پس از گذشت حدود شش سال باردیگر یک مسوول آمریکایی اتهام واهی و بی‌اساس تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ترور سفیر وقت عربستان سعودی در آمریکا را تکرار می‌کند.

نخستین بار در اکتبر 2011 «اریک هولدر» وزیر وقت دادگستری آمریکا مدعی شد ماموران آمریکایی توانسته‌اند ترور سفیر عربستان در آمریکا (عادل الجبیر، اکنون وزیر خارجه رژیم سعودی) را که توسط ایران برنامه‌ریزی شده بود، خنثی کنند.  جمهوری اسلامی ایران همان موقع به طور قاطع جواب داد که ترور کار آدم‌های بی فرهنگ است، در فرهنگ ایران، ترور جایی ندارد و هدف از طرح این اتهام‌ها را جوسازی آمریکا ضد ایران اعلام کرد.

آمریکا همواره پس از پیروزی انقلاب اسلامی سیاستی خصمانه در برابر جمهوری اسلامی داشته و هر بار به روشی تلاش کرده است با جوسازی ضد ایران، کشوری که خود قربانی تروریسم آمریکایی- صهیونیستی- سعودی بوده را متهم به اقدامات خراب‌کارانه کند. اکنون هم پس از گذشت حدود شش سال از سناریوی ساختگی تلاش برای ترور سفیر وقت سعودی در واشنگتن، «جیمز ماتیس» James Mattis وزیر دفاع آمریکا در گفت وگو با یکی از شبکه‌های تلویزیونی این کشور، مجددا مقامات ایران را به زعم خود به تلاش برای انجام اقدامات تروریستی ضد سفیر وقت عربستان در واشنگتن متهم کرده است.

این نگاه خصمانه وزیر دفاع آمریکا در حالی با هدف تشدید فشارها ضد ایران تکرار می‌شود که در سال‌های اخیر ریاض و واشنگتن در ایجاد گروه‌های مختلف تروریستی در منطقه غرب آسیا نقش داشتند. مدارس وهابیت، آبشخور اندیشه گروه‌های مختلف تکفیری در جهان است و نگاه دلار محور و ابزاری آمریکا به مقوله تروریسم هم به ایجاد گروه‌های مختلف تروریستی از جمله «جبهه النصره‌»، «داعش» و دیگر گروه‌های تکفیری با نام‌های مختلف کمک کرده است.

این رویکرد هم‌پوشانی عربستان و آمریکا، چند سالی است به گسترش تروریسم در مناطق مختلف جهان منجر شده و ثبات و امنیت جهان را به مخاطره انداخته است. اذعان مقامات دولت وقت آمریکا به نقش این کشور در ایجاد داعش در عراق و سوریه و حمایت مالی عربستان سعودی از اشکال مختلف تروریسم، موضوعی ثابت شده است که با طرح اتهام‌های نخ‌نما شده ضد ایران از بین نخواهد رفت و امروز، آمریکا و عربستان سعودی در تداوم حیات تروریست‌ها در منطقه غرب آسیا نقش اساسی دارند.

اتهام تروریسم به ایران؛ راهبردی برایانحراف افکار عمومی از واقعیات 

تلاش برای نشان دادن چهره خطرناک از ایران سیاست مشترک عربستان سعودی و آمریکا در منطقه است تا با اختلاف‌افکنی در بین جوامع اسلامی، نگاه‌ها را از واقعیت‌های کنونی منحرف کنند. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که در خط مقدم جنگ با تروریسم در منطقه است، از سوی ریاض و واشنگتن به تلاش برای انجام اقدامات تروریستی متهم می‌شود و این نشان از جوسازی مشترک آمریکا و عربستان ضد ایران دارد تا نقش مثبت تهران را در منطقه تحت تاثیر قرار دهند. برگزاری اخیر نشست عربی و آمریکایی در ریاض با حضور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در همین چارچوب برنامه‌ریزی شده بود.

عربستان و آمریکا در نشست ریاض تلاش فراوانی کردند تا ایران را حامی تروریسم جلوه دهند، اما با موضع‌گیری منطقی برخی کشورهای عربی از جمله عراق، کویت، لبنان، عمان و قطر، سعودی‌ها بازنده اصلی این نشست بودند. در چنین شرایطی؛ وزیر دفاع آمریکا برای خوش‌خدمتی به سعودی‌ها، سناریوی ساختگی و بی‌پایه و اساس را پس از گذشت حدود شش سال ضد ایران تکرار می‌کند که به گفته «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه ایران، هالیوودی بودن این سناریو هر روز بیشتر از گذشته برای افکار عمومی جهان روشن شده است.114/111

بیشتر بخوانید:

قاسمی تاکید کرد: آمادگی ایران برای گسترش روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس / وحشت بیهوده عربستان از ایران

سناریو سازی محافل مطبوعاتی عربستان در باره نقش ایران در اختلافات میان ریاض و دوحه/ تحلیل

بیانیه مشترک امریکا و عربستان علیه ایران؛ نمایشی برای فریب افکار عمومی/تحلیل