ایران پرس: کشورهای غربی پس از شکست پروژه اغتشاش در ایران اکنون به دنبال راه های جدیدی برای اعمال فشار به تهران هستند.

در این راستا غربی ها علاوه بر طراحی تحریم های جدید به ویژه از جانب اروپایی ها به صدور بیانیه ها و قطعنامه های ضد ایرانی و تشدید فشارهای سیاسی پرداخته اند.

همچنین تروئیکای اروپایی شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه ای به موضع‌گیری علیه ایران پرداختند. در این بیانیه ادعا شده است: "فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه و منطقه را محکوم می‌کنیم و متعهد می‌شویم با آنها مقابله کنیم. ما تضمین می کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد. از همکاری ناکافی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی نگران هستیم."

در تحرک ضد ایرانی دیگری، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان پیش نویس قطعنامه ای را علیه ایران برای ارائه به سازمان ملل آماده کرده اند که در آن نشست هیات ناظر هسته‌ای ایران برای توضیح آثار اورانیوم یافت شده در سه سایت برای ایران «ضروری و فوری» خوانده شده است. این تصمیم پیش از نشست فصلی شورای حکام اتخاذ شده است.

در این نشست دولت‌های غربی قصد دارند از ایران بخواهند قطعنامه‌ای را امضا کرده و همکاری خود را در زمینه هسته ای افزایش دهد. همچنین پیش نویس قطعنامه در حالی بین اعضای شورای حکام توزیع شده که تهران موافقت کرده تا بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه جاری در سفری به ایران از سایت‌های هسته‌ای بازدید و درباره گمانه‌زنی‌های اخیر 35 عضو این نهاد بین‌المللی درباره ادعای اورانیوم‌های یافت شده در سه سایت هسته‌ای تحقیق کنند.

بدین ترتیب به رغم حسن نیت ایران و تلاش برای حل و فصل اختلافات با آژانس، اما غربی ها هم چنان تلاش می کنند تا از این مساله به مثابه ابزار فشاری علیه تهران استفاده کنند. 

«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل می گوید: "هیچ مسئله‌ای درباره اجرای توافقات پادمانی ایران وجود ندارد و این امر در آخرین گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز تائید شده است."

جنگ روانی بریتانیا ضد ایران

در تلاشی دیگر، بریتانیا جنگ روانی جدیدی علیه ایران با فراخواندن کاردار ایران در لندن به راه انداخته است.

وزارت امور خارجه بریتانیا روز جمعه اعلام کرد: "دیپلمات ارشد ایران را به دلیل آنچه تهدید علیه برخی خبرنگاران خواند، احضار کرده است."

«جیمز کلورلی» وزیر امور خارجه بریتانیا نیز در بیانیه ای مدعی شد: "این اقدام در پی تهدید علیه خبرنگارانی که دراین کشور فعالیت می‌کنند، انجام شده است."

این در حالی است که چندی پیش در پی مواضع مداخله جویانه بریتانیا و همچنین فضاسازی های رسانه های فارسی زبان مستقر در لندن، سفیر بریتانیا به وزارت خارجه ایران احضار شده بود.

پس از آغاز اغتشاشات اخیر در ایران علاوه بر آمریکا، مقامات تعدادی از کشورهای اروپایی و بریتانیا ضمن اظهارات مداخله جویانه، از اغتشاشگران حمایت کرده و بر آتش آشوب ها دمیدند.

این کشورها به این روند مخرب بسنده نکرده و تحریم‌هایی را نیز علیه تعدادی از مقامات و نهادهای ایرانی اعمال کردند. تحریم‌هایی که واکنش جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت و ایران نیز اقدام به تحریم تعدادی از اشخاص و نهادهای اروپایی و بریتانیایی نمود. 

حجت‌الاسلام «سیداسماعیل خطیب» وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران می گوید: "درحوادث اخیر کشور، دست رژیم صهیونیستی در اجرا، دست انگلیس در تبلیغات و دست رژیم سعودی در هزینه‌کردن آشکار و واضح‌ بود."

در اقدامی دیگر، اروپایی ها درکنار آمریکا قصد دارند تا تحریم های جدیدی را علیه ایران به بهانه حمایت از اغتشاشگران و به امید تداوم ناآرامی ها در ایران تصویب نمایند.

«آنالنا بائربوک» وزیرخارجه آلمان شامگاه چهارشنبه در توئیتی با اشاره به تحریم های کنونی اتحادیه اروپا علیه ایران ادعا کرد: "ما در حال کار روی بسته بعدی تحریم‌ها هستیم."

در اغتشاشات اخیر کشورهای اروپایی در کنار آمریکا، رسانه‌های آنان و نیز رسانه‌های فارسی معاند مورد حمایت غرب، با شعار دروغین پشتیبانی از ملت ایران، در حمایت از اغتشاشگران و برهم زنندگان امنیت ملت سنگ تمام گذاشتند، اما حضور گسترده مردم ایران درراهپیمایی ها در حمایت از نظام جمهوری اسلامی و مخالفت قاطع با آشوب و اغتشاش را نادیده گرفتند.

اکنون نیز به رغم ناکامی های مکرر غربی ها، کارزارچند جانبه جدیدی از جانب غرب علیه ایران به راه افتاده که هدف آن تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران و نیز تشدید فشارهای همه جانبه علیه آن است. 

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117