ایران پرس: قانونگذاران مجمع ملی فرانسه با نقض قوانین بین المللی درزمینه لزوم عدم مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل، قطعنامه غیرالزام‌آوری را علیه ایران تصویب کردند.

قانونگذاران مجمع ملی فرانسه در این قطعنامه از کشور‌های اروپایی خواسته است تا فشار‌ها علیه ایران را افزایش دهند و جمهوری اسلامی ایران را به انجام وعده‌های بین المللی در زمینه انجام تحقیقات در مورد مرگ مهسا امینی مجبور کنند.

در این قطعنامه که با ۱۴۹ رای موافق و بدون هیچ مخالفتی به تصویب رسید، پارلمان فرانسه ضمن محکوم کردن آنچه که «سرکوب مخالفان توسط نیرو‌های امنیتی» عنوان کرده، اقدامات ایران علیه اغتشاشگران را «نقض غیرقابل قبول آزادی بیان» خوانده است.

«امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز از آغاز اغتشاشات اخیر در ایران، همواره با اتخاذ مواضعی مداخله جویانه، سعی در تحریک افکارعمومی علیه ایران داشته وحتی با دستاویز قرار دادن بروز ناآرامی ها در ایران احتمال دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای را «شکننده» توصیف کرده بود.

ادعاهای مکرون درحالی مطرح شد که وی در راستای به اصطلاح رسمیت بخشیدن و وجهه دادن به تازگی با چهره های معاند ضدایرانی دیدار کرده بود.

بروز اغتشاشات اخیر در ایران به بهانه مرگ مهسا امینی، بار دیگر موجب شده تا غربی ها به سرکردگی آمریکا از آن به مثابه فرصتی برای مداخله در امور داخلی ایران و نیز تحریک هر چه بیشتر آشوب ها استفاده نمایند.

اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن مانند فرانسه نیز موضع مداخله جویانه ای دراین زمینه اتخاذ کرده و بر این گمان هستند که این مساله فرصتی بی همتایی  را برای تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده است. تصویب قطعنامه در پارلمان فرانسه هر چند غیر الزام آور است در این راستا صورت گرفته است.

اقدام مداخله جویانه پارلمان فرانسه در امور داخلی ایران در حالی صورت گرفته است که فرانسه مدعی حقوق بشر با وضعیت فاجعه باری در این زمینه در داخل این کشور مواجه است. فرانسوی ها در حالی مدعی حمایت از حقوق زنان ایرانی شده اند که زنان فرانسوی یکی از بدترین وضعیت ها در میان کشورهای اروپایی را دارند و خشونت بی سابقه ای علیه آنها اعمال می شود.این مساله ای است که حتی نهادهای دولتی این کشور نیز به آن اذعان دارند.

وزرات کشور فرانسه در اواخر اوت 2022 در گزارشی اعلام کردکه در سال ۲۰۲۱ میلادی 122 زن توسط همسران خود به قتل رسیده‌اند که این افزایشی ۲۰ درصدی نسبت به سال 2020 را نشان می دهد.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید: آن‌هایی که از حقوق زنان در ایران صحبت می‌کنند، چرا در ارتباط با تحریم‌های یک‌جانبه دولت آمریکا و همراهی اطاعت‌پذیر اروپا از این تحریم‌ها صحبت نکردند و به این موضوع توجه نداشتند که زنان و کودکان ایرانی نیز در معرض همین تحریم‌ها و آثار آن هستند.

مساله دیگر وضعیت بسیار ناهنجار کودکان در فرانسه است که اخیرا صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در فرانسه در قالب گزارشی مفصل به آن پرداخته است.

در این گزارش نسبت به شرایط «نگران‌کننده» کودکان فرانسوی در مواجهه با فقر، محرومیت از تحصیل، مشکلات مرتبط به سلامت روان و خشونت هشدار داده شده است.

بر پایه این گزارش بیش از یک کودک از هر ۵ کودک زیر خط فقر زندگی می‌کند و ۴۲ هزار کودک نیز بی‌خانمان هستند. اهمیت گزارش یونیسف از آنجا است که نشان می دهد که دولت امانوئل مکرون که همواره داعیه دفاع از حقوق انسان ها البته در باره دیگر کشورها را دارد اما کاری برای شهروندان کشور خود به ویژه کودکان صورت نمی دهد.

البته نقض حقوق بشر در فرانسه فقط مختص به حقوق کودکان نیست .وضعیت زندانیان نیز در فرانسه به مرز بحران رسیده است.شمار زندانیان در فرانسه امسال ۷۰ هزار نفر افزایش یافته و شمار کل آن‌ها به بیش از ۷۰۰ هزار نفر رسیده است.

این موضوع سبب شده است، زندان‌ها نتوانند خدمات لازم را به زندانیان ارائه کنند. این به معنای آن است که ۱۲ هزار زندانی بیش از ظرفیت زندان‌ها در آن‌ها حضور دارند. در میان کشور‌های اروپایی فرانسه بیشترین تعداد زندانیان را نسبت به جمعیت خود دارد.

البته نقض حقوق بشر در فرانسه شامل مهاجران و پناهجویان نیز می شود و به ویژه در باره اقلیت مسلمانان این کشور نیز موارد متعددی از نقض حقوق انسانی به چشم می خورد. کما اینکه سازمان ملل از رفتار فرانسه درقبال پناهجویان ابراز نگرانی کرده است.

در کنار این موارد تبعیض و خشونت گسترده پلیس علیه سیاه‌پوستان، دامن زدن به اسلام هراسی، شرایط سخت و نامناسب کارگران، ، تبعیض‌های جنسیتی و قومی در حوزه‌های گوناگون به‌ویژه اشتغال و آموزش، از جمله موارد دیگر نقض حقوق‌بشر در فرانسه است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

 112

بیشتر بخوانید:

ادامه مداخله فرانسه در امور داخلی ایران