تداوم خشونت‌ و تبعیض نژادی ضد رنگین پوستان، سبب وحشت مردم در آمریکا شده است.

"اویا آک گوننچ"، مدیرگروه رشته روابط بین الملل دانشگاه اوفوک در آنکارا، گفت و گویی با رادیو ترکی استانبولی ایران پرس درباره تبغیض نژادی در آمریکا انجام داده است.

س/ تداوم نژاد پرستی در آمریکا و برخورد خشن با شهروندان سیاه پوست این کشور از سوی نیروهای پلیس را چگونه ارزیابی می کنید؟

ج/ این یک مساله ای است که در ارتباط با تحولات داخلی کشور آمریکا در دوره اخیر نسبت به قبل افزایش چشمگیری نشان می دهد و از چند جهت قابل تحلیل است.

آمریکا در زمان تاسیس، خود را به عنوان کشور مدافع حقوق بشر، آزادی و دموکراسی معرفی کرد و زمانی هم که مهاجران از کشورهای اروپایی به این کشور آمدند، آزادگی انسانها را همواره مورد تاکید شعارهای خود قرار داد، اما بعد از مدتی که ثروت و منافع اقتصادی خود را در داخل افزایش داد، شروع به خرید و فروش بردگان و اسیران آفریفایی کرد.

اجداد همان سیاه پوستانی که اکنون در آمریکا زندگی می کنند، در سال های اول تاسیس دولت در این کشور، از سوی ثروتمندان مقیم آمریکا از طریق جزایر کاراییب به این کشور آورده می شدند و به این ترتیب اولین گام خرید و فروش بردگان در آمریکا برداشته شد. از سیاه پوستان برای کار در مزارع استفاده می‌شد.

از نظر آمریکایی‌ها، سیاه پوستان دارای ارزش های انسانی نبودند و به راحتی و در کوچکترین حوادث داخلی جان خود را از دست می دادند.توسعه شهرنشینی در آمریکا فاجعه برده داری و دغدغه های زندگی سیاه پوستان را بیشتر کرد.این مساله تا سال 1865 میلادی ادامه داشت تا زمانی که جنگ داخلی آمریکا آغاز شد. نتیجه ای که از این جنگ حاصل شد، آزادی برده های سیاه پوست در مناطق جنوبی آمریکا بود.

اکنون با توجه به سابقه آمریکا، تاکنون این کشور نتوانسته است با نگاه آزادی گرا به سیاه پوستان بنگرد. به عبارت دیگر برغم تلاش های دولت ها در آمریکا، سیاه پوستان همواره زیر شکنجه و آزار سفید پوستان قرار داشتند و این فاجعه انسانی تا دهه 60 میلادی همچنان به شدت خود باقی بود.

س/ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، تداوم این برخورد با سیاه پوستان، رای مردم را چگونه تحت تاثیر خود قرار می دهد؟

ج/ تداوم این خشونت ها مردم را می ترساند، زیرا مردم این طور تصور می کنند که تداوم این وضعیت در آمریکا و آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهوری جدید، آغازگر درگیری ها در این کشور خواهد بود، کما این که حزب جمهوری خواه هم از نحوه رویکردهای سیاسی ترامپ اصلا راضی نیست و ادعاهای وی را تایید نمی کند.

از این رو، روی آوردن مردم به سوی نامزدهای دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری در تابلوی به وجود آمده دور از انتظار نیست، اما در کل در سطح جهان نژاد پرستی به شکل عجیبی افزایش یافته و در کشورهایی چون انگلیس، بلژیک و هلند، نژاد پرستی رفته رفته بیشتر می شود و اقدام سریع جامعه جهانی برای جلوگیری از پایمال شدن حقوق انسان ها لازم و ضروری است.