ایران پرس: محمد شیاع سودانی نخست وزیر عراق به زودی در راس یک هیات سیاسی و اقتصادی بلندپایه وارد تهران می شود.

این اولین سفر وی به ایران بعد از احراز پست نخست وزیری است. وی پیش از این به کشورهای اردن و کویت نیز سفر کرده بود و عربستان علاقمند بود پیش از سفر به تهران از ریاض دیدار بکند و به همین منظور دعوتنامه ای را برای نخست وزیر عراق ارسال کرده است.

ایران اولین متحد طبیعی عراق جدید بوده و است و در زمانی که عربستان با تمام قوا به عراق جدید تروریست صادر می کرد و به هر طریق ممکن می خواست از پاگیری نظام سیاسی جدید عراق جلوگیری کند، در مقابل جمهوری اسلامی ایران با شناسایی دولت و نظام سیاسی جدید عراق در کنار آن قرار گرفت و همه توان خود را برای تثبیت دولت و نظام سیاسی جدید این کشور بکارگرفت که حاصل آن ادامه حیات نظام سیاسی جدید عراق است.

بی تردید اگر آن کمک ها و پشتیبانی ها نبود احتمال تجزیه عراق با توجه به اعمال نفوذ رژیم صهیوینستی بر دولت های اشغال گر همچون امریکا وجود داشت و به عنوان مثال زمانی که عراق در سال های 2005 و 2006 به دلیل صدور تکفیری ها از عربستان به عراق درگیری جنگ فرقه ای شده بود جو بایدن رئیس جمهور امریکا که در آن زمان عضو سنا بود پیشنهاد تجزیه عراق را به سه قسمت برای برون رفت از این درگیری های فرقه ای و مذهبی پیشنهاد کرد.

با ظهور داعش در سال 2014 بار دیگر نظام سیاسی جدید عراق با خطر و تهدید جدی مواجه شد که باز با کمک ایران و درایت شهید حاج قاسم و صدور فتوای جهاد کفایی ایت الله سیستانی از این تهدید جدی جان سالم بدر بردو به بقاء و حیات خود ادامه داد.

بعد از این مرحله همان بازیگران آشوب سازی که تا دیروزبرای نابودی نظام سیاسی جدید عراق تلاش می کردند سعی کردند آن را بنام خود مصادره کنند و دولت و نظام سیاسی جدید این کشور را در چنبره خود بگیرند که این رخداد بعد از سرنگونی دولت عادل عبد المهدی و در دوره دولت مصطفی کاظمی صورت عملی به خود گرفت و تلاش شد در روابط در روابط ایران و عراق جدید باز همانند دوره صدام اختلاف و شکاف ایجاد شود اما پیوندهای ساختاری میان دو کشور مانع از این تلاش ها شد.

با تشکیل دولت کثرت گرای محمد شیاع سودانی که از اجماع داخلی و خارجی برخوردار است فرصت های جدیدی برای تقویت روابط و همکاری های سیاسی و توسعه روابط تجاری و همکاری های اقتصادی فراهم شده است.

عراق جدید همواره دراولویت سیاست خارجی و سیاست همجواری ایران قرار داشته است و در دوره سیزدهم با توجه به رویکرد منطقه ای آن این اولویت بازهم بیشتر شده است.

با این حال با وجود اینکه همواره تلاش بر این بوده و است که به موازت گسترش روابط و همکاری های سیاسی، مناسبات تجاری و اقتصادی نیز میان دو طرف رشد و گسترش یابد تا توازنی بین سطوح سیاسی و اقتصادی و تجاری برقرار شود اما هنوزمتاسفانه در این زمینه شکاف زیادی وجود دارد و میزان مبادلات اقتصادی و تجاری ایران با عراق با هدف گذاری 20 میلیاردی فاصله زیادی دارد و در مواقعی هم تنزل داشته است.

از اینرو سفر محمد شیاع سودانی فرصت مغتنمی برای آسیب شناسی و رفع موانع موجود در این زمینه است ضمن آن که با تبدیل منطقه اقلیم عراق به مقر گروه های تجزیه طلب مورد حمایت امریکا ، رزیم صهیونیستی و عربستان که در اشوب ها و اغتشاشات ایران نقش بارزی داشتند این فرصت فراهم می شود که با همکاری و همفکری دو کشور ایران و عراق برای همیشه به این معضل پایان داده شود.

احمد کاظم زاده

بیشتر بخوانید:

آمادگی ایران برای حضور در پروژه‌های نفت و گاز عراق

نخست وزیر عراق دوشنبه به تهران سفر می‌کند

برگزاری همايش توسعه تجارت ميان ايران و عراق با هدف توسعه ارتباطات اقتصادی

تلاش عراق برای توسعه مناسبات با ایران در حوزه تكنولوژی و صنعت