ایران پرس:  "کریستینا رادج" سفیر اسلونی در تهران روز یکشنبه به وزارت امور خارجه ایران احضارشد تا مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به اظهارات نسنجیده و اتهام های سخیف نخست وزیر اسلوونی بر ضد ایران در تجمع گروهک تروریست منافقین رسما" به وی ابلاغ شود.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران هم در تماس تلفنی با «جوزپ بورل» نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا اقدام غیر قابل قبول نخست وزیر اسلوونی در گردهمایی مجازی گروهک تروریستی منافقین را محکوم کرد.

گروهک تروریستی منافقین روز شنبه اقدام به برگزاری کنفرانسی با شرکت اعضای خود در آلبانی کرد. تعدادی نماینده پارلمان، مسئولان و وزرای سابق از امریکا وبرخی کشورهای اروپایی  از طریق ویدئو کنفرانس در این تجمع شرکت کردند.

یانز یانشا (Janez Jansa)، نخست وزیر اسلوونی نیز که از اول  ژوئیه ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده گرفته است، در اقدامی مغایر با عرف دیپلماتیک در سخنانی در این گردهم آیی اتهام های بی اساسی را بر ضد ایران مطرح کرد.

در این تجمع سخنران هایی از جمله "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه سابق آمریکا ازاقدامات این گروهک تروریست که مسوولیت ترور مستقیم هزاران نفر در ایران را جزو افتخارات خود می داند، تمجید کردند. گروهک تروریستی منافقین که از حمایت های مالی و سیاسی دولت های حامی تروریسم برخورداراست درگذشته نیز به سیاستمداران خارجی پول و رشوه  داده  تا در تجمعاتش شرکت کنند.

دو گانگی های حقوق بشری و ادعای دروغین مبارزه با تروریسم اروپا

" پارسا جعفری " تحلیلگر مسایل سیاسی در یادداشتی با عنوان "دوگانگی مشمئزکننده حقوق بشری اروپا " می نویسد:

" دوگانگی‌های حقوق بشری اروپا ، بزرگترین پارادوکس قرن تلقی می‌شود. بررسی طرح اتهام حقوق بشر توسط اروپا و ورود به این موضوع در مورد کشورهای مختلف، حاکی از این است که آنها در هر مقطعی که منافعشان اقتضا کند از این موضوع به عنوان یک ابزار فشارسیاسی در قبال دیگر کشورها استفاده می‌کنند. "

هرچند که نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا ،سخنان نخست وزیر اسلوونی  را به هیچ وجه موضع اتحادیه اروپا در قبال روابط با جمهوری اسلامی ایران ندانسته؛ اما واقعیت این است که اروپا تحت تاثیر الگوی رفتاری امریکا برضد ایران قرار دارد.

این تاثیر پذیری توام با تناقض های آشکار در این زمینه است. پناه دادن به تروریست های شناخته شده درخاک خود، یکی ازاین  دوگانگی ها را به نمایش می‌گذارد.  

حذف منافقین از فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا وتخصیص کمک‌های مالی و علنی چند ده میلیون یورویی به این تشکیلات و اسکان آن‌ها در کشورهایی، چون آلبانی و فرانسه حاکی از استمرارحمایت همه جانبه غرب از تروریسم است.

این تناقض ها زمانی آشکارتر می شود که این مدعیان حقوق بشر برغم محکومیت های جهانی جنایات رژیم سعودی و صهیونیست ها ، همچنان با فروش سلاح، از این رژیم های کودک کش و حامی تروریسم حمایت می کنند.

مواضع  منفعلانه اروپا در قبال سرکوب و کشتار اعتراضات نژاد پرستانه در آمریکا و همچنین سکوت این اتحادیه در قبال نقض گسترده حقوق اولیه و اساسی پناهندگان و مهاجرین و برخوردهای نژادپرستانه با اقلیت‌های قومی و مذهبی به‌ ویژه مسلمانان؛ از دیگر تناقض ها در  کارنامه  حقوق بشری اروپا است.

با چنین سوابقی ، این مدعیان حقوق بشر در بیانیه‌های خود  درباره شرایط مردم ایران ابراز نگرانی می کنند. سوال این است که آیا چنین نگرانی‌های با اقدامات و مواضع دوگانه اروپا و امریکا  تناسبی دارد؟

 واقعیت این است  امریکا و متحدان اروپایی اش به درستی به این جمعبندی رسیده اند که سیاست فشار حداکثری، تحریم و ترورها علیه ایران پروژه ای شکست خورده است.

ازاینرو سعی دارند با رویکرد حداکثری به جریان ایران هراسی و طرح نگرانی‌های نمایشی در قالب حقوق بشر و آزادی های  سیاسی، فشارسیاسی بر ایران را با همه توان خود حفظ کنند. تشدید این جریان درآستانه شروع بکار دوره جدید ریاست جمهوری ایران و بطور همزمان افزایش فشار برمذاکرات برجامی برای تحمیل دید گاه های یکسویه غرب به ایران بی ارتباط  با این هدف نیست.

نویسنده: نسرین خویی

115

بیشتر بخوانید:

ظریف اقدام غیر قابل قبول نخست وزیر اسلوونی را محکوم کرد

سفیر اسلوونی به وزارت امور خارجه احضار شد

بورل: سخنان نخست وزیر اسلوونی به هیچ وجه موضع اتحادیه اروپا در قبال ایران نیست