تهران- ایران پرس: وزیر میراث فرهنگی گفت: میراث فرهنگی هویت و شناسنامه ما و مهم ترین عامل وحدت و انسجام ما محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید عزت الله ضرغامی در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز یکشنبه در موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: میراث فرهنگی هویت و شناسنامه ما و مهم ترین عامل وحدت و انسجام ما محسوب می شود.

وی افزود: خیلی ها در طول تاریخ تلاش کردند میراث فرهنگی را مایه اختلاف و مرزبندی قرار دهند در حالی که آثار به جا مانده از نیاکان ما مظهر وحدت و یکتاپرستی بوده و میراث ناملموس بر اساس گفتار نیک، پندار نیک و رفتار نیک مبتنی بر کلام خدا یعنی ایمان و تقوا و عمل صالح بوده است.

ضرغامی با اشاره به ویژگی های مثبت فضای مجازی تصریح کرد: فضای مجازی آسیب ها و اشکالات خود را هم دارد، به خصوص کسانی که تولیداتی دارند بیشتر به سمت کارهای سطحی و زودگذر تمرکز میکنند و کارهای محتوایی و عمیق کمتر به چشم می خورد، به همین جهت به فعالان فضای مجازی توصیه می کنم با عمق بیشتری اقدام به تولید محتوا در حوزه میراث فرهنگی کنند. ما ملت آپلود بودیم اما تبدیل به دانلود شده ایم و این یک ضعف است.

وی گفت: اولین کاری که ما در دوره مدیریت خود در میراث فرهنگی کردیم با یک تحقیق همه جانبه مهمترین مسایل میراث فرهنگی را احصا و در سه بخش تقسیم کردیم، و راه های حل مسایل میراث فرهنگی را با جلسات مختلف با کارشناسان تحلیل کردیم.

وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به سوالی در خصوص سکوت قانونگذار در برابر عدم ثبت آثار تاریخی واجد ارزش گفت: دلیل این مسکوت ماندن ناهماهنگی هایی است که وجود دارد، برای رفع این مشکل در قانون جامع وزارتخانه خلا های قانونی را پیش بینی کرده ایم و قطعاً آنها را برطرف می کنیم.

 سید عزت الله ضرغامی  همچنین گفت: مساله حفاری های غیرمجاز مساله مهمی است و  به طور جدی این موضوع از طریق مراجع قانونی پیگیری می شود منتها ما چون نیروی فرهنگی هستیم باید کار فرهنگی کنیم اما این حرف من نفی موارد قانونی نیست.

وی در خصوص سکوت قانونگذار در برابر عدم ثبت آثار تاریخی واجد ارزش گفت: دلیل این مسکوت ماندن ناهماهنگی هایی است که وجود دارد، برای رفع این مشکل در قانون جامع وزارتخانه خلا های قانونی را پیش بینی کرده ایم و قطعاً آنها را برطرف می کنیم.

وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا با وجود کارشناسان برخی از تپه های استانی به بهانه عملیات های عمرانی بدون کاوش صاف می شود، گفت: در خصوص اقدامات در کشور در بحث تخریب یگان حفاظت گزارش کاملی ارایه کردند، باید با اینها مقابله شود و حتی اگر به صفحات مجازی خود من مراجعه کنید واکنش ها را می بینید، با صراحت اعلام کرده ام که بافت فرسوده با بافت تاریخی فرق دارد و باید حفظ شود. بنابراین یکی از کارهای وزارتخانه مقابله با تخریب آثار باستانی است.

ضرغامی در خصوص وضعیت موزه ها نیز گفت: ۵۰۰ موزه از ۷۶۰ موزه عمومی است و مابقی برای مردم و مجموعه داران است، ۶ موزه در هتل رامسر در حال احداث است. 

عزت الله ضرغامی درباره امکان سرمایه گذاری خارجی در حوزه گردشگری و مشکلات سرمایه گذاران گفت: سیاست ما در این حوزه مشخص است هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد روز گذشته با مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاران ترکیه ملاقات داشتم حتی محل‌های سرمایه گذاری را مشخص کردند همه نوع همکاری با آنها انجام می‌شود. برای هیچ کشوری در این حوزه غیر از رژیم صهیونیستی محدودیتی نداریم. اعلام کردم با افرادی که سرمایه گذاری کلان می‌کنند، برخی از قوانین و موانع در این باره وجود داشته باشد که در حال برطرف کردن آن هستیم.

این مقام دولتی تاکید کرد: درباره استفاده از ظرفیت کارشناسی جمهوری اسلامی ایران با سفرای کشورهای دیگر صحبت شده و برای همکاری با کشورهای دیگر اعلام آمادگی کردیم.

112