ایران پرس: مقاومت فلسطین در نبردی سرنوشت ساز که 12 روز ادامه داشت ، شکست دیگری را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد.

اما این پیروزی بزرگ چگونه محقق شد و چه مولفه هایی در آن نقش داشتند؟

یکی از شاخص های مهم این پیروزی ؛  بروز و ظهور قدرت سخت و نرم مقاومت درکنار هم در نبردی میدانی بود.در این پیروزی ؛ جنبش مقاومت قدردان کمک ها و حمایت های ایران از ملت مظلوم فلسطین است.

در همین راستا؛ "زیاد النَخاله " دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در نامه‌ای به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب، که روز شنبه منتشر شد، ضمن تشکر از حمایت‌های جمهوری اسلامی از ملت فلسطین ،نوشت:

" در این لحظات تاریخی از شما و برادرانمان در نیروی قدس بسیار تقدیر و تشکر میکنم که در سال‌های طولانی گام به گام همراه ما بوده و هر توانایی، علم و کمکی را که در دست داشتند، با اخلاص بی‌نظیر خود به ما تقدیم کردند؛ تا اینکه چنین روز عزیز و پربرکتی به ارمغان آمد."

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی همچنین با گرامیداشت یاد  سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که با شهادت خود مقام و منزلت بزرگی را به دست آورد؛خاطر نشان کرد؛ به درستی که در این لحظات تاریخی جای خالی ایشان برای ما احساس می‌شود.

گروه‌های مقاومت فلسطین جملگی بر نقش آفرینی برجسته شهید سلیمانی در حمایت از قدس و مسأله فلسطین اتفاق نظر دارند. سردار قاسم سلیمانی و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش برجسته‌ای در ارتقا بخشیدن به مقاومت مسلحانه در نوار غزه ایفا کردند.

«ناصر ابوشریف» نماینده جنبش «جهاد اسلامی» درایران ،در  این زمینه می گوید:

 حمایت‌های ایران بود که موجب شد گروه‌های مقاومت فلسطین بتوانند در برابر رژیم صهیونیستی بایستند. ایران از همان ابتدا حمایت از مسأله فلسطین در تمامی عرصه‌ها از جمله عرصه‌های سیاسی، معنوی، مادی و… را در دستور کار خود قرار داد و همواره نیز در همین مسیر گام برداشته است.

در واقع، نقش سردار شهید سلیمانی در شکل‌گیری محور مقاومت در منطقه و یکپارچه‌سازی اجزای مختلف این محور در خصوص مسأله فلسطین، بی‌بدیل بود. مهمترین و اساسی‌ترین هدف آمریکا از متوسل شدن به جنایت ترور سردار سلیمانی، تضعیف محور مقاومت در منطقه بود .آمریکا اما هیچگاه  نتوانست به هدف خود علیه مقاومت دست پیدا کند. 

اساسا" یکی از ویژگی هایی  که موجب افزایش قدرت نرم مقاومت شده ؛ رهایی بخش بودن اهداف انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران است  .

در تحلیل ابعاد این جریان می توان به 5 شاخص مهم بعنوان اهداف راهبردی مقاومت اشاره کرد :

هدف نخست،ایجاد انسجام و هم افزایی قدرت در میان همه جریان های آزادی خواه و حق طلب در جهان اسلام است.

دومین هدف؛ تقویت روحیه ایستادگی توام با ابتکار و خلاقیت در شیوه های نبرد در قالب  یک حرکت پر قدرت، اصیل و حق طلبانه است.

سومین هدف ، هویت بخشی و آگاه کردن مسلمانان نسبت به شرایط موجود است.

جنبش مقاومت توانست  به ویژه جوامع اسلامی را نسبت به هویت، وضعیت سیاسی و اجتماعی موجود و همچنین شرایط ناعادلانه نظام بین الملل آگاه سازد و به آنها درک درستی از استعداد و توانایی های خود ارائه کند. 

چهارمین هدف ، بازخوانی و بازشناسی مسئله اشغال فلسطین برای تمام مسلمانان جهان است که این حرکت در نبرد قدس در بالاترین سطح شکل گرفت.

پنجمین هدف ، مقابله با جریان های منحرف در جهان اسلام است که به انحای مختلف سعی دارند چهره اسلام را تخریب و اسلام واقعی را تحریف کنند.

مجموعه این اهداف  نشان می دهند که پیروزی در نبرد "سیف القدس " اتفاق بزرگی است که زیرچترمقاومت توانست دیپلماسی را از محمل های سنتی آن خارج و عرصه ای نوین برای نقش آفرینی تفکر مقاومت تا پیروزی نهایی  فراهم سازد. 

نویسنده: جمشید امین زاده 

112

 بیشتر بخوانید:

پیام تبریک دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین به رهبر معظم انقلاب

پیام رهبر معظم انقلاب به ملت فلسطین در پی پیروزی مقاومت بر رژیم صهیونیستی

دومین نامه هنیه به رهبر انقلاب طی ده روز گذشته