تهران- ایران پرس: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مبنی بر توقیف یک کشتی ماهیگیری حامل مهمات در خلیج عمان گفت: اتهام زنی به ايران در راستای سياست آمريكا در تجاوز به يمن است.

«ناصر کنعانی چافی» در نشست خبری روز دوشنبه در پاسخ به خبرنگار ایران پرس در خصوص ادعای ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که یک کشتی ماهیگیری با بیش از 50 تُن مهمات، فیوز و سوخت موشک را در دریای عمان و در امتداد یک مسیر دریایی از ایران به یمن توقيف كرده است، تاکید کرد: تكرار ادعاهای بی پايه و اساس صرفا برای بهره برداری سياسی است و همين رفتار آمريكا مسبب تجاوز به يمن است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: اين رفتار آمریکا باعث فجيع ترين رفتار در يمن شد، در حاليكه سياست ايران در قبال يمن صلح و ثبات است و تنها مردم يمن می توانند درباره سرنوشتان بدون دخالت ديگران تصميم بگيرند.

تناقض رفتاری اعضای برجام مانع بهره برداری ايران از منافع اقتصادی شد

کنعانی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تناقض رفتاری و گفتاری اعضای برجام گفت: اين تناقض امر جديدی نيست. همين رفتار مانع بهره برداری ايران از منافع اقتصادی برجام شد.

وی افزود: مقامات آمريكايی می دانند كه ايران با فشار و تهديد نه امتياز می دهد نه مذاكره می كند. ايران متعهد به برجام بود و به تعهداتش عملكرد كرد، دولت ناقض، امريكاست.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: نياز به برجام نياز يك جانبه نيست بلكه نياز غرب و آمريكا هم هست. توافق در دسترس است و طرفها می توانند به جمع بندی برسند اما تعلل هزينه هايی نيز دارند. توصيه می كنيم، شركای اروپايی خود را تسليم آمريكا نكنند.

بهبود مناسبات ايران و عربستان در راستای منافع دوجانبه و منطقه است

كنعانی در خصوص مناسبات ايران و عربستان نيز گفت: بهبود مناسبات ايران و عربستان در راستای منافع دوجانبه و منطقه است.

وی افزود: گفت وگو برای حل و فصل اختلافات می تواند باعث از سرگيری روابط شود. با كمک دولت عراق تاكنون پنج دور مذاكره انجام شده است. بايد ببينيم گام عملی توسط دولت سعودی برداشته می شود يا خير. دولت عراق برای ادامه اين روند اعلام آمادگی كرده و ايران نيز از اين روند استقبال می كند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنين در خصوص رسانه موسوم به ايران اينترنشنال گفت: نقش اين رسانه تروريستی در دامن زدن به اغتشاشات داخل ایران روشن است. اقدامات سياسی و حقوقی لازم صورت گرفته و نتايج آن در زمان مقرر بيان خواهد شد.

کنعانی همچنين در خصوص توافق 25 ساله ايران و چين گفت: رابطه ايران و چين نمونه همكاری موفق است. واقعيت اين است كه تحريم ها امكان همكاری متعارف را با مشكل مواجه كرده است. روابط ايران و چين برقرار و زمينه توسعه مناسبات دو كشور وجود دارد. آمار و ارقام نيز گواه اين ادعاست. 

وی در خصوص سفر «علی باقری‌کنی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه به هند، روسيه و قطر گفت: اين سفرها در چارچوب سياست آسيا محور و ادامه گفت وگوها و ارتقاء مناسبات صورت گرفت. مذاكرات با اين كشورها بصورت دوجانبه، منطقه ای و بين المللی ادامه دارد. طبيعتا در اين نشست ها در خصوص برجام و مذاكرات نيز گفت وگو شد.

هرگونه سوء استفاده از تحولات داخلی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورمان محکوم است

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی در مورد اخراج ایران از مقام کمیسیون زن سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولت‌های غربی علیه ایران به بهانه تحولات داخلی کشور مواضع خود را همواره رسما و آشکارا اعلام و هم به صورت رسانه‌ای و اعلامی و هم در مذاکرات و ملاقات‌ها مطرح کرده است لذا هر گونه سوء استفاده از تحولات داخلی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورمان محکوم و غیرقابل قبول است.

کنعانی ادامه داد: ایران به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد در یک انتخابات کاملا شفاف و قانونی با بیشترین رای کشورهای عضو مجموعه اکوسوک از 54 رای با کسب 43 رای عضو کمیسیون مقام زن در این مجموعه شد. در حال حاضر تلاش آمریکا مشخصا با کمک برخی دولت‌های مشخص اروپایی این است که در یک اقدام کاملا سیاسی و غیرقانونی با اعمال فشار و استفاده از پتانسیل‌های سیاسی و تاثیرگذاری بر کشورهای مستقل عضویت ایران را در این چارچوب با مانع مواجه کنند. این اقدام آمریکا قبل از آن که اقدامی علیه ایران باشد، اقدام علیه رای آزادانه کشورها در تشکل ها و ساختارهای بین المللی است. اقدام آمریکا عملا در مسیر زیر سوال بردن حق رای کشورهای مستقل در این سازمان است و ارزش آرای این کشورها را زیر سوال برده است.

حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل یک بدعت است

وی تاکید کرد: کشورهای عضو آزادانه و مستقلانه به ایران رای دادند. اگر آمریکا و کشورهای همسو با آن موفق شوند در چارچوب سیاست های اعمال فشار و ابزارهای فشار سیاسی علیه ایران ایران را از کمیسیون مقام زن استفاده کنند یک بدعت را پایه گذاری می‌کنند و حق رای آزادانه کشورهای عضو این مجموعه را زیر سوال می برند. کشورهایی عضو شورای امنیت یا عضو شورای حقوق بشر و مجامع حقوق بشری هستند که در طول تاریخ خودشان مرتکب جنایات بیشمار علیه دولت‌ها و ملت‌های مستقل شدند و اکنون با ابزارهای حقوق بشری اقدام به اعمال فشار می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: این اقدام اگر اتفاق بیفتد، هم سلب عضویت قانونی ایران در این تشکل و هم سلب حق رای آزادانه و مستقل کشورهای عضو یک مجموعه است. جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود در حال استفاده است که از یک رویکرد غیر قانونی و سیاسی منفعت طلبانه جلوگیری کند و در این ارتباط به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.

عادی سازی روابط دولت‌های منطقه با رژیم صهیونیستی به معنای پذیرش ملت‌ها نیست

کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد موضع فلسطینی ها مبنی بر عادی سازی با رژیم صهیونیستی و موضع گیری شیخ عیسی قاسم در این خصوص گفت: موضع ما در ارتباط رژیم صهیونیستی روشن است و هم در ارتباط با روند عادی سازی که با فشار دولت آمریکا در منطقه رخ داده است، برخی از دولت‌های عربی و اسلامی منطقه متاسفانه در چنین شرایطی به عادی سازی روابط سیاسی با رژیم صهیونیستی تن داده‌اند.

وی افزود: معتقدیم حضور رژیم صهیونیستی در منطقه برای هیچ طرفی امنیت ساز نیست و حقوق ملت فلسطین را تامین نمیکند و ملت فلسطین به درستی معتقد هستند که روند عادی سازی روابط برخی کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی خیانت به آرمان ملت فلسطین است لذا موضع دولت ملت های منطقه هم روشن است و مردم بحرین در این روزها همزمان با سفر مقام این رژیم تروریستی دیدگاه خود را علنا اعلام کردند که مخالف عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند و هم اعلام کردند.

کنعانی اظهار داشت: صحنه‌های موجود در میادین مختلف ورزشی در جمع تماشاگران و همچنین در جام جهانی قطر که صحنه آشکاری از ضدیت ملت‌های منطقه و جهان و تنفر از رژیم صهیونیستی اثبات کننده آن است که عادی سازی روابط رسمی بین رژیم صهیونیستی با برخی دولتهای منطقه به معنای پذیرش این رژیم از سوی ملت های منطقه نیست و در میزان تنفر ملت‌ها تغییری ایجاد نشده بلکه این تنفر بیشتر هم شده است.

117