تهران- ایران پرس: سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت که سفر «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه به منطقه خلیج فارس هیچ ارتباطی با مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین ندارد.

«سعید خطیب‌زاده» روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرگزاری ایران‌پرس اظهار داشت: سفر محمدجواد ظریف به کشورهای حوزه خلیج فارس در چارچوب «دیپلماسی رمضان» بود و ممکن است در سایر کشورهای اسلامی نیز ادامه یابد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود که این سفرها، دلیل و ارتباطی با مذاکرات وین ندارد.

خطیب زاده خاطرنشان کرد: ما همیشه به ایجاد روابط مناسب با کشورهای همسایه فکر می کنیم و می توانیم با آنها مذاکره کنیم.

وی با اشاره به برنامه هیات آمریکایی برای سفر به منطقه خلیج فارس گفت که آنچه ایالات متحده براساس سیاست های خود انجام می دهد مربوط به خود او است و ایران در این امر دخالت نمی کند.

خبر تبادل زندانی‌ها میان ایران و آمریکا تأیید نمی‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه خبر منتشر شده به نقل از برخی منابع آگاه درباره تبادل زندانی‌ها میان ایران و آمریکا را رد کرد.

خطیب‌زاده تصریح کرد: مساله زندانی‌ها همواره در دستورکار ایران بوده است؛ جدا از گفت‌وگوها و مسائلی که در برجام دنبال می‌شود همیشه طرح‌ها و ایده‌هایی مطرح بوده است و این گزارش‌ها از منابع آگاه تایید نمی‌شود.

وی درباره آزاد شدن هفت میلیارد دلار از دارایی‌های ایران خاطرنشان کرد: همه این منابع باید یکجا آزاد شوند.

اجازه فرسایشی شدن گفت‌وگوهای برجام را نمی‌دهیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه وقتی متون به مرحله نگارش می‌رسد، نیازمند تدقیق و دقت است، عنوان کرد: براساس دقت جلو می‌رویم. تعجیل نداریم ولی اجازه نمی‌دهیم گفت‌وگوها در چارچوب کمیسیون برجام، فرسایشی شود.

خطیب زاده تاکید کرد: آنچه مهم است برجام «نه یک کلمه بیش و نه یک کلمه» کم باید اجرایی شود. این مساله‌ای است که در کمیسیون مشترک مطرح کردیم و در این دو حوزه در حال حرکت هستیم.

بازگشت آمریکا به برجام باید یکجا، قطعی و قابل راستی‌آزمایی باشد

وی درباره اظهارات منتسب به «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی درباره بازگشت طولانی آمریکا به برجام، افزود: درباره صحت و سقم اظهارات مطرح شده، نمی‌توانم اظهارنظر کنم. سیاست ایران بازگشت همه جانبه آمریکا به ذیل تعهدات در قطعنامه 2231 با دقت و کلمه به کلمه است. لذا نه عجله داریم و نه وارد بازی فرسایشی می‌شویم. 

خطیب زاده افزود: آنچه مهم است این است که بازگشت آمریکا باید یکجا، قطعی و قابل راستی‌آزمایی باشد. آنچه تدوین می‌شود، باید همراه با دقت باشد هر وقت متنی وارد مرحله نگارش می‌شود با دقت بیشتری انجام می‌شود. 

تحولات افغانستان را با دقت پیگیری می کنیم

وی درباره تحولات افغانستان و خروج نیروهای نظامی در افغانستان تصریح کرد: تحولات افغانستان را با دقت در حال پیگیری هستیم و با کنشگران منطقه‌ای در این باره در حال رایزنی هستیم. تحولات افغانستان ما را نگران کرده است. به دلیل صلح، ثبات و امنیت افغانستان تمامی مساعی جمیله خود را به کار خواهیم برد تا آینده این کشور با ثبات شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به روابط نزدیک ایران با دولت مرکزی افغانستان و گروه‌های افغانستانی خاطرنشان کرد: هم با دولت افغانستان در ارتباط هستیم و به گروه‌های دیگر اعلام کردیم گفت‌وگوهای طالبان با دولت را می‌توانیم تسهیل کنیم. امیدواریم شرایط آتی همراه با ثبات باشد.

وی درباره حضور احتمالی ایران در اجلاس استانبول درباره افغانستان ابراز کرد: حضور در اجلاس استانبول موضوعی است که در آینده درباره آن اظهارنظر خواهیم کرد.

117