امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: گزارش تیم تحقیق و شناسایی (IIT ) سازمان منع تسلیحات شیمیایی در ۲۷ ژانویه ۲۰۲۳ مانند گزارش‌های مشابه قبل از آن، مبتنی بر منابع غیرمجاز و فاقد نتیجه‌گیری قانونی لازم است.

هیات موسوم به "تیم تحقیق و شناسایی" سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW) درباره حادثه ادعایی استفاده از ماده کلر در دوما در آوریل ۲۰۱۸، سوریه را متهم کرده است.

رسانه‌های غربی هم پیش از این گزارش‌هایی ادعایی از یک حمله شیمیایی به شهر دومای سوریه منتشر کردند که در یک زمان‌بندی عجیب و در آستانه آزادسازی این شهر به دست نیروهای دولتی سوریه صورت گرفته بود.

این در حالی است که دولت سوریه، در پی توافقی که در سال ۲۰۱۴ صورت گرفت، تمامی تسلیحات شیمیایی خود را به نمایندگان سازمان ملل متحد و سازمان منع سلاح های شیمیایی تحویل داده بود.

در همین حال؛ وزارت خارجه سوریه با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد که این گزارش فاقد شواهد علمی و عینی است و هیچ فرد عاقل یا متخصصی نمی تواند به چنین نتایج گمراه کننده‌ای برسد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیرسعید ایروانی روز سه شنبه در نشست شورای امنیت در مورد پرونده شیمیایی سوریه، افزود: مایه تاسف است که اطلاعات موثق دولت سوریه در مورد استفاده از سلاح های شیمیایی توسط گروه های تروریستی از سوی سازمان منع سلاح های شیمیایی نادیده گرفته شده است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل تصریح کرد: بدیهی است بررسی به موقع اطلاعات می توانست به جای کتمان اقدامات گروه های تروریستی منجر به نابودی آنها شود. 

وی ادامه داد: مسئولیت اصلی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی نابود کردن سلاح‌های شیمیایی به عنوان اولین رکن کنوانسیون است، اما تلاش‌های آن به دلیل تاخیر مداوم از سوی آمریکا، تنها دارنده اصلی باقی‌مانده این سلاح‌های غیرانسانی، با مانع مواجه شده است.

ایروانی تاکید کرد، رویکرد سازمان منع سلاح های شیمیای با انگیزه سیاسی ، توجه را از این چالش مبرم منحرف خواهد کرد و در خدمت منافع آمریکا، یک دولت عضو دارنده سلاح های شیمیایی، قرار خواهد داد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران از سوریه و سازمان منع سلاح های شیمیایی برای مشارکت در گفتگوهای سازنده در بالاترین سطح و همکاری آنها برای حل مسائل باقی مانده در یک چارچوب زمانی مشخص و در نهایت بسته شدن پرونده حمایت می کند.

ایروانی افزود: برای این منظور، هر تحقیقی باید بی طرفانه، حرفه ای، معتبر، عینی و کاملاً مطابق با الزامات و رویه های کنوانسیون باشد.125