ایران پرس - کشور ما در منطقه حساسی  قرار گرفته است؛ وجود منابع بزرگ انرژی دنیا و همچنین منطقه راهبری در اتصال شرق و غرب جهان  اهمیت آن را بیشتر کرده است.

ایران اسلامی بیش از 2700 کیلومتر مرز آبی دارد و بدون شک برای ایجاد امنیت وهمچنین تبدیل این شرایط مناسب جغرافیایی سیاسی به یک فرصت، یک نیروی دریایی توانمند نیاز داریم. 

حضرت آیت الله  خامنه ای:

"کشور ما یک کشور دریایی است متصل به اقیانوس. آنهم به این حساسیت  خاص منطقه. این کشور احتیاج به نیروی دریایی ممتاز دارد. کننده این کار هم  شما جوان های عزیز هستید.  امیدواریم بتوانید یک نیروی دریایی بسازید که در شان ملت ایران باشد."

از سال 1380 به بعد نیروی دریایی ایران با تعمیر اساسی تجهیزات خود و با تجهیز آنها به موشک‌های کاملا بهینه سازی شده توانایی مقابله با تهدیداتی با برد ۳۰۰ کیلومتر را دارد و تقریبا تمام خلیج فارس و دریای عمان را پوشش می دهد.

ایران با راه اندازی خط تولید ناوشکن در بندرعباس و بندرانزلی در حال افزایش تعداد ناوچه‌های تولید داخل است.

نیروی دریایی هم اکنون ناوشکن بومی جماران و سهند در خلیج فارس و جماران 2 در دریای خزر و شهید بایندر که بومی سازی شده و هاورکرافت بومی یونس را در اختیار دارد.

«امیر دریادار حبیب الله سیاری» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

"در سال های بعد از انقلاب جهاد خودکفایی را شروع کردیم.  قطعه ساختیم.  ناوشکن  پیکان و درفش را ساختیم.  سال 88 جماران را ساختیم.  بعد سهند را ساختیم. ما یک رکورد زدیم. طرح 3 ساله را کمتر از یک ساله ساختیم. سهند از جماران قوی تر است."

نیروی دریایی ایران در صدر اخبار جهان

سال 1389 بود که با عبور از کانال سوئز و ورود به دریایی مدیترانه، نیروی دریایی ایران در صدر خبرهای جهانی قرار گرفت.

«دیوید سامی» خبرنگار شبکه راشاتودی:

"ایران شناورهایی دارد که باید جدی گرفته شوند. ایران اخیرا، این شناورهایش را در آبهای دریای مدیترانه و دریای هند به حرکت درآورد و این نشان از توانمندی دریایی ایران دارد."

خشم رژیم صهیونیستی از توانمندی های نیروی دریایی ایران

همان موقع خبرگزاری فرانسه از خشم رژیم صهیونیستی گزارش داد؛ خشمی که نشان از اعتماد به نفس ایرانی ها داشت:

ایران در حالی می خواهد دو کشتی جنگی خود را وارد دریای مدیترانه کند که «آویگدور لیبرمن»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، این کار را تحریک آمیز خوانده و می گوید: «عبور کشتی های جنگی ایران از سواحل اسراییل مسأله ای است که سال هاست رخ نداده و نشان می دهد که اعتماد به نفس ایرانی ها هر روز بیشتر و بیشتر می شود. من متأسفم که جامعه بین المللی واکنشی به این اقدامات تحریک آمیز نشان نمی دهد. جامعه بین المللی باید بداند که اسراییل نمی تواند تا ابد این کارها را نادیده بگیرد.»

عبور از کانال سوئز و مبارزه با دزدان دریایی در خلیج عدن قدرت نیروی دریایی ایران را بر همه کارشناسان این حوزه مشخص کرد.

امنیت دریایی برای ایران یک مسئله راهبردی است.

«نبسل الشرجبی» استاد دانشگاه بیروت:

"ایران راهبرد بلندمدت دریایی را تا سال 2025 در نظر دارد که در چارچوب آن می تواند کنترل عبور کشتی ها را از خلیج فارس تا باب المندب در دست بگیرد. تهران می تواند کنترل کشتیرانی در جنوب دریای سرخ را تا اقیانوس آرام هم در دست بگیرد و در عمل کانال سوئز را  تحت پوشش قرار دهد. ایران قدرت بازدارندگی زیادی پیدا کرده  است که کشورهای منطقه اصلا توان آن را ندارند."

اکنون بسیاری از فرزندان ایران زمین در روی دریا مشغول حفاظت و حمایت از منافع ایران هستند.

امروز در تقویم رسمی کشور(نیروی دریایی سپاه) به نام این سلحشوران نام گذاری شده است.

سید مهرداد هاشمی

بیشتر بخوانید:

نمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس

دریادار سیاری: نیروی دریایی ارتش ایران در آمادگی کامل قرار دارد

 خودکفایی نیروی دریایی ارتش ایران در ساخت تجهیزات دریایی