برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد برای جلوگیری از آلودگی دریاها با مواد شیمیائی و پلاستیکی، برنامه ای برای اجرائی شدن در سراسر جهان آماده کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پایگاه خبری مصری الیوم السابع امروز(شنبه) گزارش داد: برنامه محیط زیست سازمان ملل، برنامۀ بی سابقه ای را برای از بین بردن آلاینده هایِ اصلیِ آب دریاها آماده کرده است و این برنامه تا سال 2022 اجرا خواهد کرد که جلوگیری از تولید موادِ ریزِ موردِ استفاده در ساخت لوازم آرایشی و جلوگیری از بکار بردن پلاستیک های یکبار مصرف ، بخشی از این برنامه است.

برنامه محیط زیست در گزارشی اعلام کرد: هر سال بیش از 8 میلیون تُن مواد پلاستیکی در دریاها و اقیانوس ها رها می شود که زندگی آبزیان را به خطر می اندازد، آسیب هائی به مناطق ماهیگیری و مناطق گردشگری دریائی وارد می کند و با نابود کردن سیستم های اکولوژی دریائی حداقل 8 میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضرر می زند.

کشوری مانند اندونزی متعهد شده است که تا سال 2025، زباله های دریائی خود را هفتاد درصد (70%) کاهش دهد و اروگوئه نیز مالیاتی را برای کسانی که از کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف استفاده می کنند، تعیین کرده، کاستاریکا هم با بازنگری در برنامۀ مدیریت پسماندها و اتخاذ تدابیر آموزشی مرتبط، گام بلندی در جلوگیری از بکاربردن مواد پلاستیکی برداشته است.  

«ولادیمیر ریابنین»   Vladimir Ryabininمعاون مدیر کل سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل(یونسکو) اعلام کرد: مبارزه با مصرف مواد پلاستیکی مستلزم همکاری تنگاتنگ مردم است. حدود هشتاد درصد (80%) از زباله هایِ شناور در دریاها و اقیانوس ها مواد پلاستیکی است.

ریابنین درباره افزایش حجم زباله های دریائی هشدار داد و گفت: اگر آلودگی آب دریاها و اقیانوس ها همین گونه ادامه داشته باشد، حجم زباله ها در نیمه قرن کنونی بیشتر از تعداد ماهی ها خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

همه کشورها به نوعی مسوول وضعیت کنونی محیط زیست جهانی هستند

افزایش همکاری علمی بین ایران و اروپا در زمینه محیط زیست

بحران دریاچه آرال؛ مهمترین چالش زیست محیطی آسیای مرکزی