شهرهای مختلف اروپا طی روزهای اخیر صحنه تظاهرات شهروندان اروپایی در اعتراض به مسائل مختلف اقتصادی و اجتماعی چون بی توجهی به محیط زیست، تشدید تورم و بیکاری بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، یکی از بزرگترین اجتماعات اعتراضی در فرانسه برگزار شد. این کشور که هفته ها است به دلیل تصویب اصلاحات قانون بازنشستگی صحنه تظاهرات شهروندان فرانسوی است، روز یکشنبه نیز شاهد تجمع اعتراض آمیز فعالان محیط زیست بود.

 

شماری از فعالان محیط زیست به رغم اینکه مقامات فرانسه برگزاری تظاهرات را ممنوع اعلام کرده بودند در اعتراض به ساخت یک آب‌انبار بزرگ کشاورزی در منطقه «سن سولین» در غرب فرانسه تظاهرات کردند.

به گفته پلیس، دستکم شش هزار معترض در این تظاهرات شرکت داشتند، اما سازمان دهندگان اعتراضات شمار معترضان را حدود 25 هزار نفر اعلام کردند.

همچنین بیش از سه هزار نیروی پلیس برای مقابله با تظاهرکنندگان در خیابان ها مستقر شده بودند.

یکی از معترضان در این باره اظهار داشت: "ما تظاهرات می‌کنیم و ممنوعیت‌هایی را که از سوی فرماندهی پلیس به صورت خودسرانه بر ما اعمال شده است به چالش می‌کشیم."

این تجمع به درگیری شدید میان پلیس فرانسه و معترضان انجامید که طی آن بیش از 30 نفر از معترضان زخمی شدند.

وزارت کشور فرانسه در گزارشی اعلام کرد: برخی از معترضان تبر، قمه و بمب‌های نفتی داشتند و پلیس برای متفرق کردن معترضان بیش از چهار هزار نارنجک غیرمرگبار استفاده کرده است.

در همین حال بسیاری از مردم فرانسه علیه قانون جدید مهاجرت و پناهندگیِ پیشنهادی وزیر کشور فرانسه، به خیابان ها آمدند.

اعضای چندین انجمن و اتحادیه مهاجران، از جمله تظاهرکنندگان بودند. آنها پیش نویس قانون جدید مهاجرت و پناهندگی ارائه شده توسط «ژرالد دارمنن» وزیر کشور فرانسه را محکوم کردند.

به گفته آنها قانون پیشنهادی شرایط را برای مهاجران و پناهجویان بسیار دشوارتر از قبل می کند.

قانون جدید مهاجرت و پناهندگی معروف به «قانون دارمنن» به دولت این امکان را می دهد که مهاجران غیر قانونی را اخراج کند.

آلمان نیز دیگر کشور اروپایی بود که با تظاهرات گسترده مردم روبرو بود. هزاران نفر از کارکنان بخش ریلی و حمل‌ و نقل عمومی آلمان در برلین تجمع کردند و خواستار افزایش حقوق و دستمزد خود شدند.

کارکنان بخش ریلی آلمان، با حمل پلاکارد هایی، اعتراض خود نسبت به سوء مدیریت مسئولان را اعلام و با انتقاد از قوانین موجود، تقاضای تصویب قوانین بهتری را برای بهبود وضع زندگی مردم و غلبه بر تورم بی سابقه در آلمان داشتند.

نرخ تورم در آلمان در سال 2022 به بالاترین میزان طی بیش از 70 سال گذشته رسیده است.

در این زمینه شبکه دویچه وله از برگزاری تظاهرات  و اعتصاب بزرگ دیگری در آلمان در روز دوشنبه خبرداد. با لغو پرواز هواپیما‌ها و حرکت قطار‌ها به نظر می‌رسد که این اعتصاب در برخی مکان‌ها شروع شده است. ده‌ها هزار نفر از کارکنان بخش حمل و نقل عمومی آلمان اعلام کرده اند در این اعتصاب شرکت می کنند ازاین رو انتظار می‌رود این اعتصاب بخش حمل و نقل عمومی این کشور را متوقف کند.

تداوم بحران‌‌اقتصادی در ایتالیا نیز کارگران بخش های مختلف صنعتی و تولیدی در این کشور را به خیابان ها کشانده  است.

تداوم بحران اقتصادی در ایتالیا سبب شده تا صدها کارگر از بخش های مختلف به ویژه کارخانه های مبل سازی در خطر اخراج باشند.

دراین راستا، صدها نفر از کارگران گروه صنعتی مبلمان «ناتوتزی» NATUZZI با تجمع اعتراضی در برابر وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا، دخالت دولت را در حمایت از خود خواستار شدند. گروه ناتوتزی قصد دارد دست‌کم یک سوم کارکنان خود را اخراج کند.

درحال حاضر بیش از دو هزار نفر از کارگران این گروه بزرگ مبل‌سازی در دو استان پولیا و بازیلیکاتا در جنوب ایتالیا مشغول به‌کار هستند.

«لوئیجی سیدری» دبیرکل اتحادیه کارگری بخش مبلمان در شهر باری ایتالیا، گفت: "بحرانی که گروه ما از 20 سال پیش با آن روبرو بوده، درحال حاضر به مراتب بدتر شده است و تنها با کمک فوری و جدی دولت، می‌توان از بیکار شدن کارگران و ورشکستگی این گروه جلوگیری کرد."

اعتراضات درحالی در شهرهای مختلف اروپا ادامه دارد که دولت های اروپایی همچنان از سیاست های خود در جنگ اوکراین، مقابله با پناهجویان و سایر حوزه ها دفاع می کنند؛موضوعی که دموکراسی را نیز در این کشورها به زیر سوال برده است.

117