تبریز- ایران‌پرس: استان آذربایجان شرقی به مرکزیت شهر تبریز یکی از استان‌های زلزله‌‌خیز در شمال غرب ایران بوده و طی روزهای اخیر زمین‌لرزه‌های متعددی در حوالی تبریز اتفاق افتاده که سبب ترس در میان مردم شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در روزهای اخیر دو زلزله در صبح سرد زمستانی در حوالی باسمنج نزدیک شهر تبریز اتفاق افتاده است که مردم را نگران از فعال شدن گسل خطرناک تبریز و به‌عبارتی "مرگ‌بارترین گسل زلزله در ایران" کرده است.
زلزله نخست سوم بهمن ماه حوالی ساعت 8 صبح با قدرت 4 / 4  ریشتر و زلزله دوم چهارم بهمن ماه 1400 حوالی ساعت 6 صبح با قدرت 1 / 4 ریشتر در منطقه باسمنج تبریز رخ داد که خوشبختانه این زلزله‌ها خسارت جانی و مالی نداشته است. 
کامران رحمتی، استاد دانشگاه درباره پیام زلزله‌های اخیر در تبریز به خبرنگار خبرگزاری ایران‌پرس در تبریز گفت، زلزله‌های اخیر نشان از فعال شدن گسل بزرگ تبریز دارد؛ گسل تبریز یکی از فعال‌ترین و قدیمی‌ترین گسل‌های ایران است که به طول 150 کیلومتر از غرب تبریز در کوه‌های میشو تا شرق تبریز و بستان‌آباد قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد، اصولا زلزله‌های زیر 5 ریشتر جزو زلزله‌های شدید محسوب نمی‌شود و سالانه بالای 6 هزار زلزله زیر پنج ریشتر در جهان اتفاق می‌افتد که هیچ‌گونه خسارتی ندارد.
رحمتی اما تاکید کرد، نکته مهمی که اتفاق می‌افتد تکرار این زلزله‌هاست؛ از یک سو مفید است، چرا که سبب تخلیه انرژی گسل و جلوگیری از زلزله بزرگ می‌شود و از سوی دیگر، وقوع این زلزله‌های کوچک در گسل تبریز نشان از محرک و اتفاق رخداد شدید بعدی است که به لحاظ گسیختگی موجود در لایه‌های زیرزمین ایجاد می‌شود.

در سال‌های خیلی گذشته، زلزله‌های مرگبار با مقیاس بزرگ در تبریز اتفاق اقتاده است. یکی از مهم‌‌ترین زلزله تاریخی تبریز و احتمالا مُخرب‌ترین زلزله شهری ایران در طول تاریخ، ژانویه سال 1780میلادی در منطقه تبریز به بزرگی 7 / 7 ریشتر رخ داد. این زلزله تبریز را تقریبا به طور کامل ویران کرد و حدود 400 روستا، از جمله مرند، تسوج و ارونق را درهم کوبید.

112

 بیشتر بخوانید:

زمین‌لرزه تبریز، بدون خسارت