رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی به نشست کمیته فرهنگی اجتماعی مجمع مجالس آسیایی APA گفت: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که با گسترش تعاملات میان کشورهای آسیایی می توان از پیشرفت­های فکری نوین و اقداماتی عملیاتی در رسیدن به آسیای نوین برخوردار شد و آسیا را در معادلات جهانی به جایگاه واقعی آن رساند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نشست مجازی کمیته فرهنگی اجتماعی مجمع مجالس آسیایی APA صبح امروز چهارشنبه به ریاست معصومه پاشایی بهرام، رئیس گروه پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در مجمع مجالس آسیایی (APA) برگزار شد.

محمدباقر قالیباف رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در پیامی به این نشست نوشت خوشوقتم که امروز مجلس شورای اسلامی ایران، افتخار میزبانی ِشما نمایندگان محترم را بر عهده دارد. امیدوارم در آینده نزدیک، پس از غلبه بر بیماری منحوس ِکرونا، شرایطی فراهم شود تا شاهد حضور شما عزیزان در تهران باشیم.

قالیباف در این پیام افزود همکاری و تعامل مثبت و سازنده اعضای مجمع مجالس آسیایی و گفتگو و هم اندیشی میان نمایندگان در همه سطوح، دستاوردهای این مجمع آسیایی را به عنوان یک نهاد مهم پارلمانی، افزایش خواهد داد و برآیند آن، تحکیم همکاری ها و حرکت در مسیر همگرایی ِقاره کهن آسیا خواهد بود.

وی در بخش دیگری از این پیام نوشت توجه به مساله مهم فرهنگ در جوامع، فارغ از ایدئولوژی ها و نگرش­ های رایج، به گونه‌­ای است که سایر ابعاد زندگی ملت­‌ها را نیز تحت الشعاع قرار می­دهد. از این رو، توسعه در تمامی جوانبِ اقتصادی، سیاسی، آموزشی و اجتماعی مستلزم برخورداری از فرهنگی غنی و مبتنی بر ارزش­های بومی و ملی است که نتیجه آن دستیابی به رشد اقتصادی و توسعه پایدار و متوازن در جوامع است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد قاره آسیا به خاطر تنوع و تکثر فرهنگی در صورتی می تواند جایگاه خود را افزایش دهد که هویت ملی و جمعی خویش را حفظ نماید. قطعا ملت­های مختلف آسیایی برای حفظ این هویت ملی و جمعی هزینه­‌های زیادی پرداخت کرده­ اند که نمایندگان مجالس به عنوان صدای مردم، موظف به حفظ و تقویت آن هستند.

قالیباف در بخش دیگری از این پیام نوشت ما به عنوان اعضای پارلمان­ کشورهای آسیایی و به منظور کاهش پیامدهای منفی ناشی از آسیب­‌های اجتماعی- فرهنگی باید تمرکز خویش را بر مباحث «تنوع فرهنگی و میراث فرهنگی»، «زنان»، «کمک­های انسان­دوستانه»، «گفتگوی مذاهب»، «مبارزه با فساد»، «مبارزه با قاچاق کالاهای فرهنگی»، «مبارزه با قاچاق مواد مخدر»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات» و «مساوات در بهداشت در آسیا» قرار داده و اقدامات موثرتری را در جهت تثبیت هویت دینی، ملی و جمعی آسیا در برابر  رویکرد نادرست فرهنگ غربی بعمل آوریم. در این صورت لازم است از طریق گسترش همکاری­های بین ­المللی و اجرایی، ظرفیت­ها و اولویت­های جوامع خود را مورد توجه ویژه قرار دهیم.

قالیباف خطاب به شرکت کنندگان در این نشست گفت اصول و اهداف اساسی این کمیته از سوی پیشینیان، به نحوی تنظیم شده که توسعه پایدار و متوازن در آسیا با توجه به اشاعه رویکرد فرهنگ آسیایی تحقق یابد و به عنوان معیاری اساسی برای اعضای مجمع مورد توجه قرار گیرد. مایلم تاکید نمایم با پیروی از این اصول و اهداف می‌توان به بهترین وجه، بسیاری از چالش‌های اساسی و بحران‌های موجود را حل‌ و فصل نمود. بر همین اساس رویکرد مجلس شورای اسلامی مبتنی بر اعتدال و تعامل سازنده و تلاش برای توجه ویژه به همکاری با قاره کهن آسیا و یافتن راهکارهای عملیاتی به منظور توسعه همکاری­های اقتصادی می­باشد.

قالیباف تاکید کرد حل و فصل اختلافات و رفع موانع همکاری، از طریق گفتگو و هم اندیشی یکی از اولویت­های اصلی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

وی همچنین افزود در جهان کنونی، پیوند چند بعدی میان فرهنگ، اقتصاد، سیاست و امنیت وجود دارد. تمرکز بر همکاری های فزاینده تجاری و اقتصادی یکی از شالوده هایی است که می تواند در بستر تنوع فرهنگی زمینه توسعه و رشد بیش از پیش قاره آسیا را فراهم آورد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان پیام خود تاکید کرد چالش­های فعلی موجود در سطوح فراملی به گونه‌ای است که هیچ کشوری به تنهایی قادر به رفع آن نیست. بنابراین دستیابی به توسعه پایدار و متوازن در زمینه ­های مختلف از جمله حوزه فرهنگی و اجتماعی فقط از طریق همکاری و مشارکت جمعی میان کشورهای آسیایی امکانپذیر است. جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که با گسترش تعاملات میان کشورهای آسیایی می­توان از پیشرفت­های فکری نوین و اقداماتی عملیاتی در رسیدن به آسیای نوین برخوردار شد و آسیا را در معادلات جهانی به جایگاه واقعی آن رساند.// 114