ایران پرس- در راستای تقویت توان دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، مرکز فرماندهی عملیات پدافند هوایی خلیج‌فارس در استان بوشهر آغاز به‌کار کرد.

این مرکز که روز دوشنبه با حضور امیر سرلشکر "سیدعبدالرحیم موسوی" فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد، با آخرین فن‌آوری روز، با قابلیت کنترل منطقه‌ی وسیع و هدایت مستقیم یگان‌های پدافندی و هوایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر در سواحل جنوب کشور ایجاد شده است.

امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی در حاشیه بازدید از یگان‌های پدافند هوایی ارتش و سپاه پاسداران تصریح کرد، "نیروهای مسلح ایران برای دفاع مقتدرانه از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی کشور تمهیدات لازم را اندیشیده و هیچ خلائی در دفاع از کشور وجود ندارد."

دکترین دفاعی ایران بر مبنای حفاظت از تمامیت ارضی، منافع ملی و ثبات منطقه ای در دو سطح راهبردی شامل: تامین امنیت کامل مرزهای ایران  و حفظ ثبات و امنیت محیط پیرامونی ایران تعریف شده است.

در این چارچوب، قدرت دفاعی و بازدارندگی ایران در صیانت از امنیت مرزها، متناسب با نیازهای دفاعی تقویت شده است. در واکنش به تهدیدهای پیرامونی ومنطقه‌ای نیز، جمهوری اسلامی ایران در دکترین دفاعی خود، تحولات امنیتی منطقه را با دقت رصد می کند و در صورت لزوم نسبت به دور کردن و دفع تهدید ها اقدام می کند.

در این چارچوب؛ افزایش قابلیت ها و دقت عمل پدافند هوایی از اولویت های برنامه های دفاعی و بازدارندگی نیروهای مسلح ایران است که از بعد نظامی اهمیتی استراتژیک  دارد. پدافند هوایی ایران، در حال حاضر از توانایی قابل توجهی در اجرای عملیات برخوردار است.

از نگاه اندیشکده "امریکن‌ انترپرایز" دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر پایه تولید نیازهای دفاعی در جهت بازدارندگی و دفاع مبتکرانه و مؤثرتنظیم شده است.

سردار سرلشکر پاسدار "محمد باقری" رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هفته گذشته در اظهاراتی در اجلاس مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد، "دشمنان دریافته‌اند که نیروهای مسلح ایران توان آمادگی و اراده و شجاعت مقابله با آنان را دارند و در دفاع از آرمان‌ها و سرزمین و مردم خود لحظه‌ای تردید نمی‌کنند."

امیر سرتیپ "امیر حاتمی" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در این زمینه می گوید: "تا زمانی که برخی با زبان تهدید با ایران سخن می‌گویند، تقویت بنیه دفاعی ایران با قدرت ادامه خواهد داشت."

این اظهارات بیانگر مواضع شفاف ایران در قبال امنیت منطقه است.

ایران در این زمینه بر روی سه نکته راهبردی تاکید دارد:

نکته نخست؛ تاکید بر اصل ضرورت درون منطقه ای بودن امنیت است. از دیدگاه ایران، ساز وکارهای امنیتی باید توسط کشورهای منطقه تامین شود.

نکته دوم؛ تضمین امنیت برای همه کشورهایی است که در چارچوب حقوق بین الملل بدنبال تجارت آزاد و امنیت کشتیرانی در منطقه خلیج فارس هستند.

"حسن روحانی" رئیس جمهوری اسلامی ایران در همین چارچوب در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک طرح صلح منطقه ای را با عنوان "ابتکار صلح هرمز" یا "ائتلاف امید" ارائه کرد.

نکته سوم؛ تاکید ایران بر همگرایی و تبادل تجربیات و ظرفیت های دفاعی در جهت حفظ صلح و امنیت جمعی و ارائه پیشنهاد امضای پیمان عدم تجاوز است.

تاکید بر این اصول و مواضع نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران  ضمن داشتن آمادگی کامل برای مقابله با تهدید ها و متجاوزان، معتقد به همکاری نظامی و امنیتی درون منطقه ای است. در عین حال موضع ایران در قبال برهم زنندگان ثبات و امنیت منطقه نیز صریح و روشن است.

آن‌گونه که امیر سرلشکر "سیدعبدالرحیم موسوی" فرمانده کل ارتش تصریح کرد، "ایران تحت تأثیر هیچ تهدید، تحریم و فشاری قرار نمی‌گیرد و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هر تهدید و خطری از سوی دشمن را با قدرت پاسخ می دهند."

نویسنده:  امین زاده

116/117

بیشتر بخوانید:

سرلشکر موسوی: نیروهای مسلح ایران هر تهدیدی را با قدرت پاسخ می دهند

همزمان با سالروز تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتم؛ رونمایی از پهپاد عملیاتی «کیان»