غلامحسین اسماعیلی» درباره درخواست کشور فرانسه برای آزادی دو شهروند بازداشتی این کشور گفت: به هیچ عنوان مداخله هیچ کشور بیگانه‌ای را به‌ویژه کشورهایی که علیه ایران اسلامی اقدام خصمانه انجام می‌دهند، نمی‌پذیریم.

به گزارش ایران پرس، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضاییه روز سه شنبه در بیستمین نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره درخواست کشور فرانسه برای آزادی دو شهروند بازداشتی این کشور گفت: یکی از آنها شهروند فرانسه است و یکی از آنها ایرانی است و چون قانون ما تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی‌شناسد بنابراین ما نه تنها این فرد را دو تابعیتی نمی‌دانیم، بلکه تبعه‌ جمهوری اسلامی می‌دانیم.

وی ادامه داد: اینها اتهامی علیه امنیت ملی داشتند که برابر ضوابط قضائی با حضور وکیل محاکمه و محکوم شدند و در حال سپری کردن محکومیت خود هستند. 

اسماعیلی اظهارداشت: به هیچ عنوان مداخله هیچ کشور بیگانه‌ای را به‌ویژه کشورهایی که علیه ایران اسلامی اقدام خصمانه انجام می‌دهند، نمی‌پذیریم.

وی یادآور شد: همین کشور فرانسه بود که از یکی از متهمان بزرگ امنیتی کشور یعنی روح‌الله زم که این روزها محاکمه می‌شود، حمایت ‌کرد آن هم در حد شخص دوم مملکت فرانسه و این اقدام با ادعاهای این کشورها مغایر است.

برگرداندن امیر آلمانی از ترکیه

سخنگوی قوه قضاییه به دستگیری فردی به نام امیر آلمانی که سردسته باند تبهکار بود اشاره کرد و گفت: این باند در تهران مرتکب سرقت مسلحانه شده و از اراذل و اوباش بودند و بانک و پمب بنزین آتش زده و فیلم خود را برای کشورهای خارجی ارسال کرده و به ترکیه فرار کردند اما شناسایی شده و برگردانده شدند.

اسماعیلی گفت: این فرد با نام امیر آلمانی مدتی در کمپ آلمان هم بوده و با عناصر گروهک نفاق جلساتی داشته و در حوادث آبان میدان داری میکرد. این دسته باید متناسب مجازات شوند ولی هنوز آرای صادر شده برای وی و باندش قطعی نیست. این اغتشاشگران حتما باید پای میز محاکمه جوابگوی اعمال خود باشد.

به دنبال ساختن ایرانی قوی هستیم

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در گام دوم انقلاب بنا بر رهنمود مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان به دنبال ساختن ایرانی قوی هستیم.

اسماعیلی ادامه داد: ایران قوی با حاکمیت قوی و مردمی قوی شکل می گیرد بدین منظور باید دولت قوی، مجلس قوی، قوه قضاییه قوی، نیروهای مسلح قوی، دانشگاه و فرهنگ و اقتصاد قوی داشته باشیم.

سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: آن چه به عهده قوه قضاییه است این است که در این برهه حساس قوه قضاییه قوی بسازیم.وی درباره شاخص های ایران قوی افزود: صلابت و اقتدار، تامین امنیت و عدالت برای جامعه، حفظ حرمت و کرامت انسانی، برخوردار از سلامت درون قوه ای و نیز برخوردار از اعتماد و حمایت مردم ویژگی های قوه قضاییه قوی است.

اسماعیلی تصریح کرد: به عبارت ساده، قوه قضاییه قوی یعنی قوه قضاییه مردمی.وی با اشاره به برخی اقدامات قوه قضاییه در خصوص مردمی بودن گفت: اقدام اخیر قوه قضاییه در تدوین و ابلاغ دستورالعمل مشارکت و همکاری نهادهای مردمی با قوه قضاییه، حضور ریاست قوه قضاییه و اعضای شورای قضایی در مراسم اربعین حاج قاسم سلیمانی به عنوان مردمی ترین قهرمان ملی و بین المللی عصر حاضر، دیدار رییس قوه قضاییه با خانواده های متدین و مظلوم جانباختگان مراسم تشییع حاج قاسم سلیمانی در کرمان، بازدید رییس قوه قضاییه و هیات همراه از زندان زنان، سفرهای متعدد استانی و شنیدن سخنان مردم در دیدارهای مردمی از صیادان بوشهری تا کارگران گمرک و اقشار مختلف مردم در این دیدارها، 20 ساعت کار مستمر در سفر استانی بوشهر بدون وقفه و استراحت هه همه اینها نمونه هایی از فرایند تقویت و توسعه مردمی شدن در قوه قضاییه است.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: مردم را باور داریم و خود را خدمتگزار مردم می دانیم و در عمل اثبات می کنیم برای مردم شأن و حرکت قائل هستیم.

بین اعتراض و اقدام علیه امنیت تفاوت وجود دارد

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که قوه قضاییه چه نوع اعتراضی را مجاز می داند گفت: اعتراض غیر از اقدام علیه امنیت کشور است.

وی ادامه داد: در حوادث اخیر اعلام کردیم و گفتیم حساب اغتشاشگران را از معترضان جدا می‌دانیم و دیدید که برای هرکسی که به خیابان پرونده قضایی تشکیل ندادیم.

اسماعیلی گفت: اما اینکه کسانی علیه امنیت ملی اقدام کرده و بعد اسم خود را معترض می گذارند باید گفت که در این زمینه باید قانون را بپذیریم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در این خصوص که شفافیت در هزینه کرد انتخابات آیا مورد بررسی قرار گرفته و سامانه شفافیت آیا کمکی کرده است یا خیر گفت: خیر، سامانه اطلاعات خوداظهاری است و محرمانه و در اختیار رییس قوه قضائیه است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: این سامانه مرجع استعلام و شفافیت مالی نیست و نوپا است و اطلاعات اولیه در آن بارگذاری شده است.

پیگیری های ابعاد حقوقی شهادت حاج قاسم سلیمانی

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره شکایت و اقدام قضائی خانواده شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان گفت: در این ارتباط دو نوع از مقررات وجود دارد؛ بخشی دادخواست‌های تنظیم شده و مطالبه غرامت از دولت آمریکاست که به موجب تصویب قانون خاصی در مجلس است و در تهران شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی به عنوان شعبه ویژه، این پرونده‌ها رسیدگی می‌شود. 

وی افزود: در ارتباط با سایر صلاحیت‌ها و شهادت شهید سلیمانی و همرزمان وی، هم از ناحیه خود دادسرا اعلام جرم شده و شعبه ویژه در دادسرای عمومی و انقلاب تهران برای رسیدگی تعیین شده است. 

اسماعیلی اظهار داشت: گزارش‌هایی را هم وزارت امور خارجه و ستاد حقوق بشر در این ارتباط ارائه دادند و در این شعبه ثبت شده است. 

وی اضافه کرد: خانواده شهید سلیمانی و شهدای همراه این شهید، اعلام کردند اقدام قضایی را بعد از چهلم شهدا انجام می‌دهند و منتظریم ببینیم چه تصمیمی می‌گیرند و تا این ساعت اقدامی از ناحیه آنها انجام نشده است.

133/118

بیشتر بخوانید:

اسماعیلی: قوه قضائیه در اجرای قانون هیچ تبعیضی نخواهد داشت