رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اظهار داشت: سلاحهای هسته ای رژیم صهیونیستی مانع اصلی تحقق خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ "حیدرعلی بلوجی" رایزن نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد  آخرین دیدگاهها و مواضع ایران در خصوص سلاحهای کشتار جمعی، فضای ماورای جو و سلاحهای متعارف را روز چهارشنبه به وقت محلی  در جلسه اختصاصی کمیته یک مجمع عمومی سازمان ملل  تبیین کرد.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران باردیگر از نظام بین المللی می خواهد برای عضویت اسرائیل در معاهده فوق به عنوان یک عضو غیر هسته ای و انهدام سلاحهای هسته ای آن و پذیرش نظارت آژانس فشار وارد کند.

این دیپلمات ایرانی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال محافل و معاهدات خلع سلاحی، معتقد است تحقق خلع سلاح هسته ای یکی از اهداف قدیمی سازمان ملل بوده و وجود ۱۴۰۰۰ سلاح هسته ای و برنامه های تقویت آنها به جای خلع سلاح امنیت بین المللی را تضعیف و مسابقه تسلیحاتی را تشدید کرده است.

رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: بازدارندگی هسته ای به عنوان سیاست اصلی قدرتهای هسته ای که آخرین نمونه آن در سیاست جدید بریتانیا اعلام شده است، در تضاد با تعهد به خلع سلاح هسته ای این دولتها طبق معاهده منع اشاعه سلاحهای هسته ای است.

وی تاکید کرد: طی سالهای اخیر سیاست آمریکا در خروج از پیمان نیروهای هسته ای میانبرد و برجام و عدم تمایل به بازگشت به توافق اخیر ضربه سختی بر اقدامات بین المللی خلع سلاح هسته ای وارد کرده است.

 بلوجی گفت: بر همین منوال، سلاحهای هسته ای رژیم صهیونیستی مانع اصلی تحقق خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای است.

رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: ۲۴ سال بعد از اجرای کنوانسیون سلاحهای شیمیایی هنوز خطر کاربرد این سلاحها متاسفانه وجود دارد و انهدام سلاحهای شیمیایی و جهانشمولی کنوانسیون هنوز نهایی نشده است.

وی تصریح کرد آمریکا تنها کشور دارنده است که هنوز سلاحهای شیمیایی خود را کاملا منهدم نکرده که می خواهیم در اسرع وقت به این تعهد خود عمل کند.

این دیپلمات ایرانی در مورد کنوانسیون سلاحهای بیولوژیک نیز گفت که تدوین پروتکل راستی آزمایی برای این کنوانسیون مهمترین راه تقویت کنوانسیون است و از آمریکا می خواهیم دست از مخالفت برای تدوین این پروتکل بردارد.

این عضو هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد، عدم اجرای مقررات این دوکنوانسیون توسط اسرائیل مانعی برای جهانشمولی آنها و ضربه ای به امنیت منطقه است.

بلوجی تصریح کرد که متاسفانه فضای ماورای جو در حال تسلیحاتی شدن است و دولتهایی مثل آمریکا بودجه کلانی برای این امر اختصاص داده اند.

رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران منع مسابقه تسلیحاتی در فضا باید از طریق سند حقوقی الزام آور محقق بشود.125