رئیس جمهوری اسلامی ایران تلاش در مسیر خودکفایی را گامی عملی در مبارزه با استکبار و قدرت‌های بزرگ دانست و گفت: روابط دولت با شرکت‌های دانش بنیان و نوآفرین تسهیل خواهد شد.

به گزارش ایران پرس، «حسن روحانی» صبح امروز شنبه پس از بازدید از پارک علمی- فناوری پردیس و نمایشگاه شرکت های دانش بنیان در سخنانی در جمع مدیران و مسئولان این شرکت ها گفت: آمریکا زمانی با جذب متخصصان دنیا پیشرفت کرد که دورش دیوار نکشیده بود و هر کشوری دور خود دیوار بکشد نابود می شود و پیشرفت نمی کند.

رئیس‌ جمهور آزادی اندیشه را اولین زیربنا برای پیشرفت در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی و سیاسی دانست و اظهار کرد: پیشرفت در علم و فناوری در سایه آزادی اندیشه و محیط مناسب انجام می‌گیرد و دولت، حکومت و نظام موظف هستند این زیرساخت را فراهم سازند.

روحانی پارک فناوری پردیس را یکی از مراکز بسیار ارزشمندی که می‌تواند مبدأیی برای تحولات بسیار خوب ‌باشد، توصیف کرد و گفت: طی 5 سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در حوزه علم و فناوری انجام شده که بیشترین مسئولیت آن بر دوش شرکت‌های دانش‌بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است.

رشد فناوری در گرو رشد دانش های پایه

وی با اشاره به اینکه علم و دانش پایه اصلی فناوری است، اظهار کرد: برای اینکه روند علم و دانش شتاب پیدا کند، باید در دانش‌های پایه رشد یابد و چنانچه در علوم پایه رشد نکنیم، ستون‌های اصلی برای ایجاد ساختمان بر روی آن وجود نخواهد داشت.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه رشد فناوری به پیوستگی و وابستگی نیاز دارد، گفت: اگر ارتباط علم و فناوری با دانشگاه، صنعت، تولید و بازار ضعیف باشد، آن فناوری نمی‌تواند به راحتی توسعه پیدا کند و چنانچه در اینگونه ارتباط اشکالی وجود داشته باشد، بی‌تردید روند رشد را محدود و کند می‌کند.

روحانی با اشاره به اینکه شرایط امروز کشور هم خوب و هم سخت است، افزود: یکی از اعتقادات و باورهای دولت از ابتدای کار در سال 92 تاکنون بر این بوده که علم نیز همانند هنر، فناوری، اخلاق و ایمان، مرز نمی‌شناسد و مؤلفه‌های علمی در همه جای دنیا یکسان است و مرزی ندارد.

توسعه علم و فناوری بدون مرز است 

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در حوزه فناوری نیز مرز معنا ندارد و کمتر فناوری است که صد در صد آن را یک فرد و یا یک کشور به طور کامل در اختیار داشته باشد و چه بسا برخی از قطعات یک محصول را از سایر کشورها تأمین می‌کنند و این نیازمند وجود ارتباط با سایر کشورهاست.

روحانی با تأکید بر ضرورت وجود ارتباط سهل با دنیا، گفت: یکی از وظایف دولت برقراری ارتباط سهل با جهان است؛ در چنین شرایطی برخی از کشورها به فکر احداث دیوار در مرزهای خود افتاده‌اند که در تأمین بودجه آن با کنگره با مشکل مواجه هستند، اینها همچنین برای ویزا و علم نیز قائل به مرز و دیوار هستند در حالی که نمی‌دانند تمام پیشرفت‌هایشان در سایه این بوده که دیوار نداشتند.

باید با اندیشمندان کشورهای مختلف در ارتباط باشیم

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر آمریکا رشد و پیشرفت دارد این پیشرفت با حضور ملیت‌های کشورهای مختلف در این کشور بوجود آمده است و زمانی به مرز علم و دانش و پیشرفت رسیدند که دیوار نداشتند.

روحانی تصریح کرد: هر کشوری اطراف خود دیوار بکشد بدون تردید رشد و پیشرفت نخواهد کرد، لذا باید بتوانیم با متفکرین و دانشمندان کشورهای مختلف و همسایه رابطه نزدیک داشته باشیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز کشورمان با فشار و تحریم مواجه است، گفت: برخی کشورها می‌دانند که راه کند کردن روند رشد و پیشرفت، تحریم و بستن راه‌ها است؛ البته این کار آنها ضمن ایجاد مشکل انگیزه‌‌هایی را در داخل کشورمان تقویت می‌کند تا بخاطر فشار تحریم، قطعه‌ای که آن را وارد می‌کردیم، بتوانیم آن را در داخل کشور تولید کنیم و در این راستا صنعت ما باید جرأت استفاده از محصولات داخلی را داشته باشد.

تاکید رئیس جمهور بر تقویت دولت الکترونیک 

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به جایگاه شرکت های دانش بنیان در تسهیل روابط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی افراد جامعه به اهمیت دولت الکترونیک در پیشبرد آسان امور پرداخت و گفت: دولت الکترونیک باعث می شود با کسی که کار داریم چهره به چهره نشویم چرا که این چهره به چهره شدن گاهی اوقات مزایا و معایبی دارد و در علم، دانش و مباحثه، جلب اعتماد مفید است.

روحانی در پایان ابراز امیدواری کرد: در آغاز دهه پنجم انقلاب بتوانیم در پیشرفت علم و دانش و فناوری در منطقه و جهان سرآمد باشیم و خدمت خوبی به مردم، انقلاب و نظام ارائه دهیم. 

113/116

بیشتربخوانید:

بازدید روحانی از نمایشگاه محصولات شرکت‌های دانش بنیان