رئیس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی، از موافقت دولت ترکمنستان با ترانزیت کالا از مرز لطف آباد شهرستان درگز خراسان رضوی ایران خبر داد.

دولت سیزدهم ایران از زمان آغاز به کار خود در مرداد 1400 با اعلام برقراری توازن در سیاست خارجی، گسترش همکاری با همسایگان و کشورهای منطقه را در اولویت برنامه های خارجی اش قرار دارد.

سیاست منطقه‌گرایی، نگاه به شرق، مشارکت در سازمان‌ها و نهادهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای نظیر پیمان شانگهای و سازمان همکاری اقتصادی اکو از جمله مصادیق متوازن سازی سیاست خارجی ایران است که از سوی دولت سیزدهم دنبال می شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «مرتضی مجردی» رئیس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی، روز دوشنبه در گفت وگویی اظهار داشت: طبق اعلام مسئولان ترکمنستان از ابتدای هفته جاری رانندگان و کامیون‌های ترانزیتی با ملیت‌های غیرترکمنستانی می توانند از مرز لطف آباد شهرستان درگز وارد این کشور شوند و بار خود را به سایر کشورهای آسیای مرکزی انتقال دهند.

این موافقت مسئولان مرزی ترکمنستان در راستای توافقات مسئولان عالی رتبه دو کشور و تجارت در قالب دالان شمال - جنوب صورت گرفته است. 

طبق اعلام مرزبانی منطقه «قهقهه» ترکمنستان مسیر ترانزیتی لطف آباد تا فاریاب ازبکستان مانند مسیر سرخس تا فاریاب بر روی ناوگان ترانزیتی باز شده است.

به گفته رئیس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی، پس از ورود ناوگان ترانزیتی به ترکمنستان، این کامیون‌ها فقط می توانند از طریق مرز فاریاب با ازبکستان از ترکمنستان خارج شده و در سایر کشورهای آسیای مرکزی ادامه مسیر دهند و پس از تخلیه بار ناوگان ترانزیتی از همین مسیر و از طریق این مرز یا مرز سرخس به ایران بازگردند.

پایانه مرزی لطف آباد در نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان در 300 کیلومتری شمال مشهد و 110 کیلومتری جنوب عشق آباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد.

استان خراسان رضوی از شمال و شمال شرق به طول تقریبی 531 کیلومتر دارای مرز مشترک با ترکمنستان است که این مرز در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد قرار دارد.

ترکمنستان دارای چهار گذرگاه مرزی سرخس، لطف آباد، باجگیران و اینچه برون با ایران است که عمده ترددهای تجاری ریلی و جاده ای به ترتیب از طریق سرخس، اینچه برون و لطف آباد انجام می شود.

117