تهران - ایران پرس: بیست و هفتم شهریور، سالروز درگذشت استاد شهریار روز ملی شعر و ادب فارسی نام‌گذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس بیست و هفتم شهریور، سالروز درگذشت استاد شهریار، شاعر معاصر ایرانی، با تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب فارسی نام‌گذاری شده است.

سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار در سال 1285 در تبریز به دنیا آمد و 27 شهریور 1367 درگذشت.

شهریار شعرهایی به زبان‌های فارسی و ترکی آذربایجانی دارد که در قالب‌های غزل، قصیده، قطعه و رباعی سروده است.

این شاعر ایرانی شاهکارهایی از خود به جا گذاشته است و می‌توان به شعر «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» به فارسی و «حیدر بابایه سلام» به ترکی آذربایجانی اشاره کرد. این مجموعه یکی از شاهکارهای ادبیات آذربایجان به‌حساب می‌آید.

هادی بهجت تبریزی کارشناس حوزه ادبیات فارسی و پسر استاد شهریار در گفت و گو با خبرنگار ایران پرس در تبریز، به نقش مهم وی در ارتقای شعر و ادب فارسی اشاره کرد و گفت: استاد شهریار از متن زندگی در شعرهای خود الهام می‌گرفت و زبان شعرهایش به زبان مردم بسیار نزدیک بوده است.

مرتضی طوسی کارشناس زبان و ادبیات فارسی هم در گفت و گو با خبرنگار ایران پرس گفت: استاد شهریار نماینده مکتب رُمانتیسم شعر ایران بوده و اگر این مکتب مورد واکاوی قرار گیرد، نقش این استاد بزرگ آشکار است. 

وی افزود: قبل از استاد شهریار نیز شاعران سترگ و چیره‌دستی در ادبیات فارسی وجود داشتند اما موضوعی که استاد شهریار را از بقیه شاعران متمایز می‌کند چیرگی او در قالب‌های شعر فارسی است؛ قالب‌هایی مانند قصیده که قبل از استاد تقریباً رو به افول بود و او دوباره آن را احیا کرد.

موزه استاد شهریار که همان محل زندگی وی در زمان حیاتش بوده، در روز بزرگداشت این شاعر نامی ایرانی میزبان علاقمندان وی و اهل شعر و ادبیات فارسی است.

مقبره استاد شهریار هم در کنار 400 شاعر نامی دیگر در مقبره الشعرا تبریز قرار گرفته است که یکی از مهم‌ترین اماکن دیدنی شهر تبریز محسوب می‌شود.

119