تهران- ایران پرس: فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد، علی رغم مثلث تحریم، تهدید وعدم دسترسی به تجهیزات به روز علمی، نیروی دریایی توانست بادست توانمند دانشمندان و صنعتگران داخلی نیازهای خود را برآورده کند.

امیر دریادار «شهرام ایرانی» در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایران پرس در تبیین وضعیت استراتژیک نیروی دریایی ایران در زمان تهدید و تحریم گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عمدتاً ماموریت‌هایش در آب‌های بین‌المللی و فرامرزی و هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای آبی انجام می دهد لذا به عنوان لبه بیرونی دفاعی نظام جمهوری اسلامی و کشور عزیزمان تلقی شده و خط اول حضور نیروهای دفاعی و امنیتی کشور است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: در مثلث تحریم، تهدید و اجازه ندادن برای دسترسی به تجهیزات علمی دنیا، نیروی دریایی ارتش توانست به دست توانمند نیروها، دانشمندان و صنعتگران داخلی همه نیازهای خود را برآورده کند.

دریادار ایرانی در خصوص اهداف نیروی دریایی ارتش که حضور مستمر و پررنگ در آب‌های بین‌المللی و دریانوردی طولانی مدت است، خاطر نشان کرد: نیروی دریایی در اجرای فرمان فرمانده معظم کل قوا مبنی بر انجام دریانوردی های طولانی در اقیانوس هند و به ویژه محدوده‌ای که منافع ما مورد تهدید قرار دارد، با توانمندی بالا حضور دائمی دارد.

وی تاکید کرد: با اتکا به توانمندی های شناوری نیروی دریایی می‌توانیم در هر نقطه آبی جهان حضور پیدا کنیم و برای امسال برنامه‌هایی را تعریف کرده‌ایم و سعی می کنیم مجددا پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در صحنه های آبی دور دست به اهتزاز در بیاوریم.

توانایی بالای ایران برای حضور در همه آب‌های بین المللی  با استفاده از تجهیزات بومی

فرمانده نیروی دریایی ارتش در مورد آمادگی و قدرت نیروی دریای جمهوری اسلامی ایران در قیاس با سایر کشورها، افزود: در حوزه دریا اینکه شما چگونه، در کجا و در چه زمانی می‌توانید حضور پیدا کنید یک مولفه اصلی است که همه کشورها آن را رصد می‌کنند و امروز ایران این توانایی را دارد که با استفاده از تجهیزات بومی در همه آب‌های بین المللی حضور پیدا کند.

دریادار ایرانی همچنین تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش ایران هیچ نیازی به پشتیبانی در هیچ بندری ندارد و این را عملاً در یک دریانوردی 134 روزه به همه دنیا به اثبات رسانده‌ایم، چرا که وقتی شما از خاک خود جدا می شوید برای تامین نیازمندی های خود مانند تغذیه، سوخت، آب و غیره به سایر کشورهای ساحلی نیاز دارید ولی ایران در ماموریت 134 روزه از کنار ساحل 55 کشور عبور کردیم بدون اینکه نیاز داشته باشیم وارد سواحل آنها بشویم.  

تمام تجهیزات نیروی دریایی ارتش ساخت داخل است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به توان و اراده نیروی دریایی کشور در ساخت تجهیزات دریایی و بومی در زمان تحریم اشاره کرده و گفت: صد در صد تجهیزاتمان ساخت داخل است و دلیلش هم این است که امسال در دریانوردی 134 روزه، ناوشکن  تمام  ایرانی سهند اعزام شد و چند روزی است که ناوشکن تمام ایرانی دنا از یک رزمایش مرکب به کشور برگشته است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه از ساخت تجهیزات جدید شناوری، موشکی، و زیرسحطی خبر داد و تاکید کرد که در تولید و ساخت در حوزه زیر سطحی در سه کلاس زیردریایی در حال ساخت و تولید هستیم، دو  کلاس که عملیاتی شده و مورد استفاده قرار گرفته و یک کلاس هم در آینده به ما ملحق خواهد شد، در حوزه موشکی هم در رزمایش ذوالفقار مشترک ارتش برای اولین بار موشک 300  کیلومتری با موفقیت ارزیابی شده و توانست هدف خود را از فاصله دور مورد اصابت قرار دهد. 

حضور مقتدر ایران در رزمایش های دریایی بین المللی

دریادار ایرانی در توضیحاتی درباره رزمایش مرکب دریایی «آی مکس» نیز تصریح کرد: کشور هند در نشست فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه حوزه اقیانوس هند یک  تمرینی را در قالب «آموزش با  تمرکز بر  برقراری امنیت در دریا» تعریف کرده بود که تمام این کشورهای این حوزه دعوت شده بودند.

وی گفت: نیروی دریایی ارتش همیشه در این رزمایش ها حضور پیدا می کند و علت آن این است که دنیا بداند ما همیشه آماده ایم و کاملاً هم در مراحل امنیت دریایی از تجهیزات ساخت دست خودمان استفاده می کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در مورد ناو شکن اعزامی دنا به رزمایش مرکب «آی مکس» گفت که ساخت ناوشکن دنا صد در صد ساخت داخلی بوده است و این ناوشکن چند منظوره توانمندی‌ کشف و انهدام اهداف در هوا، سطح،  و زیر سطح را  دارد. 

دریادار شهرام ایرانی در مورد رونمایی از اخرین دستاورد نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: حداکثر تا شهریورماه در ناوگان جنوب و ناوگان شمال به آب اندازی ناوشکن را در برنامه خود خواهیم داشت.

117