ایران پرس- امیر سرتیپ «علیرضا صباحی فرد» فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی  روز شنبه در آستانه روز «پدافند هوایی»،  با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه پدافند هوایی تصریح کرد، توانمندی های پدافند هوایی ایران دشمنان را مأیوس کرده است.

دهم شهریور روز تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)، روز «پدافند هوایی» نامگذاری شده است.

ستادکل نیروهای مسلح در بیانیه ای به این مناسبت انجام ماموریت های حساس و غرور آفرین و رصد و رهگیری لحظه به لحظه هرگونه تحرکات هوایی غیرمجاز در آسمان کشور و اخطارهای به موقع و تاثیرگذار به بیگانگان، را حاصل هماهنگی، تعامل و هم افزایی کامل بین نیروهای مسلح از جمله پدافند هوایی یکپارچه و نفوذ ناپذیر کشور دانسته و تاکید کرد که  این توانمندی  در تقویت بازدارندگی و ارتقاء قدرت دفاعی کشور نقش و تاثیر بسزایی ایفا نموده است.

ایران برای حفظ امنیت، ظرفیت های دفاعی خود را متناسب با تهدیدها افزایش داده است. بطوریکه امروزه  سامانه های پدافندی پیشرفته بومی و قابل رقابت با کشورهای مدعی قدرت نظامی در ساختار دفاعی کشور به کار گرفته شده است.

اثبات قدرت پدافندی ایران 

استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، سرعت و دقت بالا و پوشش پدافندی در سطح  پروازی متنوع، امکان عبور از سیستم‌های پدافندی ایران را سخت و حتی غیر ممکن کرده است.

گزارش جامع موسسه رند و کالج جنگ نیروی دریایی آمریکا، اذعان می کند آسمان ایران با تکنیک‌های پیشرفته پدافند پوشش داده شده‌اند. 

ساخت سامانه پدافندی «باور 373» از تازه ترین دستاوردهای ایران در این عرصه است که تنها چند کشور محدود توان تولید آن را دارند.

قدرت پدافندی ایران درسطحی بالا به اثبات رسیده است. ساقط کردن پهپاد فوق پیشرفته امریکا درحریم هوایی ایران ازجمله این موارد است.

امریکا در راستای اقدامات تحریک‌آمیز خود ماه ژوئن گذشته (۳۰ خردادماه) یک فروند پهپاد جاسوسی خود را وارد حریم هوایی  ایران  کرد.

این پهپاد جاسوسی در منطقه روبروی کوه مبارک هدف آتش پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.

تقویت توانمندی‌های نظامی ایران

شبکه خبری «سی ان ان» در گزارشی در این باره نوشت: "آمریکایی ها یکی از مهم ترین درسهای عبرت خود را در ارتفاع 22 هزار پایی گرفتند."

این شبکه خبری در گزارشی به قلم «نیک والش» تحت عنوان «سرنگونی پهپاد 110 میلیون دلاری آمریکا چه اطلاعاتی درباره ایران به ما می دهد؟»، خاطر نشان کرد: "این حادثه نشانه ای بارز از تقویت توانمندی های نظامی ایران است." 

جرمی بینی Jeremy Binnie از کارشناسان غرب آسیا  و شمال آفریقا در هفته نامه دفاعی جینز با اشاره به قدرت پدافند هوایی ایران می گوید: "این واقعه به خوبی نشان می دهد وقتی ایرانی ها واقعا روی چیزی سرمایه گذاری می کنند، می توان به واقع روی آن حساب کرد. ما این موضوع را درباره موشکهای بالستیک آنها می دانستیم ولی ظاهرا درخصوص سامانه پدافند هوایی ایرانی ها نیز وضعیت به همین گونه است. "

جمهوری اسلامی ایران هیچگاه  آغازگر جنگ در منطقه و یا خارج از منطقه نبوده است؛ اما اگر مورد تهدید و حمله نظامی  قرار بگیرد با قدرت از امنیت خود دفاع می کند.

ارتقای توانمندی پدافند هوایی بخشی از اهداف راهبردی در دکترین دفاعی ایران

براین اساس فناوری های پیشرفته در سامانه های پدافندی قدرتمند متناسب با جغرافیای کشور طراحی شده است. این فناوری ها در قالب طرح های جامع پدافند هوایی یکپارچه در رزمایش های پدافندی در اقصی نقاط کشورکارآیی خود را اثبات کرده است.

سردارسرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح در سخنانی در همایش «نقش قدرت هوائی در اقتدار ملی» در این باره  می گوید: "در مسئله توسعه قدرت هوایی نظامی کشور هیچ تردیدی وجود ندارد و این پیشرفت باید به گونه ای باشد که در صورت درگیری با دشمن به آنها اجازه ندهیم حاکمیت هوایی ما را به مخاطره بیندازند."

آنچه مسلم است؛ ارتقای توانمندی پدافند هوایی بخشی از اهداف راهبردی در دکترین دفاعی ایران است.

قدرت پدافندی در محاسبات دشمن در هر گونه تهدید احتمالی  بعنوان یک عامل بازدانده مطرح است. به همین علت توانمندی هادر این زمینه با حساسیت و دقت زیادی پیوسته از سوی دشمنان رصد می شود.

نویسنده: جمشید امین زاده

133/118

بیشتر بخوانید:

سرتیپ صباحی فرد : توانمندی های پدافند هوایی ایران دشمنان را مأیوس کرده است

امیر صباحی‌فرد: ارتقای توان رزمی، مهم‌ترین اولویت‌ قرارگاه پدافند هوایی است + ویدئو