ایران پرس: نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به نمایندگی دائم آلبانی نزد این سازمان، اقدامات خشونت آمیز دولت این کشور علیه اماکن دیپلماتیک و کنسولی جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد.

سایدر این نامه که رونوشت آن برای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز ارسال شده، آمده است، جمهوری اسلامی ایران تمامی اعمال خشونت آمیز علیه اماکن دیپلماتیک و کنسولی خود در تیرانا در تاریخ ۱۷ شهریورماه سالجاری (۸ سپتامبر ۲۰۲۲) توسط نیروهای پلیس آلبانی و ورود به اماکن دیپلماتیک ایران بدون اجازه مقامات ذیصلاح ایرانی را به شدت محکوم می کند.

اقدام خصمانه جدید دولت آلبانی در تعرض به سفارت ایران در تیرانا بر خلاف همه مقررات و قوانین بین المللی ناظر به مصونیت اماکن دیپلماتیک و دیپلمات ها صورت گرفته است.

به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران از دولت آلبانی خواسته است تا تمام اصول و قواعد حقوق بین‌الملل حاکم بر روابط دیپلماتیک و کنسولی وفق کنوانسیون‌های وین ۱۹۶۱ ،۱۹۶۳و قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل، از جمله موارد مربوط به غیر قابل تعرض بودن، مصون بودن و به‌ ویژه حفاظت، امنیت و ایمنی اماکن دیپلماتیک و کنسولی را به صورت جدی رعایت و اجرا کند.

بهانه دولت تیرانا بر اقدامات ضد ایرانی اخیر خود وقوع حمله سایبری گسترده علیه نهادها و زیر ساخت های این کشور است که تهران را مقصر این مساله دانسته است. در این راستا آلبانی روز چهارشنبه به بهانه دست داشتن ایران در این حمله، مناسبات دیپلماتیک خود با تهران را قطع کرد.

وزارت امور خارجه ایران با مردود شمردن ادعاهای بی‌اساس مطرح‌شده از سوی دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران، تصمیم این کشور به قطع روابط سیاسی با کشورمان را بر اساس چنین ادعاهای بی پایه، اقدامی نسنجیده و فاقد دوراندیشی در روابط بین‌المللی دانست.

این اقدام خصمانه تیرانا با حمایت همه جانبه غربی ها از جمله آمریکا ، بریتانیا و ناتو مواجه شده و آنها در موضعی هماهنگ ایران را مسئول حمله سایبری اخیر به آلبانی معرفی کرده اند. این موضع با محکومیت شدید تهران مواجه شده و آن را نماد دیگری از رویکرد دوگانه غرب در زمینه حملات سایبری دانسته است.

در واقع آمریکا که خود از بزرگترین عاملان حملات سایبری در جهان است در مواقعی که اقدامات مخرب سایبری علیه دیگر کشورها مانند حمله به تاسیسات هسته ای ایران به همراه رژیم صهیونیستی با ویروس استاکس نت انجام می دهد آن را در راستای منافع و امنیت ملی خود قلمداد می کند اما در مواقعی که خود و یا متحدانش مانند آلبانی که عضو ناتو است هدف سایبری ادعایی از دیگر کشورها قرار می گیرند زبان به اعتراض گشوده و آنها را به اقدامات انتقامی تهدید می کند.

این مساله مورد توجه دستگاه سیاست خارجی ایران قرار گرفته است. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران با رد ادعاهای واشنگتن و لندن در باره نقش ایران در حمله سایبری به آلبانی  گفت: آمریکا و انگلیس که پیش از این در برابر حملات متعدد سایبری علیه زیرساخت‌های جمهوری اسلامی ایران، حتی علیه تاسیسات هسته‌ای، سکوت اختیار کرده و حتی به طور مستقیم یا غیرمستقیم از این نوع اقدامات حمایت کرده بودند، فاقد هر گونه وجاهت در وارد کردن اینگونه اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران هستند.

همچنین وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اقدام ضدایرانی دولت آلبانی، با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری در مجامع چندجانبه و بین‌المللی در راستای تدوین ضوابط و قاعده‌مند کردن این حوزه، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی سایر کشورها را مردود و محکوم می کند.

اتهام زنی ها و اقدامات خصمانه جدید آلبانی علیه ایران در راستای همراهی دولت تیرانا با واشنگتن در اتخاذ سیاست ها و اقدامات ضدایرانی صورت گرفته است. از جمله موارد مهم در این زمینه پذیرش عناصر گروهک ترویستی منافقین پس از اخراج آنها از عراق به دستور آمریکا و با هماهنگی دیگر اعضای ناتو بوده است تا آنها بتوانند از آنجا به جاسوسی و اقدامات خرابکارانه علیه مردم ایران ادامه دهند.

ضمن اینکه گروهک منافقین، هر ساله اجلاسی را با دعوت از چهره های ضد ایرانی در تیرانا برگزار می‌ کند که البته اجلاس امسال این گروهگ بنا به دلایل امنیتی لغو شد.

119

نویسنده : سیدرضا میرطاهر