تهران- ایران پرس: سخنگوی وزارت خارجه درباره احتمال تمدید مهلت توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد، عجله‌ای برای به سرانجام رساندن گفت وگوها نداریم، ضمن اینکه از فرسایشی شدن آن، جلوگیری می‌کنیم.

«سعید خطیب‌زاده» روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرگزاری ایران‌پرس تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم هیچ تاریخی مانع از این شود که دستورالعمل‌های اجرایی تهران برای تیم مذاکره کننده به طور دقیق عملیاتی نشود.

سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد، «سیدعباس عراقچی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده ایران در مصاحبه با NHK بیان کرد، این است که قانون مجلس الزام آور است و توافق ایران و آژانس در 21 می به پایان می‌رسد.

خطیب‌زاده اظهار کرد، در صورتی که گفت و گوها در مسیر درست باشد، با هماهنگی دو طرف و موافقت تهران این تاریخ می‌تواند تمدید شود.

وی گفت، البته طبیعی است که تصمیم برعهده تیم مذاکره کننده نیست و تصمیمات در تهران صورت می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به حمله تروریستی به مدرسه دختران در کابل هم گفت، متاسفانه وقایع یکسال گذشته که در چند هفته گذشته در افغانستان افتاده، ما را ناراحت و نگران کرده است؛ ما داغدار افغانستان هستیم.

خطیب زاده ضمن تسلیت به خانواده‌های قربانیان حمله وحشیانه به مدرسه سیدالشهدا، با مردم و دولت افغانستان ابراز همدردی کرد. 

وی گفت، فکر می‌کنیم زمان آن رسیده است که از فضای برادری استفاده شود و در مقابل تفکر افراطی و گروه‌های تکفیری همه به صورت یکپارچه و متحد عمل کنند.

دستورالعمل‌هایی که در تهران تهیه می‌شود، چارچوب گفت‌وگوهای وین است

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره رفع تحریم‌ها در مذاکرات وین بیان کرد: گفت‌وگوها در وین چون در فاز نگارش در حوزه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها وارد شده است، با دقایق و جزییات مختلفی روبه‌رو است. این جزییات اجازه نمی‌دهد در فضای عمومی وارد اعلان شویم چون گفت‌وگوها در حال انجام است و هر روز به نتایج متفاوتی می‌رسد.

خطیب‌زاده با بیان اینکه آمریکا در چارچوب تعهدات خود بخش عمده‌ای از کاری که باید انجام دهد و ما هم آنها را ضروری می‌دانیم، قبول کرده، گفت: درباره بخشی هم که قبول نکرده، اعلام کردیم باید همه موارد لیست مد نظر ایران، برای از بین بردن برجام بوده است و لذا اینکه آنها بخشی، گروهی و اشخاص یا با برچسب‌های مختلفی باشد پیگیری می‌کنیم. 

وی اضافه کرد: البته پوشیده نیست اختلافات جدی هم وجود دارد، گزارش‌ها در تهران بررسی می‌شود و هر روز مواضع به تیم مذاکره‌کننده اطلاع داده می‌شود. دستورالعمل‌هایی که در تهران تهیه می‌شود، چارچوب گفت‌وگوهای وین است.

دولت عراق به وظایف خود در صیانت از اماکن دیپلماتیک ایران عمل کند

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره حمله به سرکنسولگری ایران در کربلا، گفت: از همان ابتدا با مراجع ذیربط عراق از طریق سرکنسولگری و سفارت‌ ایران در بغداد تماس گرفته شد و با متعرضان برخورد شده است.

خطیب زاده با تاکید بر اینکه ایران این حمله را به شدت محکوم می‌کند، خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت عراق در وظایف خود در صیانت از نمایندگی‌های دیپلماتیک براساس کنوانسیون وین 1961 با دقت عمل کند. همچنین وزارت امور خارجه دیشب یادداشت اعتراضی را به سفارت عراق داد و انتظار داریم دولت عراق به وظایف خود عمل کند.

تنش‌زدایی بین ایران و عربستان به نفع دو ملت و منطقه است

این دیپلمات ارشد درباره تایید گفت‌وگوهای ایران و عربستان از سوی یک مقام سعودی اظهار داشت: هدف گفت‌وگوها مسائل دوجانبه و منطقه‌ای بوده است. همواره از این گفت‌وگوها در هر سطحی استقبال می‌کنیم، این سیاست جدیدی نیست و باید منتظر نتایج ماند.

خطیب‌زاده درباره دلیل چرخش عربستان به گفت‌وگو با ایران و جدی بودن ریاض در گفت‌وگوها تصریح کرد: در روابط بین‌المللی به جای اینکه به نیت‌خوانی بپردازیم، باید به عملکردها پرداخته شود. تنش‌زدایی و روابط میان دو کشورر اسلامی در منطقه حلیج فارس به نفع دو ملت و منطقه است.

وی با تاکید بر اینکه فکر می‌کنیم باید از رفع کدورت‌ها و موضوعاتی که بین دو کشور بوده است، استقبال کنیم، ابراز امیدواری کرد با تغییر فضا به مفاهمه معنی‌داری درباره روابط دوجانبه و منطقه برسیم و مساعی جمیله خود را در این باره به کار خواهیم گرفت.

ماهیت اسرائیل خونخواری و تجاوز است

خطیب‌زاده درباره تعرض اخیر رژیم صهیونیستی به سرزمین‌های اشغالی بیان کرد: با مردم مظلوم فلسطین ابراز همدری می‌کنیم. جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری باید به سبعویت رژیم صیهونیستی پاسخ دهد. سازمان ملل و دیگر مجامع بین‌المللی در این باره مسئولیت قطعی دارند و باید این اقدامات مقابله کنند.

وی تصریح کرد: ماهیت اسرائیل خونخواری و تجاوز است و تنها از طریق برخورد مشترک کشورها و مجامع بین‌المللی می‌توان با آن مقابله کرد. ما با دقت در حال پیگیری تحولات در سرزمین‌های اشغالی هستیم.

117