ایران پرس - حمله های هوایی جنگنده های اماراتی به نیروهای دولت مستعفی یمن در استان های عدن و ابین دست کم 40 کشته و 70 زخمی داشته است.

درگیری های نیابتی میان مزدوران عربستانی و اماراتی در جنوب یمن به اوج رسیده است. نیروهای "منصورهادی" با شکست نیروهای شورای انتقالی جنوب بار دیگر کنترل کاخ معاشیق را در عدن در اختیار گرفتند.

جنگنده های اماراتی به نیروهای "منصورهادی" در استان های عدن و ابین حمله هوایی کردند که "معمرالاریانی"، وزیر اطلاع رسانی دولت مستعفی "منصورهادی"، این حمله های هوایی امارات را "خیانتکارانه" نامیده که نشان می دهد ابوظبی نمی ‌خواهد دولت "منصورهادی" دوباره مؤسسات و نهادهای متعلق به خود را به دست بگیرد و این اقدام ها با اهداف ائتلاف عربستان سعودی که امارات نیز عضو آن است، در تناقض قرار دارد.

این اقدام ها گویای شدت گرفتن اختلاف های "درون ائتلافی" است.

امارات رسماً در مقابل دولت مستعفی یمن که تحت حمایت عربستان سعودی قرار دارد و "منصورهادی" نیز در ریاض مستقر است، قرار گرفت و تلاش می کند شورای انتقالی جنوب قدرت را در جنوب یمن در اختیار گیرد و "منصورهادی" و دولت مستعفی کنار گذاشته شوند. اگرچه وزارت خارجه امارات در بیانیه ای حمله هوایی به عدن و ابین را "دفاع از خود" در مقابل عناصر وابسته به گروه ‌های تروریستی نامیده، اما واقعیت این است که ابوظبی درصدد به قدرت رساندن نیروهای نیابتی خود در جنوب یمن و حتی انحلال دولت مستعفی "عبدربه منصورهادی" است.

ابوظبی مهمترین متحد ریاض در جنگ علیه یمن است و پس از 53 ماه خواستار "سهم" خود از حضور 53 ماهه در این جنگ است. امارات ضمن اینکه به قدرت رسیدن متحدان خود را در جنوب یمن پیگیری می کند، خواستار در اختیار گرفتن برخی مناطق کلیدی نظیر بندر عدن است. این، اما چیزی نیست که عربستان سعودی بپذیرد زیرا هدف اولیه و اصلی ریاض ممانعت از قدرت گرفتن انصارالله در یمن و بازگرداندن "منصورهادی" از قدرت بود.

اکنون از دید عربستان سعودی، امارات در جنگ یمن "تک روی" را اتخاذ کرده و این سبب شدت گرفتن شکاف میان ریاض و ابوظبی در جنگ یمن شده است. در همین راستا، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع "مطلع" اعلام کرد که علائم شکاف در ائتلاف بین عربستان سعودی و امارات بیش از پیش دیده می‌ شود و "سلمان"، شاه سعودی در دیداری که 11 آگوست در کاخ خود در شهر مکه با "عبدربه منصورهادی"، رئیس جمهوری مستعفی داشته است، ناراحتی شدید خود را از "تک روی" امارات نشان داد.

با توجه به این شرایط، می توان انتظار داشت که حمله های امارات به مزدوران "منصورهادی" در مناطق جنوبی یمن ادامه داشته باشد و عربستان سعودی نیز برای جلوگیری از شکست کامل دولت مستعفی یا از "منصورهادی" "عبور" و با کنار گذاشتن وی موافقت کند و یا اینکه به مقابله با امارات متحده عربی و حتی حمله هوایی به مواضع مزدوران وابسته به ابوظبی روی آورد. در صورت وقوع چنین وضعیتی، دو متحد اصلی در ائتلاف سعودی علیه یمن، اتحاد را رسما کنار گذاشته و در مقابل هم قرار می گیرند.  139/118

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید: 

کشته و زخمی شدن 140 هزار غیرنظامی ار آغاز تجاوز ائتلاف سعودی به یمن

حمله موشکی یمنی ها به فرودگاه بین المللی "ابها" عربستان

سقوط عدن، شکست بزرگ عربستان در یمن/ تحلیل