ایران پرس- پنجم اردیبهشت‌ ماه«25آوریل» مصادف با سالروز شکست تجاوز نظامی امریکا به ایران در دل کویر ایران در صحرای  طبس است.

ماجرای طبس؛ حکایت یک تجاوز؛ اما شکست خورده از سوی امریکا است. واقعه طبس مقدمه یک اقدام نظامی از سوی امریکا  علیه ایران بود که در سال های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی  طراحی شده بود اما در همان آغاز شکست خورد و پایان یافته تلقی شد .

ماجرای طبس در واقع  بخشی از نقشه نظامی امریکا برای رهایی  جاسوسان امریکایی در تهران بود که تحت عنوان دیپلمات و کارکنان سفارت امریکا؛ در حال جاسوسی و طراحی نقشه برای  براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران بودند. ماهیت فعالیت های جاسوسی سفارتخانه امریکا در پی حرکت انقلابی دانشجویان پیرو خط امام، در 13 آبان «4 نوامبر 1979» و کشف صدها سند و مدرکی که بخشی از آنها نابودشده بود؛ افشا گردید.

عملیات «پنجه عقاب»

امریکا برای کنترل ابعاد این رسوایی بزرگ اقدام  نظامی ضربتی در ایران را طراحی کرده بود تا شاید بتواند  با کمترین سطح از درگیری ماجرای جاسوسی و تسخیر لانه جاسوسی اش  در تهران را خاتمه دهد.

واقعه طبس عملیات «پنجه عقاب» (Operation Eagle Claw )نام گذاری شده بود که نام رمز ماموریت برای آزاد کردن به اصطلاح گروگان های امریکایی بود.

به منظور اجرای این نقشه  در 25 آوریل 1980 چند فروند هواپیمای نظامی امریکا شبانه با عبوراز مرزهای هوایی ایران در منطقه ای دور افتاده؛ در یک فرودگاه متروکه در قلب صحرای طبس واقع در شرق ایران فرود آمده بودند. اسنادی که  بدست امد  نشان داد این  اقدام با اجرای نقشه ای دقیق با استفاده از شرایط اقلیمی ایران در صحرای طبس از طریق شناسایی فرودگاهی متروکه در شرق ایران و با محاسباتی دقیق طراحی شده بود.  

عملیات پنجه عقاب اما شکست خورد تا به عنوان سند دیگری از اهداف تجاوز کارانه امریکا علیه ملت ایران در تاریخ رویدادهای پس ازانقلاب اسلامی ثبت شود. این اقدام امریکا البته برای ملت ایران چندان غیر منتظره نبود زیرا با توجه به سوابق مداخلات امریکا  که یکی از موارد تاریخی و مشهور آن کودتا علیه دولت وقت ایران «دکتر مصدق» در سال 1953 بود، از امریکا جز این انتظار نمی رفت.

ماجرای طبس متجاوز بودن امریکا را یکبار دیگر به تصویر کشید

واقعه طبس، قطع نظر از امدادهای الهی که سبب شد تا متجاوزان شبانه درمیان طوفان شن کویر گرفتار و نابود  شوند، ابعاد دیگری هم داشت  که بویژه در نگاه به کارنامه امریکا 37 سال بعد از واقعه طبس قابل تامل است. ماجرای طبس متجاوز بودن امریکا را یکبار دیگر به تصویر کشید. در حالیکه رفتار امریکا پس از ماجرای طبس بازهم نشان داد که درس های لازم را ازرسوایی طبس نگرفته است. واقعیت این است که  خصومت ورزی امریکا علیه ایران  هیچگاه متوقف نشد.

امریکا در دوران  جنگ تحمیلی  با حمایت از رژیم صدام  شریک تجاوز به ایران بود. امریکا پس از دوران جنگ نیز دشمنان نظام  جمهوری اسلامی را زیر چتر حمایتش قرار داد و با حمایت از گروهک تروریستی منافقین سعی کرد اهدافش را به پیش ببرد اما بازهم موفق نشد.

امریکا با اعمال قانون وضعیت اضطراری در قبال ایران در  مارس 1995 در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون ایران را در جایگاه یک تهدید قرار داد. امریکا در تقابل  با ایران در واقع از  همه ابزارها  استفاده کرد. یکی دیگر از اقدامات پر چالش امریکا قراردادن ایران ذیل فصل هفتم منشور ملل به بهانه تهدید بودن برنامه هسته ای ایران بود که سبب شد طی  بیش از 12 سال، انواع و اقسام تحریم هایی یکجانبه و نیز قطعنامه های ظالمانه شورای امنیت   علیه  ایران  به  اجرا  گذاشته شوند.  اکنون نیز که پرونده  دروغ سازی در باره  برنامه هسته ای ایران بسته شده؛ امریکا دست به تحرکات تازه ای زده است  تا در دوره ریاست جمهوری ترامپ نیز خصومت ورزی امریکا علیه ایران  متوقف نشود.  

ادامه دشمنی ها ی امریکا ضد نظام جمهوری اسلامی با روش های متنوع تر

به عبارتی دیگر باید گفت برغم شکست توطئه های گذشته، از دشمنی ها ی امریکا ضد نظام جمهوری اسلامی کاسته نشده بلکه توطئه ها با روش های متنوع تری دنبال می شود. واقعه طبس ماهیت رفتار استکباری امریکا را نشان داد و با  همین سرفصل در کارنامه  مداخلات امریکا در ایران ثبت گردید.

در حالیکه امروز نیز همان اهداف از سوی امریکا اما به روش  های دیگر  دنبال می شوند. اکنون امریکا با استفاده از متحدان شرور منطقه ای اش  بدنبال  تشکیل ائتلاف منطقه ای علیه ایران؛ و سیاست تقابل از طریق ایران هراسی است.

امریکا با استقرار پایگاههای دریایی، زمینی و هوایی در کشورهای منطقه و در جوار مرزهای ایران و فروش تسلیحات پیشرفته به همسایگان عرب ایران در حوزه خلیج فارس سعی دارد ایران را در حوزه امنیت  و نظامی با چالش  مواجه کند. «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا  در سفر اخیرش به ریاض گفت: تیم رئیس جمهور ترامپ در حال کار برای «کیش و مات کردن ایران» از طریق تقویت هماهنگی با عربستان سعودی و دیگر متحدان آمریکا است.

ایران اجازه نخواهد داد توطئه‌های امریکا وحامیان منطقه ای اش محقق شود

انقلاب اسلامی ایران اما از ابتدای  پیروزی این دشمنی ها را یکی  پس ازدیگری و گاه در کنار هم پشت سر گذاشته است. بدیهی است که ایران اجازه نخواهد داد توطئه‌ها و نیات آتش افروزانه امریکا وحامیان منطقه  ای اش محقق شود. از دید گاه ایران؛ سلسله اقدامات خصمانه و غیر قانونی امریکا علیه ایران نشانه همان واقعیتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی، در بیاناتشان به مناسبت های مختلف و در تبیین اهداف و دشمنی های امریکا خاطر نشان و تصریح کرده اند که آمریکا در پی فرصت برای تحمیل خواست خود به ملت ایران است. رهبرمعظم انقلاب بارها در تبیین این مسئله؛ خاطرنشان کرده اند  که ذات امریکای کنونی همان ذات امریکای دوران ریگان است و هیچ تفاوتی میان دموکرات و جمهوری خواه وجود ندارد.

دولتمردان امریکا فارغ از اینکه جمهوریخواه یا دموکرات باشند، از زمانی که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید و نظام جمهوری اسلامی دست امریکا را ایران کوتاه کرد  بارها ازاینگونه ادبیات تهدید آمیز استفاده کرده اند. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در تحلیل این خصومت ورزی در بخشی از بیاناتشان  در دیدار  اخیر جمعی از فرماندهان ارتش، به مناسبت روز ارتش ،یکی از این نقاط قوت برجسته  نظام را روحیه شجاعت و ایستادگی ملت ایران در برابر تشرها و اخم های ابرقدرتها دانستند و خاطر نشان کردند؛ یکی از شگردهای قدرتهای متجاوز، برای ترساندن ملتها و دولتها و وادار کردن آنها به تأمین منافع نامشروع خود، تشر زدن و از خود بزرگنمایی نشان دادن است.ایشان تصریح کردند کهاگر بنا بود جمهوری اسلامی و ملت ایران از قدرتها بترسد و در مقابل آنها عقب نشینی کند، اکنون دیگر هیچ اثر و نشانی از ایران و ایرانی باقی نمی ماند.118/111

بیشتر بخوانید:

سیاست امریکا در منطقه، تهدید و ایران هراسی / تحلیل

به تعویق افتادن بررسی طرح تحریم های جدید امریکا علیه ایران

هشدار ایران به امریکا: مراقب رفتار ناوهایت در خلیج فارس باش