ایران پرس: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دوشنبه گذشته در بخشی از بیاناتشان با تأکید بر اینکه دشمن در محاسبات خود درباره شمال غرب و جنوب شرق کشور دچار اشتباه است، گفتند: "من در میان قوم بلوچ زندگی کرده‌ام و آنها عمیقاً به جمهوری اسلامی وفادار هستند. قوم کُرد نیز یکی از پیشرفته‌ترین اقوام ایرانی و علاقمند به میهن، اسلام و نظام هستند. بنابراین نقشه آنها نخواهد گرفت."

ایران سرزمینی با اقوام متعدد است که این اقوام نه تنها همواره در کنار هم زندگی کرده‌اند بلکه در دفاع از تمامیت ارضی ایران نیز نقشی پررنگ ایفا کرده‌اند. قوم کُرد از جمله این اقوام است. کُردها از اصیل‌ترین اقوام ایرانی هستند که ریشه و سابقه دیرینه‌ای در تاریخ ایران دارند و از اقوام دیرینه ایران محسوب می‌شوند. 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دشمن تلاش زیادی انجام داد تا از قوم کرد علیه نظام نوپای اسلامی استفاده کند، اما کردهای غیور در دفاع از جغرافیای ایران و همچنین در دفاع از انقلاب اسلامی پیشگام شدند. 

مقاومت کردها در دفاع مقدس و دفاع آنها از سرزمین ایران به حدی بود که با وجود مرز مشترک استان‌های کردنشین با عراق، اما رژیم بعثی نتوانست در جغرافیای کردی ایران نفوذ کند. آنها وفاداری به سرزمین و نظام جمهوری اسلامی ایران را در عرصه مقدس با تمام وجود نشان دادند. به همین دلیل، کردستان به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی «سرزمین مجاهدت های خاموش» است که با تمام توان در برابر دشمن متجاوز ایستاد.

این غیرت و دلاوری در جریان مبارزه با تروریسم داعشی نیز مشخص شد. زمان زیادی از مقاومت کردها در مقابل تروریست‌های داعشی نگذشته است. تروریست‌ها از جمله از نوع داعشی آن به خصوص در سوریه بر مناطق کردنشین تمرکز کرده و جنایت‌های بی‌شماری را مرتکب شدند، اما زنان و مردان کرد که شاهد پشت کردن آمریکا به خود بودند، از تروریست‌ها نهراسیدند و راه مبارزه را در پیش گرفتند، مبارزه‌ای که با فرار تروریست‌ها همراه بود. 

علاوه بر این، قوم کرد، قومی اصیل و بافرهنگ است. فرهنگ کردها با تاریخ درخشانی که در خود دارد سینه به سینه و نسل به نسل با وجود عواملی چون جنگ و تغییر حکومت‌ها در ایران، به آیندگان منتقل شده و هیچگاه خرده فرهنگ‌های بیرونی و غربی نتوانسته است موجودیت و حیات آن را تهدید کند و علاوه بر تاثیرناپذیری از هیچ قومی، توانسته است بر بسیاری از فرهنگ‌های دیگر اثر بگذارد؛ و این عامل مهم بیشترین نقش را در حفظ حریم خصوصی فرهنگ کردها داشته است.

شعر کُردی دارای سابقه و قدمت و اعتبار ارزشمندی است و هیچگاه از احساس، عاطفه، روح و معنویت، عرفان و زیبایی دور نبوده است. 

علاوه بر این، کردها با لباسشان، معرف فرهنگ قدمت دار خود در نزد جهانیان هستند. لباس کردی، شناسنامه فرهنگ کردها می‌باشد و دارای ویژگی‌هایی مانند تطابق با موازین شرعی و اسلامی، آراستگی و زیبایی ظاهری، ریشه‌دار بودن، تناسب و همگونی با دیگر هنرهای فرهنگ کردها و تنوع در رنگ و طراحی است. 

موسیقی کردی نیز دارای یک پیوند ناگسستنی با زندگی روزمره آنان است که هم به دلاوری‌های قوم کرد و هم به دلداگی و جنبه عاشقانه روابط افراد اشاره دارد به گونه‌ای که حتی کسانی که کرد زبان نیستند به پویایی و دلنشین بودن ترانه‌های کردی اعتراف دارند. 

با توجه به این ویژگی‌های اصیل فرهنگی است که رهبر معظم انقلاب با شناخت دقیق و عمیقی که از قوم کرد داشته‌اند، مردم آن دیار را «انسان‌های فرهنگی» نام نهاده‌اند. دشمنان مانور زیادی روی قوم کرد می‌دهند، اما این مانورها تاکنون نتیجه معکوس داشته است و این قوم اصیل ایرانی، وفادار به هویت ایرانی خود و هویت اسلامی خود هستند. 

نویسنده: سيدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

رهبر انقلاب درباره حوادث اخیر کشور: این اغتشاش‌ها برنامه‌ریزی شده بود