تهران- ایران پرس: وزیر کشور یکی از فرصت‌ها برای اجرا و پیگیری سیاست همسایگی را خروج آمریکا از برجام و بدعهدی غربی‌ها عنوان کرد و گفت: خروج از برجام و بدعهدی‌ها نشان داد که نگاه به غرب همچنان یک نگاه معیوب است و راه به جایی نمی‌برد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، همایش ملی ایران و همسایگان امروز (دوشنبه) با حضور تعدادی از مقامات عالی رتبه کشور در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی برگزار شد.

وزیر کشور در این همایش با بیان اینکه غربی‌ها هیچ وقت قابل اعتماد نبودند، گفت: آنها از اول انقلاب اسلامی با ما بنای دشمنی داشتند و در هر فرصتی که به دست آوردند، از اعلام این دشمنی دریغ نکردند و این فرصتی برای بازگشت توجهات به این موضوع است که نباید در غرب دنبال بسیاری از مسائل بگردیم.

«احمد وحیدی» تصریح کرد: یکی از فرصت‌ها برای اجرا و پیگیری سیاست همسایگی را خروج آمریکا از برجام و بدعهدی غربی‌ها عنوان کرد و گفت: خروج از برجام و بدعهدی‌ها نشان داد که نگاه به غرب همچنان یک نگاه معیوب است و راه به جایی نمی‌برد و این اتفاق عامل موثری بوده و هست.

وی افزود: فرصت دوم شکست‌های پی درپی آمریکا در منطقه و خروج آن از منطقه است چون حضور پررنگ آمریکا در منطقه اجازه نخواهند داد سیاست همسایگی که برپایه صلح، رفاه متقابل و امنیت چندجانبه است شکل بگیرد و در آن دخالت می‌کنند.

وزیر کشور یادآور شد: با رفتن آمریکا از منطقه می‌توان از این فرصت برای تقویت سیاست همسایگی استفاده کرد چون همسایگان به ویژه کشورهایی که پیشتر تصور می‌کردند در پناه آمریکا می‌توانند قدرت، امنیت و پیشرفت داشته باشند، کمرنگ‌تر شده است و ممکن است پیام خوبی برای این سیاست باشد.

وحیدی ادامه داد: فرصت دیگر خود دولت سیزدهم است که اعتقادش بر این است که بیش از پیش باید به سیاست همسایگی بپردازیم. البته مشکلاتی هم در این راه وجود دارد. اولین مشکل وجود قدرت‌های خارجی موثر مخرب است. امروز سیاست بخشی از کشورهای غربی که تلاش می‌کنند خلاء حضور آمریکا در منطقه را پرکنند، می‌تواند عامل مخرب باشد.

وی ادامه داد: قبل از آمریکا و بیش از آمریکا رژیم صهیونیستی تلاش دارد در منطقه حضور داشته باشد و این حضور حتما در چارچوب عدم اعتماد کشورهای منطقه به یکدیگر و عدم یکپارچگی آنها باهم و امنیت زدایی در منطقه عمل خواهد کرد.

اقتصاد ایران باید از فرصت‌های منطقه و سیاست همسایگی خود بهره ببرد

وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز در این همایش اظهار داشت: باور ما این است که اقتصاد ایران بسیار بیش از وضع موجود می‌تواند از فرصت‌های منطقه و سیاست همسایگی خود بهره ببرد. 

«احسان خاندوزی» تاکید کرد: سهم ایران از تجارت 2300 میلیارد دلاری با 15 همسایه خود در سال 2019 نزدیک به 1/6 درصد بوده است.

وی، مرحله بعد از سیاست همسایگی را ورود به سطح خارج از منطقه و بین الملل عنوان کرد و افزود: تمرکز اولیه بر استفاده از فرصت‌های منطقه گرایی و سیاست همسایگی است که شواهد آن را در همین ماههای شروع به کار دولت سیزدهم مشاهده می‌کنید.

وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: ممکن است مواضع سیاسی کشورها دچار فراز و فرود شود ولی باید پایه‌های تعامل اقتصادی با نقش‌آفرینی و بازیگری بخش خصوصی و غیردولتی و نهادهای قدرتمند اقتصادی با همسایه‌ها به گونه‌ای قوی شود که از نوسانات سیاسی کمتر متاثر شود تا بتوانیم در هر حالت پایه‌های اقتصاد ایران را برمبنای برون‌گرایی قرار دهیم. 

خاندوزی گفت: به طور خاص در حوزه عملکرد وزارت اقتصاد و دارایی و همچنین در سرمایه گذاری خارجی اقدامات جدی در دستور کار داشتیم که در ماههای آینده ثمرات آن را در زمینه تسهیل ارتباط فعالان اقتصادی در کشورهای همسایه خواهید دید. 

117

بیشتر بخوانید:

سرلشکر صفوی: دشمنان از سیاست جدید همسایگی ایران متحیر شده‌اند