کولاب- ایران پرس: رئیس جمهور در آخرین مرحله از سفر سه روزه به کشور تاجیکستان به کولاب رفت و ضمن زیارت مرقد سید میرعلی همدانی در جمع مردم این شهر حضور یافت.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید ابراهیم رئیسی پس از زیارت مرقد سید میرعلی همدانی در شهر کولاب، طی سخنان کوتاهی درجمع استقبال کنندگان و مردم این شهر، اظهار داشت: اراده ما گسترش و توسعه روابط با تاجیکستان در همه زمینه ها است.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو ملت ایران و تاجیکستان اشتراکات فراوانی از جمله زبان، فرهنگ و دین مشترک دارند، گفت: ارتباط ما فراتر از مسائل سیاسی است و دو کشور ارتباط عمیق قلبی و فرهنگی دارند.

رئیسی در بازدید از مزار میرسیدعلی همدانی

 

آیت الله رئیسی با بیان اینکه می دانیم دل شما با انقلاب اسلامی ایران است و با شخصیت امام خمینی(ره) و رهبر بزرگ انقلاب اسلامی، آشنا هستید، گفت: از اینکه توفیق ملاقات با شما مردم خوب و زیارت  مزار سید جلیل‌القدری که چهره خداشناس، مردمی، خدمتگزار به مردم بوده است برای من بدست آمد، بسیار خوشحال هستم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با مردم خوب تاجیکستان ارتباط بسیار عمیق قلبی و فرهنگی داریم و این ارتباط فرهنگی بین ما و شما سرمایه بزرگی است که ان‌شاء الله روز به روز افزوده شود.

 

آیت الله رئیسی در پایان سخنان خود در جمع مردم شهر کولاب و در پایان سفر سه روزه به کشور تاجیکستان از رئیس مجلس تاجیکستان که وی را در سفر به کولاب همراهی کرد و همچنین از مقام های محل این شهر تشکر کرد.

میرسید علی همدانی کیست؟

میرسید علی همدانی شاعر و عارف ایرانی قرن هشتم؛ قطب سلسله ذهبیه و از مبلغان عمده اسلام در کشمیر هند و از بزرگان سلسله کبرویه بود.  

پدر وی حاکم همدان و از سادات حسینی بود. 

وی یکی از صوفیهٔ کبار است که آثار بسیاری در شعر و علوم غریبه به جا گذاشته و مرقد وی در کولاب تاجیکستان زیارتگاه است.

میرسید علی همدانی که یکی دیگر از مشاهیر دور از وطن ایرانیان است؛ همچنان در کشمیر و تاجیکستان هواداران فراوانی دارد. لقب شاه همدان در کشمیر به وی داده شده و هنوز هواداران او در «خانقاه مولا» یا «زیارتگاه شاه همدان» در کنار رود جهلم کشمیر حضور می‌یابند.

در تاجیکستان نیز خصوصاً پس از فروپاشی شوروی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. تصویر و شعری از وی بر روی اسکناس‌های ۱۰ سامانی در این کشور آمده‌است.

از اشعار معروف میر سید علی همدانی که در مقبرهٔ وی به نمایش گذاشته شده‌است:

پرسید عزیزی که علی اهل کجایی

گفتم به ولایات علی کز همدانم

نی زان همدانم که ندانند علی را

من زان همدانم که علی را، همه دانم

وی حافظ قرآن کریم بود و گسترش بسیاری از هنرهای قرون گذشته در منطقه کشمیر را با نام سید علی همدانی پیوند می دهند؛ هنرهایی مانند شالبافی، بافندگی، سفالگری و خوش نویسی از بازمانده های میراث شاه همدان و ۷۰۰ همراه هنرمند او به شمار می آید.

بیشتر بخوانید:

سفر رئیسی به کولاب تاجیکستان برای زیارت میرسیدعلی همدانی

نشست خبری مشترک سید ابراهیم رئیسی و امامعلی رحمان | پخش زنده از ایران پرس

استقبال رسمی امامعلی رحمان از رئیسی

 

رئیسی در بازدید از مزار میرسیدعلی همدانی