وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه آنچه که در توافق هسته ای نیست، مورد توافق قرار گرفته که در توافق هم نباشد، تصریح کرد: امروز هم آن موضوعات نمیتوانند به توافقات اضافه شوند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمدجواد ظریف» ظهر امروز در نشست خبری مشترک با «مولود چاووش اوغلو» همتای ترکیه ای خود گفت: توافق هسته ای برجام در یک چارچوب بی اعتمادی متقابل نوشته شده است بنابراین سازوکارهایی پیشبینی شد که اگر یک طرف به توافق عمل نکرد، طرف مقابل هم بتواند تعهدات خود را در توافق اجرا نکند.

وی به خروج آمریکا از توافق هسته ای اشاره و خاطرنشان کرد: آمریکا تصمیم گرفت نه تنها از توافق خارج شود بلکه کسانی که به این توافق پایبند بودند، تحریم کرده و تحت فشار قرار دهد.

شاهد بودیم شرکتها و بانکهای مختلف ترکیه ای را نیز به همین دلیل تحریم کرد. این اقدام در واقع نمونه بارز قانون شکنی است.

وزیر امور خارجه با بیان این که اقداماتی که ایران انجام داده براساس توافق برای جبران اقدامات طرف آمریکایی بود، خاطرنشان کرد: اقدامات ایران به معنی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای نیست. 

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از نظر اعتقادی و استراتژیک سلاح هسته‌ای را قبول ندارد و آن را باعث امنیت نمی‌داند و معقتد است هرچه زودتر سلاح‌های هسته‌ای باید توسط دارندگان آنها نابود شوند.

ظریف درباره بازگشت آمریکا به برجام هم اظهار داشت: برجام توافقی بود که دولت آمریکا و ایران و پنج کشور دیگر به آن پیوستند و بعد از مذاکرات طولانی همه موضوعات را بررسی کردند و این توافق هم به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسید.اقدامات آمریکا نمونه بارز قانون شکنی است .

محمدجواد ظریف در پاسخ به سوالی درباره تحریمهای آمریکا علیه ترکیه گفت: ما با صداقت تحریمهای آمریکا علیه ترکیه را محکوم کردیم و هیچ ارزشی برای آنها قائل نیستیم.وی ادامه داد: باعث تاسف است که دولت آمریکا معتاد به تحریم شده است. این سیاست آمریکا به ضرر همه دنیا و خود آمریکا تمام خواهد شد.

وزیر امور خارجه به صحبتهای روز گذشته آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا  اشاره کرد و گفت: امیدهایی که اعضای دولت جدید آمریکا دارند و ادعا می کنند ایران به توافق هسته ای بازگردد، نه منطقی است و نه هیچ گاه عملی خواهد شد. منطق این است که آنکس که از توافق خارج شده به آن بازگردد و ما هم در داخل این توافق هستیم اقدامات لازم را آن زمان انجام خواهیم داد.

محمد جواد ظریف همچنین گفت: روابط ترکیه و ایران به علت محاصره اعمال شده علیه این کشور، کاهش یافته است و هدف ما توسعه روابط با ترکیه است.

وزیر امور خارجه گفت: روابط ترکیه و ایران برای همه منطقه بسیار مهم است و دو کشور در روزهای سخت از یکدیگر حمایت کرده اند.

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این نشست خبری گفت: امیدواریم دولت جو بایدن به توافقنامه هسته ای ایران بازگردد و تحریم ها علیه این کشور را لغو کند. 112

بیشتر بخوانید:

ظریف وارد استانبول ترکیه شد

ظریف: تنها راه برقراری امنیت همکاری گسترده بین کشورهای منطقه است