رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه با سندیکاهای دارویی  تفاهم نامه‌هایی امضا کرده ایم تا شرایط صادرات دارو تسهیل شود، گفت: برای صادرات دارو یک خط ویژه ایجاد کرده ایم تا بتوان راه را برای گسترش بازار دارویی ایران در سایر کشورها هموار ساخت.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «بهرام دارایی» روز شنبه در نشست خبری با بیان اینکه 250 قلم دارو که سال گذشته دچار افزایش قیمت شدند تحت پوشش بیمه قرار گرفت، گفت: گرانی چند قلم دارو را نباید به کل بازار دارویی کشور تعمیم داد.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: بر اساس هماهنگی های انجام شده بیماران صعب العلاج که بصورت مستمر دارو مصرف می کنند، از طریق سرویس های ویژه که دارای چرخه سرد است، داروهای مورد نیازشان به درب منزل ارسال می شود.

دارایی اظهار داشت: البته این اقدام با تایید پزشک معالج، حضور مسئول فنی داروخانه و نسخه الکترونیک انجام می شود و دیگر نیازی نیست بیماران صعب العلاج حضوری به داروخانه ها برای تهیه داروی خود مراجعه کنند.

وی ادامه داد: ما باید در ارایه خدمات باکیفیت از مسیر التهابی که به دلیل محدودیت ها و تحریم ها بوده عبور کنیم و البته انحرافاتی در حوزه دارو وجود دارد که  با سیاست گذاری، شفافیت و تبیین قوانین که رئیس جمهور نیز تاکید دارند، گام نخست را برداریم.

به گفته دارایی، نابسامانی نیز در مورد ارز ترجیحی ایجاد شده که امیدواریم بزودی برطرف شود، البته افرادی سعی کردند نگرانی در حوزه دارو برای مردم ایجاد کنند که موفق نشدند.

100 داروخانه مجوز صفحه فروش اینترنتی دارو را گرفتند

دارایی در مورد فروش اینترنتی داروها نیز گفت: داروخانه‌ها تنها مکانی هستند که می‌توانند صفحه فروش اینترنتی دارو و شیرخشک و برخی موارد را داشته باشند و  100 داروخانه در این زمینه تاکنون مجوز گرفته‌اند.

وی تاکید کرد: ارسال داروی بیماران صعب العلاج درب منزل، در قالب پلتفرم‌های اختصاصی و با محوریت داروخانه و مسئول فنی داروساز انجام و تحویل داروهای خاص بر اساس قوانین در بستر قانونی با حضور مسئول فنی و داروساز انجام و در این فرایند پزشک، نسخه الکترونیک و داروخانه تعریف می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: 21 قلم دارو بیماران خاص و صعب العلاج وارد فهرست دارویی کشور شد و به شرکت های دانش بنیان اجاره می دهیم تحقیق و توسعه را ادامه و داروهای جدید با فناوری های جدید وارد کشور کنند.

به گفته دارایی، با باز شدن فهرست دارویی این اجازه را به شرکت‌های دانش بنیان می‌دهیم که تحقیق و توسعه را ادامه و داروهای جدید و فناوری‌های جدید را وارد کشور کنیم.

اگر راه برای صادرات دارو باز نکنیم، تولیدات داخلی بعد از مدتی متوقف می شود

وی در مورد صادرات دارو افزود: با سندیکاهای دارویی تفاهم نامه‌هایی امضا کرده ایم تا شرایط صادرات دارو تسهیل شود، برای صادرات دارو یک خط ویژه ایجاد کرده ایم تا بتوان راه را برای گسترش بازار دارویی ایران در سایر کشورها هموار ساخت.

دارایی اظهار داشت: اگر نتوانیم راه را برای صادرات دارو باز کنیم، تولیدات داخلی بعد از مدتی متوقف می شود مانند تولید واکسن‌های کرونا که یکی از اهداف، توسعه صادرات واکسن بوده است.

وی به بحث صادرات دارو به کشور روسیه اشاره کرد و گفت: برای ایران و روسیه مهم است که از توانایی همدیگر با خبر باشند، سفرها و مذاکرات به همین جهت انجام می‌شود. در گذشته تبادلاتی با کشور روسیه در زمینه دارو و واکسن داشتیم. در سفر اخیر هم نیازها و توانمندی‌های دو طرف مشخص شد. ضریب همکاری دو کشور در زمینه دارو بالا است و در آینده نزدیک نمایشگاه دارویی خواهیم داشت که از طرف داروسازان ایرانی در روسیه برگزار می‌شود.

دارایی تصریح کرد: کشور ما توانایی خوبی برای صادرات دارو به روسیه دارد و با توجه به اینکه روسیه تحت تحریم‌هایی در زمینه مواد اولیه و دارو قرار گرفته و با توجه به زیرساخت‌هایی که در کشور ما وجود دارد، می‌توانیم در این زمینه همکاری داشته باشیم.

117