وزیر دفاع آمریکا، روزشنبه، اعلام کرد: 50 هزار نظامی آمریکایی در خاورمیانه مستقر هستند، که از مجموع آنها 5 هزار نفر در عراق و سوریه حضور دارند.

 اشتون کارتر روز شنبه  10 دسامبر در همایش "گفتگوی امنیتی منامه" گفت: شمار زیادی از سامانه های دفاع دریایی و موشکی آمریکا در منطقه مستقر هستند تا با هرگونه تجاوزگری احتمالی علیه متحدان آمریکا در خاورمیانه مقابله کند.

اشتون کارتر با بیان اینکه کشورش در زمان حاضر بیش از هرزمان دیگری امکانات قدرتمندی در اختیار دارد، تاکید کرد که در این منطقه جایگزینی بهتر از توانمندیهای ما وجود ندارد. 

گفتنی است که آمریکا در قطر، عربستان سعودی، کویت، بحرین، امارات و عمان 21 پایگاه نظامی در اختیار دارد که این گواه حضور گسترده  آنها در منطقه است.

این پایگاه‌ها از بزرگترین مراکز تامین و تجهیز ارتش آمریکا در منطقه محسوب می‌شوند. از میان شش کشور یاد شده، کویت شش پایگاه در اختیار نیروهای آمریکایی گذاشته است، که علی‌رغم مساحت اندک خود بیشترین امکانات را در دسترس آمریکایی‌ها در منطقه قرار داده است.

این پایگاه‌ها  در جریان اشغالگری های آمریکا در منطقه از جمله در جریان حمله  نیروهای آمریکا به عراق از یک نقش محوری در حمله و پشتیانی نیروهای ارتش آمریکا برخوردار بودند. 

گفتنی است که آمریکا ۶ پایگاه نظامی در فلسطین اشغالی دارد.

بر اساس توافقنامه بین رژیم صهیونیستی و آمریکا، این رژیم می تواند درصورت نیاز با اجازه دولت آمریکا از سلاحهای آمریکایی انبار شده در فلسطین اشغالی استفاده کند.

به هرحال اقدام آمریکا در تبدیل منطقه خاورمینه به پایگاههای نظامی عملا" نوعی نظامیگری و ناامنی را در منطقه بوجود اورده است.

 عملا" با تشدید حضور نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه نه تنها منطقه شاهد امنیت و ثبات نبوده بلکه این منطقه درگیر منازعات مختلف شده است.

به هرحال نظامیگری های فزاینده آمریکا در منطقه موجب شده است که با حاکم شدن فضای نظامیگری درمنطقه آمریکا از این شرایط  برای فروش بیشتر تسلیحات خود به کشورهای  منطقه بهره ببرد.

این درحالی است که آمریکا به بهانه  گسترش پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه عملا" استقلال و حاکمیت کشورهایی را که دران پایگاه دارد از بین برده و به نوعی نفوذ و سیطره خود را در این کشورها افزایش داده است.  

در این زمینه محافل سیاسی نیز بارها هشدار داده اند که آمریکا به دنبال تامین منافع و تحقق راهبردهای جدید توطئه آمیز خود در منطقه خاورمیانه از طریق تشدید نظامیگری در منطقه هستند.

 اقدامات و طرحهای مزورانه آمریکا در خصوص عراق بیش از پیش مطامع و اهداف شرورانه آمریکا در منطقه خاورمیانه را آشکار می سازد.

اقدامات آمریکا بیانگر آن است که این کشور همچنان پیگیر طرحهای سلطه گرانه خود در خاورمیانه و احیای طرحهایی از جمله طرح موسوم "خاورمیانه بزرگ " و یا "خاورمیانه جدید" است که یکی از مولفه های اصلی این طرح ها تجزیه بیشتر کشورهای منطقه و استفاده از اهرمهای نظامی جهت ایجاد رعب ووحشت برای پیشبرد اهداف خود است.

بر اساس نقشه های منتشر شده در خصوص طرح موسوم به خاورمیانه بزرگ، عراق و سوریه  از کشورهای هدف در این طرح بوده است.

مقامات آمریکایی برای نیل به اهداف مداخله جویانه خود در عراق از هر ابزار و فرصتی استفاده می کنند.

چنین عملکردی به وضوح در قالب فعالیتهای خودسرانه به اصطلاح ائتلاف بین المللی ضد تروریسم به سرکردگی آمریکا در این دوکشور  قابل مشاهده است.

عملیاتهای ائتلاف بین المللی ضد تروریسم به سرکردگی آمریکا در عراق بدون هماهنگی دولت مرکزی و ارتش عراق عملا" موجب شده است که تحرکات این ائتلاف به مانعی در برخورد جدی و همه جانبه با تروریسم تبدیل شود و نوعی عدم انسجام در برحورد با تروریستها و یکسره نشدن کار آنها در منطقه تبدیل شود.

این در حالی است که نهادهای مختلف سیاسی و قانونگذاری آمریکا نیز به انحاء مختلف و تحت عنوان عوامفریبانه کمک به عراق در مبارزه با تروریسم با نادیده گرفتن حق حاکمیت عراق و با انجام اقدامات و تصویب قوانینی مداخله جویانه در کشورهای منطقه مسیر سوق دادن بیشتر منطقه خاورمیانه به بحرانهای بیشتر را فراهم کرده اند.

درچنین شرایطی  منطقه خاورمیانه زمانی روی آرامش خواهد دید که کشورهای منطقه ترتیبات امنیتی مبتنی بر ظرفیتهای داخلی خود و با محوریت همکاری بایکدیگر را دستورکار خود قراردهند و از قدرتهای بیگانه در منطقه خبری نباشد.