تهران- ایران پرس: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه اکنون ۶۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال است، گفت: با توجه به اینکه تقاضا برای رشته های خاص زیاد است، کنکور حذف شدنی نیست.

کنکور یکی از معضلات نظام آموزشی است که دانش‌آموزان را نیز بسیار درگیر می‌کند.

مجلس شورای اسلامی در سال 1385 قانون حذف کنکور را تصویب کرد که در سال‌های بعد اصلاحیه‌ای نیز داشته، اما این قانون هنوز اجرایی نشده است.

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه در سفری دو روزه به استان مرکزی ضمن بازدید از مراکز نوآوری دانشگاه‌های صنعتی و اراک، در آیین تکریم و معارفه روسای سه دانشگاه اراک، صنعتی اراک و تفرش حاضر شد و درباره کنکو سخن جدیدی مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمدعلی زلفی گل» شامگاه شنبه افزود: برای ۸۵ درصد رشته های دانشگاهی امکان حذف کنکور یا استفاده از سوابق تحصیلی وجود دارد، اما برای رشته های پر طرفدار راهی جز برگزاری کنکور نیست ضمن اینکه اکنون در برخی از رشته ها پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی صورت می گیرد.

وی در ادامه به وضعیت شرکت های دانش بنیان فعال در کشور اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر حدود یک و نیم برابر این شرکت‌ها، هسته های فناور در پارک علم و فناوری و مراکز رشد هستند و چنانچه بسترهای لازم برای این هسته‌ها فراهم شود، به مرور می توانند به شرکت دانش پایه و دانش بنیان تبدیل شوند.

وی تاکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ستاد، وظیفه سیاست گذاری در علم و فناوری را دارد و اکنون بسترهای سخت افزاری، نرم افزاری و مغزافزاری تحقق شعار سال در وزارت علوم فراهم شده است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اظهار داشت: دانشگاه ها، موسسات پژوهشی و پارک های علم و فناوری، بسترهای مناسب برای بهره گیری از ظرفیت نخبگان در فضای فیزیکی مناسب هستند و همچنین زمینه حضور افراد صاحب ایده در مراکز رشد وجود دارد.

زلفی گل ادامه داد: اعضای هیات علمی و دانشجویان که در راستای تبدیل ایده به نوآوری، تولید و پدیده گام بردارند به طور حتم مشمول سیستم ترغیبی و تشویقی می شوند.

وی عنوان کرد: با تصویب مجلس شورای اسلامی و با ایجاد معاونت فناوری در وزارت علوم، اعتبارات مناسبی در قانون بودجه امسال پیش بینی شده است تا حداقل‌هایی برای آزمایش ایده و تبدیل آن به محصول آماده شود.

زلفی گل یادآور شد: اکنون تعامل و همکاری مناسبی میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت فناوری وزارت علوم وجود دارد و به منظور حضوری شدن دانشگاه‌ها از تمام ظرفیت ها بهره گیری شده است هرچند در برخی از دانشگاه ها به واسطه پاره ای از محدودیت‌ها، آموزش‌ها به صورت ۱۰۰ درصد حضوری نیست و امید است با حمایت استانداران و همکاری وزارت علوم و صندوق رفاه دانشجویان شرایط حضور پرشور دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی فراهم شود. / 114