معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در دیدار با جمعی از فعالان اقتصادی و مدیران شرکت‌های مجارستان در بوداپست با اشاره به استمرار جنگ در اروپا و به مخاطره افتادن امنیت انرژی در این منطقه تصریح کرد، آثار جنگ در اروپا ثابت کرد تحریم تیغ دولبه است که پیامدهای آن دامن تحریم‌کنندگان را هم می‌گیرد.

با آغاز جنگ روسیه و اوکراین در 24 فوریه 2022 ، کشورهای اروپایی به تبعیت از سیاست های آمریکا از اوکراین حمایت و دراین راستا تحریم های سنگینی را علیه روسیه اعمال کردند اما این تحریم ها تاکنون نتیجه عکس داده و اکنون شرایط برای کشورهای اروپایی که به شدت به منابع انرژی روسیه وابسته هستند، بغرنج شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی باقری در دیدار فعالان اقتصادی و مدیران شرکت‌های مجارستان اظهار داشت: سالها تصور می‌شد کشورهایی مانند ایران باید هزینه تحریم شدن را بپردازند، اما اکنون اروپایی‌ها متوجه شدند که تحریم کردن نیز هزینه دارد و چنانچه در سیاست های یکجانبه خود تجدیدنظر نکنند، مجبورند هزینه اعمال تحریم را با افزایش تورم و به مخاطره افتادن امنیت انرژی بپردازند.

باقری خاطرنشان کرد، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در کنار سایر عرضه‌کنندگان انرژی، ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه خود را برای بازگشت امنیت انرژی به بازار به اشتراک بگذارد.

فعالان اقتصادی و مدیران شرکت‌های مجارستان نیز در این دیدار آمادگی خود را برای حضور فعال‌تر در بازار بزرگ تجاری و اقتصادی ایران اعلام و تصریح کردند، زمینه‌های خوبی برای همکاری‌های دوجانبه بین دو کشور در همه عرصه‌ها به ویژه در بخش های انرژی، کشاورزی، دارویی و مدیریت آب وجود دارد.

معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه همچنین در دیدار با "ژولت نمت" رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان مجارستان، وقوع جنگ در اروپا را نه‌تنها عامل تشدید تنش در میان کشورهای اروپایی توصیف کرد، بلکه آن را عامل تهدید امنیت انرژی و امنیت غذایی جهانی خواند و تصریح کرد، با توجه به همسویی ایران و مجارستان در مخالفت با جنگ و با لحاظ این که ایران همسایه روسیه و مجارستان همسایه اوکراین است، باید تلاش کرد تا روند جاری در اروپا از "نزاع و درگیری مسلحانه" به "میز گفت و گو" تغییر مسیر دهد. / 114