاجرت را در پیش گرفته اند.

116