تهران- ایران پرس: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: چهره واقعی رژیم صهیونیستی در مراسم تشییع پیکر «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی نمایان شد.

«سعید خطیب زاده» روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس اظهار داشت: ترور «شیرین ابوعاقله» خبرنگار شبکه الجزیره در قدس اشغالی یک اقدام تروریستی هدفمند و از مصادیق تخریب حقوق بشر است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به حمله نظامیان صهیونیست به کاروان تشییع پیکر ابوعاقله افزود: رژیم صهیونیستی حتی در مراسم تشییع پیکر این روزنامه نگار از خشونت خود دست برنداشت.

خطیب زاده خاطرنشان کرد: کسانی که از ترس یا برای کسب منفعت از رژیم اسرائیل پیروی می کنند باید بدانند که مشروعیت رژیم صهیونیستی در حال نابودی است.

نظامیان رژیم صهیونیستی  چهارشنبه گذشته با یورش به اردوگاه جنین درکرانه باختری رود اردن، «شیرین ابوعاقله» خبرنگار شبکه خبری الجزیره را به ضرب گلوله به شهادت رساندند.

نظامیان رژیم صهیونیستی روز جمعه، به مراسم تشییع پیکر «شیرین ابو عاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه «الجزیره» حمله کردند که بر اثر آن ده‌ها نفر مجروح شدند.

ایران همواره خواستار احقاق حقوق قانونی خود است

خطیب زاده در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد سفر «انریکه مورا» معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌ کننده مذاکرات وین به تهران و تحرکات رژیم صهیونیستی گفت: هر زمانیکه که ابتکاری در حوزه دیپلماسی انجام می‌شود رژیم جعلی اشغالگر قدس، تحرکات جدی را بر ضد دیپلماسی انجام می‌دهد و این موضوع چیز جدیدی نیست. 

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را اعلام کند می‌توانیم گام مهمی در این زمینه برداریم. انریکه مورا در سفرش به تهران با دستور کار مشخص وارد شدند. گاهی هم صحبتهایی از واشنگتن شنیده میشود که جملات نخ نمای خودشان را مطرح می‌کنند. ایران همواره خواستار احقاق حقوق قانونی خود است و باید تمامی بخش‌ها و فشارهای حداکثری که دولت «دونالد ترامپ» گذاشته و این پیچ و مهره ها باز شود. 

خطیب زاده همچنین افزود: نقش روسیه در مذاکرات وین، نقشی سازنده بوده است و جنگ اوکراین شاید نقش میانجیگری روسیه در مذاکرات وین را کمرنگ‌تر کند.

منطقه غرب آسیا از فقدان استانداردهای محیط زیستی رنج می‌برد

وی درخصوص حق‌آبه هیرمند، گفت: از دو منظر می‌توانم پاسخ دهم، یکی از منظر حاکمیتی است که من از این منظر عنوان می‌کنم و بُعد دیگر هم توجه به شرایط اقلیمی منطقه غرب آسیاست که از فقدان استانداردهای محیط زیستی رنج می‌برد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: موضوع محیط زیست موضوعی است که همه مشترکا در این منطقه باید به آن توجه کنند. تلاش می کنیم تیر ماه میزبان وزرای محیط زیست کشورهای منطقه در تهران باشیم و درباره محیط زیست و ریزگردها و موضوع آب صحبت کنیم.

خطیب زاده ادامه داد: با برخی کشورها دارای معاهدات لازم الاجرا هستیم، از جمله افغانستان. ما با هیأت های حاکمیتی و دولت ها معاهده نمی بندیم ما با حاکمیت ها توافق می کنیم. در سال 1351 معاهده لازم الاجرایی بین ایران و افغانستان امضا و این معاهده بند داوری و قسمت‌های لازم الاجرا دارد و قابل پیگیری است. البته ما همواره تلاش کردیم با همسایگان از مسیر دوجانبه جلو برویم، رجوع به بندهای داوری آخرین راه حل است که امیدوارم به آن سمت حرکت نکنیم.

پاسخ خطيب‌زاده به توئيت «ند پرايس»

خطيب زاده درباره توئيت «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مبني بر حمايت از معترضين در ايران گفت: اين ذوق زدگی بيش از حد دولت آمريكا نشان می دهد كاری كه دولت در حوزه مصون سازی و مردمی سازی اقتصاد انجام داده محل نگرانی آنهاست.

وی افزود: در کنار شکست فشار حداکثری آمریکا مسير دولت برای جداسازی اقتصاد از دلار و بی اثر كردن تحريم ها ادامه دارد و ايالات متحده به جای دخالت در امورد داخلی سایر کشورها، بهتر است يادبگيرد كه به ملت ها و كشورها احترام بگذارد.

117