ایران پرس- «اسکندر مومنی» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در شصت و سومین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر سازمان ملل متحد در وین از رویکرد های گزینشی و سیاسی در حوزه همکاری‌ های بشردوستانه از جمله مبارزه با مواد مخدر انتقاد کرد.

مومنی با بیان اینکه ایران در مبارزه با مواد مخدر از کم‌ ترین میزان حمایت بین‌المللی برخورداراست، اظهار کرد: موفقیت برنامه‌های مبارزه با مواد مخدر مستلزم مشارکت جامعه جهانی براساس اصل مسئولیت مشترک و اصول سازمان ملل در حوزه توسعه است.

آمارها نشان می دهند به علت عدم توجه لازم از سوی جامعه بین‌المللی به موضوع کشت وتولید مواد افیونی، تولید مواد مخدرهمچنان با سرعت ادامه دارد.

سردارسرتیپ «حسین اشتری» فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در همین زمینه در نشست اخیر رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی که در تهران برگزار شد؛ با بیان این که پس از حضور آمریکا، تولید انواع مواد مخدر در افغانستان 50 برابر شده است، ازمجامع بین المللی وبویژه سازمان ملل متحد خواست تا درخصوص تأثیر آمریکا در افزایش کشت مواد مخدر در افغانستان واکنش نشان دهند.

جمهوری اسلامی ایران درچهل سال گذشته مبارزهای بی امان با مواد مخدرداشته است.

اهمیت نقش ایران در این عرصه به اندازه ای است که سازمان ملل متحد از ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر نام برده است. 

مبارزه با قاچاق مواد مخدر برای ایران بسیار پر هزینه بوده است.

طی یکسال گذشته از زمان اجلاس قبلی تاکنون؛ جمهوری اسلامی ایران حدود 30 شهید و مجروح را تقدیم کرده و در مبارزه‌ای نابرابر، موفق به کشف حدود یک هزار تن از انواع مواد مخدر شده است؛ رقمی که در تاریخ جهان بی‌سابقه است. 

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، در شصت و سومین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر سازمان ملل متحد در وین با ارائه آماری در این زمینه گفت: نیروهای خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر در سال گذشته موفق شدند ضمن اجرای 2 هزار و 319 عملیات و درگیری مسلحانه علیه اشرار، قاچاقچیان و شبکه‌های بین‌المللی عرضه، قاچاق و ترانزیت مواد مخدر و انهدام یک هزار و 886 باند، گروه و شبکه فعال محلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، حدود 815 تن از انواع مواد مخدر و روان‌گردان‌ها از جمله 36 تن هروئین و مرفین و 74 تن حشیش را کشف و از چرخه جهانی تجارت غیرقانونی مواد مخدر خارج کنند.

این آمارها نشان می دهد که ایران دراین زمینه با عملکردی درخشان، نه فقط در سطح داخلی بلکه در سطح منطقهای و بینالمللی مصمم به مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدراست. 

این مبارزه برای بسیاری از کشورها پر منفعت است؛ اما همین کشورها به بهانه تحریم های غیر قانونی امریکا علیه ایران، از ارائه حداقل کمک ها و در اختیار گذاشتن تکنولوژی‌های لازم برای مقابله با سوداگران  مواد  خودداری می کنند.

در واقع  ایران در مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر؛ ازکم‌ ترین میزان حمایت بین‌المللی برخورداراست.

«الکساندر فدولوف» رئیس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد چندی قبل در حاشیه بازدید از نمایشگاه دائمی پلیس مبارزه با مواد مخدر که در تهران برگزار شد، با قدر دانی از ستاد و پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران گفت: "وظیفه اصلی سازمان ملل، حمایت از ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و فراهم کردن زیرساخت ها علمی در این زمینه است". 

تجربه سال های اخیر نشان می دهد که هر گونه رویکرد گزینشی و برخورد سیاسی با پدیده مرگ آفرین مواد مخدر عواقب غیر قابل جبرانی بدنبال دارد و مسئولیت آن برعهده  کشورهایی است که در این زمینه دوگانه رفتار میکنند.

باتوجه به همین واقعیت است که جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد رویکرد سیاسی در همکاری‌های بشردوستانه، از جمله مبارزه با مواد مخدر پذیرفتنی نیست.

لذا انتظارمی رود شصت و سومین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در وین که فرصتی برای بیان دید گاه ها و توجه به ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر است؛ بتواند در چهارچوب کنوانسیون‌های سازمان ملل متحد و بدون برخورهای گزینشی و سیاسی، در زمینه مبارزه با مواد مخدر؛ گامهای موثری بردارد.

133/118

بیشتر بخوانید:

سفر دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران به وین

ایران مانعی قوی در مقابل انتقال مواد مخدر به اروپا