ایران پرس - شکست ریاض در جریان دسیسه های منطقه ای که علیه ایران و محور مقاومت به اجرا گذاشته، باعث شده است تا پادشاه سعودی ناخرسند از بداقبالی های سیاسی، دست به دامان بازیگران منطقه ای شود تا شاید از طریق کمکهای آنها بتواند شکست های خود را جبران کند.

در همین راستا ملک سلمان و دونالد ترامپ مدعی شده‌اند که ایران قوانین را نقض کرده است و مصوبات شورای امنیت باید اجرایی شود و ایران به خاطر فعالیت‌های خصمانه‌اش از جمله حمایت موشکی از حوثی‌ها و تهدید امنیت عربستان و منطقه مجازات شود.

این ادعاها در جریان تماس تلفنی سلمان و ترامپ مطرح شده و کمی بعد، پادشاه سعودی همین ادعاها را در تماسی جداگانه با ترزا می، نخست وزیر انگلیس نیز تکرار کرد.

شوی ضدایرانی پادشاه سعودی درحالی برگزار شد که همزمان مواجب بگیران ریاض نیز همنوا با رژیم سعودی، به تبلیغات خود علیه تهران شدت بخشیده اند.

در همین راستا «خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در صفحه توئیتر خود با تکرار ادعاهای ضد ایرانی نوشت: «در حالیکه در حال مبارزه با خطر فعلی و آشکار جمهوری اسلامی فاشیست هستیم، نباید به خاطر مسائل جانبی با آمریکا وارد جدال شویم».

این اظهارات البته از سوی ایران بی پاسخ نماند و «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت خارجه چنین واکنش نشان داد: «کوچک تر و حقیرتر از آن هستید که درباره ایران سرفراز و مظهر تاریخ و تمدنی کهن و پرشکوه اظهارنظر کنید.»

خوش خدمتی آل سعود و متحدانش به بازیگران فرامنطقه ای

جدال لفظی که آل سعود و متحدانش علیه ایران به راه انداخته اند، نوعی خوش خدمتی به بازیگران فرامنطقه ای است تا بهانه ای برای نفوذ و مداخله بیشتر در منطقه داشته باشند.

تجارت ده ها میلیارد دلاری واشنگتن و لندن با عربستان و متحدانش باعث شده تا این کشورها همواره از تنش و درگیری در غرب آسیا استقبال کرده و هرگونه اختلاف میان کشورهای منطقه را فرصتی برای خود ببینند که می توانند با تکیه بر آن، سهم بیشتری از دلارهای نفتی کسب کنند.

رویکرد تهران در برابر همه این ادعاها و اتهام زنی ها، تاکید بر رفع خصومت و سپس همکاری متقابل بوده و مقامات ایران بارها به دولت های متخاصم هشدار داده اند که اختلاف افکنی در جهان اسلام نتیجه ای به جز تضعیف جبهه اسلامی در برابر جبهه صهیونیستی ندارد.

با این حال دولت هایی مانند آل خلیفه در بحرین که می دانند از مشروعیت داخلی برخوردار نیستند، می کوشند تا از طریق وابستگی به غرب، به سرکوب مردم خود روی آورده و مانع از تکرار انقلاب های عربی و سرنگونی خود با تکیه بر نهضت بیداری اسلامی شوند.

آنچه امروز در یمن رخ داده و خشم ریاض را به دنبال داشته، مقاومت مردمی در برابر تجاوز بیگانه است که باعث شده عربستان در باتلاقی هلاکت بار گرفتار شود.

آل سعود که می داند شکست از یک گروه مردمی در یمن برای عربستان یک باخت سنگین به شمار می رود، تلاش دارد تا گروه های مقاومت منطقه را به ایران منسوب کرده و دشمن خود را تهران معرفی کند، حال آنکه دشمن اصلی آل سعود، آل خلیفه و سایر رژیم های دیکتاتوری منطقه، مردم کشورهای منطقه هستند که دیگر دخالت های دولت های مرتجع در امور داخلی خود را برنمی تابند.

این همان نکته ای است که بعید است دونالد ترامپ و ترزا می به دلیل عدم شناخت صحیح منطقه، به آن واقف باشند و حتی اگر به این فهم دست یابند، منافعشان اجازه نمی دهد که به آن توجه کنند.115/111

نویسنده : مصطفی انتظاری هروی

بیشتر بخوانید:

 قاسمی خطاب به وزیر خارجه بحرین: حقیرتر از آن هستید که درباره ایران سرفراز اظهارنظر کنید

سیاست بحرین؛ تکیه بر باد / تحلیل

سعید الشهابی: ایران در بحرین دخالتی ندارد/ آل‌خلیفه علیه بحرینی‌ها اعلان جنگ کرده است