ایران پرس- در چند روز اخیر برخی از شهرهای ایران شاهد نا آرامی هایی بوده که به دنیال مصوبه ی سران کشور در اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت رخ داده است.

 این وقایع تلخ که با رفتار های خشونت بار همچون تخریب و به آتش کشیدن برخی اماکن همراه بوده متاسفانه منجر به جان باختن شماری نیز شده است.

حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب صبح روز یکشنبه در ابتدای جلسه درس خارج فقه، در بیاناتی در خصوص مسائل پیش آمده، با تاکید بر ضرورت اجرای تصمیمات و مصوبات سران کشور؛ این حوادث را از چند جنبه مهم مورد توجه قرار دادند.

ایشان خاطر نشان کردند، "در این زمینه چند نکته را باید توجّه داشت؛ اوّلاً وقتی یک چیزی مصوّبه‌ی سران کشور هست، آدم باید با چشم خوش‌بینی به آن نگاه کند، بنده در این قضیّه سررشته ندارم یعنی تخصّص این کار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات کارشناس‌ها هم در این قضیّه‌ی بنزین مختلف است، بعضی‌ها آن را لازم و واجب می دانند بعضی‌ها مضر می دانند، بنابراین من هم که صاحب‌نظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحب‌نظر نیستم لکن اگر سران سه قوّه تصمیم بگیرند، من حمایت می کنم."

تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت اجرای مصوبات سران سه قوه با بیان نکات مهم 

تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت اجرای مصوبات سران سه قوه اما با بیان نکات مهم دیگری نیز همراه شد.

ایشان در این زمینه مسئولین امور را به دقت و مراقبت بر همه جنبه های اجرایی طرح فراخواندند و تصریح کردند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم شود.

رهبر انقلاب همچنین با اشاره به پیامدهای تلخ وقایع چند روز اخیر از مسئولین حفظ امنیت کشور هم خواستند که به وظایفشان با جدیت عمل کنند.

گذار از مشکلات اقتصادی همواره یکی از موضوعات چالش برانگیز بوده است و غالبا در مسائل اقتصادی و انجام اصلاحات در زیر ساخت ها با دیدگاه ها و نظریات متفاوت و گاه متضاد همراه است.

از این رو تجربه بسیاری از کشورها نیز نشان می دهد که هر حرکتی در این زمینه غالبا با مقاوت هایی همراه می شود.

این مقاومت ها به جهت کارشناسی و هم به دلایل نگرانی از تبعات احتمالی ناشی از اجرای طرح قابل بحث است.

البته در ایران با در نظر گرفتن اهداف اعلام شده این طرح مبنی بر بازگشت درآمد ناشی از افزایش بهای بنزین به سبد کمک های نقدی دولت به اقشار کم در آمد؛ می توان دریافت که اهداف اجرای این طرح صرفا جنبه حمایتی و بهبود معیشت برای مردم دارد.

از سوی دیگر یکی از مسایل مهمی که در چند سال اخیر از سوی مسولان نظام و برنامه ریزان اقتصادی مورد توجه و تاکید قرار گرفته؛ بحث مهم مدیریت مصرف انرژی و ایجاد رابطه منطقی بین هزینه های تولید و مصرف انرژی در ایران است که بنا به علل گوناگون اجرای آن بارها به تاخیر افتاده است.

این تاخیر می تواند یکی از علل سخت تر شدن اجرای این طرح در مقطع فعلی باشد. طبعاٌ اجرای چنین طرح مهمی با حاشیه های زیادی همراه است که یکی از آنها نگرانی ناشی از افزایش قیمت بنزین و تاثیرات احتمالی آن بر افزایش سایر هزینه ها است.

این موضوع در چند سال اخیر با روند افزایشی تورم در مقایسه  با درآمدهای ثابت، به نگرانی جدی بخشی از جامعه تبدیل شده است. به همین علت مشکلات معیشتی در کنار نارسایی ها و نیز مطالبات مردم از مسوولان از جمله مسائلی است که باید برای رفع آن تلاش بیشتری شود.

البته واضح است که ایستادگی در مقابل فشارهای اقتصادی و تحمل تحریم های سنگین آمریکا که در واقع مصداق تروریسم  اقتصادی علیه مردم ایران است به مولفه های زیادی از جمله هوشیاری در مقابل جریان های برهم زننده آرامش و امنیت جامعه بستگی دارد.

رهبر معظم انقلاب در همین خصوص یادآور شدند: "در این قضایا گذشته همه‌ی مراکز شرارت دنیا علیه ما، این کارها را تشویق کردند؛ از خانواده‌ی منحوس خبیث خاندان پهلوی تا مجموعه‌ی خبیث و جنایت‌کار منافقین، اینها دارند مرتّباً در فضای مجازی و در جاهای دیگر تشویق می کنند، ترغیب می کنند که این شرارتها انجام بگیرد.

من عرضم این است: هیچ‌کس به این اشرار کمک نکند؛ هیچ انسان عاقل و شایسته‌ای که به کشور خودش علاقه‌مند است، به زندگی راحت خودش علاقه‌مند است، به اینها نباید کمک بکند؛ اینها اشرارند، این کارها کار مردم معمولی نیست."

تجربه وقایع سال های اخیر همچون آشوب های پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 و ناآرامی های دیگر در قضایای اقتصادی نشان داده است که آمریکا و دشمنان ایران برای رسیدن به اهداف خود، از مطالبات مردم به عنوان ابزاری برای برهم زدن آرامش جامعه و بحران سازی سیاسی استفاده می کنند که مقصد نهایی آن ضربه زدن به اصل نظام است.

نویسنده: جمشید امین زاده

133/118

بیشتر بخوانید:

افزایش قیمت بنزین موجب افزایش قیمت دیگر کالاها نشود

جلسه درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب