تهران- ایران پرس: نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را به تخصیص مبلغ ۴ میلیارد و پانصد میلیون یورو برای تقویت بنیه دفاعی کشور مکلف کردند.

 

دکترین دفاعی ایران اساسا مبتنی بر اصل بازدارندگی توسعه یافته است؛ برای ایجاد بازدارندگی واقعی، داشتن توانایی نظامی و تسلیحاتی معتبر و در اختیار داشتن نیروهای مسلح قدرتمند و مجهز نقشی اساسی دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ایران پرس، وکلای ملت  صبح امروز (شنبه 14 اسفند ماه) در نوزدهمین نشست بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ ضمن بررسی اصلاحات صورت گرفته توسط کمیسیون تلفیق به افزایش سهم قیر دستگاه‌ها در جهت توسعه راه‌های روستایی و مناطق محروم، تعیین اعتبارات لازم برای برنامه تقویت بنیه دفاعی و تحقیقات راهبردی دفاعی و تعیین نحوه فروش منابع نفتی به نرخ سامانه معاملات الکترونیکی پرداختند.

در ابتدا وکلای ملت به بررسی اصلاحات تبصره یک ماده واحده لایحه بودجه پرداختند و در نهایت در جریان بررسی بند (ز) اصلاح شده این تبصره، وزارت نفت را مکلف ساختند تا سال آینده معادل مبلغ 190 هزار (190000) میلیارد ریال نفت خام در اختیار پالایشگاه‌ها قرار داده و بر این مبنا سهم قیر دستگاه‌های اجرایی را نیز از ۱۵ هزار به ۱۹ هزار میلیارد تومان افزایش دادند.

نمایندگان مجلس در ادامه به بررسی اصلاحات صورت گرفته بر جزء یک و 2 بند (ی) تبصره یک پرداخته و در پی آن دولت را مکلف کردند تا از طریق شرکت ملی نفت مبلغ ۴ میلیارد و پانصد میلیون یورو به برنامه تقویت بنیه دفاعی و تحقیقات راهبردی دفاعی تخصیص دهد. 

در صحن علنی مجلس با موافقت نمایندگان مشمولین مقیم خارج از کشور که حداقل ۵ سال از زمان فراخوان آن ها به خدمت سربازی گذشته است مشخص شد.

طبق این بند الحاقی (3) تبصره 10؛ مشمولین نظام وظیفه عمومی مقیم خارج از کشور که حداقل پنج سال از زمان فراخوان آنها به خدمت وظیفه عمومی گذشته باشد، با رعایت اصل یکصد و دهم(110) قانون اساسی می توانند با پرداخت معادل ریالی پانزده هزار(۱۵.۰۰۰) یورو کارت معافیت از خدمت سربازی دریافت کنند. 

همچنین، نمایندگان مجلس با واردات ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری دوگانه‌سوز هیبریدی و برقی با اکثریت آراء  موافقت کردند. 

این خودرو ها شامل تعداد ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری و درون‌شهری، یک هزار دستگاه واگن و واگن یخچال دار و تعداد ۵ هزار دستگاه دستگاه ماشین آلات سنگین راهسازی، ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری دوگانه‌سوز هیبریدی و برقی، تعداد ۱۰ هزار دستگاه کامیون،تریلی می‌باشد.

نمایندگان در نشست مجلس با اصلاح جزء 2 بند الحاقی این تبصره نیز موافقت کردند که بر اساس آن دولت مکلف شد تا نسبت به فروش، تهاتر و یا مبادله منابع ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و گازی و سایر منابع با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی(ای.تی.اس) اقدام کند.

مجلسی‌ها در ادامه اصلاحیه کمیسیون تلفیق برای بند الحاقی 5 تبصره 4 این لایحه که به تعیین سهم هر یک از بانک‌ها و وزارتخانه‌ها توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات جهت اجرای پروژه‌ها را تا سقف 200 هزار میلیارد تومان اشاره دارد را تایید کردند.

وکلای ملت اتفاق‌نظر خود با کمیسیون تلفیق پیرامون اصلاح متن الحاقی به بند الف تبصره 2 و بند الحاقی یک این تبصره را نیز که به تعیین نحوه واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشده‌اند، تاکید دارد، اعلام کردند.

معافیت کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا از پرداخت بخشی از مالیات منوط بر اینکه مالیات آن‌ها کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد از دیگر اقدامات درخور مجلسی‌‎ها در حمایت از تولیدکنندگان داخلی بود که در جریان بررسی بند (ق) تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه صورت گرفت.

این مهم بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا که واحدهای صنفی با درآمد مشمول مالیات کمتر از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال در سال 1400 را علاوه بر معافیت‌های قانونی و بخشودگی و مشوق‌های مالیاتی، برای مالیات بر عملکرد سال 1400 را از پنج واحد درصد بخشودگی از نرخ مالیاتی برخوردار می‌کرد، محقق شد.

112