رشت- ایران پرس: رئیس انجمن ژئوپلیتیک کشورمان با بیان اینکه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مفهوم روابط جدید ایران با اتحادیه اقتصادی اورآسیا را به خوبی درک می کنند، گفت: این اتحادیه فضای گشایش اقتصادی ایران برای واردات و صادرات در دوره تحریم‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سردار سرلشکر پاسدار «سیدیحیی رحیم صفوی» رئیس انجمن ژئوپلیتیک و دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوای ایران روز چهارشنبه در نشست هماهنگی همایش بین المللی اتحادیه اقتصادی اورآسیا در منطقه آزاد انزلی، گفت: جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی و کریدورهای تجاری کشورهای حوزه های ژئوپلیتیکی دریای خزر دو مسیر راهبردی را فعال ساخته است. 

سرلشکر صفوی، مسیر اول را تعامل با چین از طریق آسیای مرکزی و تعامل با کشورهای اورآسیا عنوان و تصریح کرد: مسیر دوم توسعه روابط سیاسی، اقتصادی با اتحادیه اورآسیا یعنی کشورهای روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و ارمنستان است.

سرلشکر صفوی با اشاره به اینکه در گذشته بنادر جنوب از ماهشهر و بندرعباس تا چابهار بیش از 70 درصد واردات و صادرات ایران را عهده دار بودند، گفت: هم اکنون پیشنهادات ارائه شده در مقالات رسیده به همایش، از واگذاری حداقل 50 درصدی این نقش به حوزه ژئوپلیتیکی دریای خزر خبر می دهد که این نگاه یک جهت گیری راهبردی در حوزه اقتصادی است. 

وی یاد آور شد: این جهت گیری راهبردی می تواند در یک دوره 20 ساله برای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهایی که مایل به پیوستن به آن هستند شکوفایی اقتصادی به ارمغان آورد. 

رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران تاکید کرد: بر اساس سند ملی آمایش سرزمین در افق 1424 که در سازمان برنامه و بودجه کشور در حال تدوین نهایی است،  سهم و نقش ویژه ای به دریای خزر و بنادر شمال کشور به ویژه بندر انزلی و کاسپین داده شده است. 

سرلشکر صفوی افزود: دریای خزر ایران را با حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه متصل و از این طریق به چین متصل می کند و در حوزه ژئوپلیتیکی اوراسیا و پنج کشور عضو این اتحادیه می توانیم به اروپا متصل شویم. 

وی حوزه ژئوپلیتیکی قفقاز - آناتولی را سومین حوزه اعلام کرد که از طریق دریای خزر ایران را به آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه و اروپا پیوند می دهد.  

رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران تاکید کرد: ایران می تواند از طریق دریای خزر، آسیای میانه را از مسیر عراق، سوریه به مدیترانه و اروپا متصل کند.

دشمنان، اقتصاد را نقطه حمله علیه ملت و دولت ایران قرار داده اند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این نشست اظهار داشت: تجربه نشان داده که همواره دشمنان بر مبنای نقاط آسیب پذیر به کشور ما فشار وارد می کنند، آنها هیچ گاه با حمله نظامی به دنبال تسلیم ملت ایران نیستند چون از اقتدار نظامی و قدرت بازدارندگی مؤثر ایران مطلع هستند. 

«محمد ولی روزبهان» خاطر نشان کرد: دشمنان ایران اقتصاد را نقطه حمله و هجمه علیه ملت و دولت ایران قرار داده اند و ما باید این نقطه آسیب پذیر را تبدیل به نقطه قوت کنیم و مناطق آزاد در این موضوع نقش تعیین کننده ای را عهده دار هستند. 

وی منطقه آزاد انزلی را تنها منطقه آزاد دریایی در شمال کشور دانست که از طریق دریای خزر و بندر آکتائو قزاقستان، چین را به ایران و به صورت مستقیم روسیه را به ایران متصل می کند. 

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی تاکید کرد: ما در منطقه آزاد انزلی با برنامه ریزی برای بهره برداری از این ظرفیت ها در حال تقویت بنادر خود هستیم تا زیرساخت های صنعتی را توسعه دهیم، به همین منظور اتصال ریل به منطقه آزاد را با سرعت بیشتری پیگیری می کنیم .

قرار است، همایش بین المللی اتحادیه اقتصادی اورآسیا و نقش ژئوپلیتیک مناطق آزاد در توسعه روابط منطقه‌ای به صورت یک روزه و با حفظ شیوه‌نامه‌های بهداشتی به صورت محدود حضوری و همچنین ویدئو کنفرانسی، 27 آبان با حضور مقامات ایرانی و خارجی در منطقه آزاد انزلی برگزار شود.

117

بیشتر بخوانید:

تجارت ایران و اوراسیا از مرز دو میلیارد دلار گذشت

برگزاری نشست سران اوراسیا به شکل ویدئو کنفرانس

آمادگی اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی با ایران/ تحلیل