محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران با توجه به تایید برخی تحقیقات درباره اثرگذاری داروی فاویپیراویر بر ویروس کرونا، کارآزمایی بالینی این دارو را در ایران آغاز کردند.

به گزارش ایران پرس، داروی فاویپیراویر در سال 2011 توسط شرکت تویامای ژاپن برای اولین بار به عنوان داروی درمان آنفلوانزای نوع B معرفی و پس از بروز اپیدمی جهان گیر کرونا استفاده از آن برای درمان این بیماری نیز مطرح شد.

در حال حاضر هنوز داروی مشخصی به عنوان داروی اختصاصی و نجات بخش نهایی برای بیماری کرونا از هیچ منبع موثق علمی در جهان معرفی و به اثبات نرسیده است.

در همین راستا بسیاری از مراجع بین المللی در حال بررسی علمی داروی فاویپیراویر برای احتمال افزودن آن در برنامه رسمی دارو درمانی بیماری کرونا هستند.

در شرایط فعلی نتایج پراکنده و محدود اثرگذاری، این دارو را در تخفیف علائم بالینی و مشکلات بیماران در فازهای اولیه و متوسط بیماری مطرح کرده است و طبق این تحقیقات این دارو می تواند ضمن تسریع روند بهبودی، زمان بستری در تخت های بیمارستانی را کاهش دهد، البته هنوز اثرات این دارو بر بیماران حاد و ICU نیازمند بررسی های بیشتر است.

بنا بر اعلام روز دوشنبه کمیته‌های علمی ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت در صورتی که نتایج کارآزمایی‌های بالینی که در مراکز درمانی متعددی در کشور در حال انجام است، به تایید اثرگذاری فاویپیراویر در درمان بیماری کووید 19 منجر شود، تکنولوژی ساخت و فرمولاسیون این دارو در داخل ایران در هر دو بخش دانشگاهی و خصوصی آماده بهره برداری و استفاده مراکز درمانی است.138/118

بیشتربخوانید:

روحانی: توانمندی‌های تولیدکنندگان کشورمان در حوزه مقابله با کرونا قابل توجه است

بازدید روحانی از نمایشگاه دستاوردهای داخلی حوزه مقابله با بیماری کرونا